شاید برای شما به عنوان یک فرد در جامعه، و یا شخصی که می خواهد فعالیت اقتصادی و یا شرکت خود را به ثبت برساند، این سوال پیش آمده باشد که شرکت چیست، چه انواعی دارد، آیا نیاز است که یک شرکت حتما ثبت شود، ثبت شرکت به چه معناست، هزینه ثبت شرکت چقدر است، آیا می توان امتیاز یک شرکتی که نام آن ثبت شده است را خریداری نمود و موارد بسیار دیگر.
اگر می خواهید پاسخ تمامی این سوال ها را بدانید، این مقاله بسیار به شما کمک خواهد کرد.
کلمه شرکت ( company ) اصطلاحا معنای شریک شدن از 2 نفر یا بیشتر را میدهد که که هدف خاصی را دنبال میکنند. این شرکت با برای قانونی شدن و برخورداری حمایت از دولت نیاز به ثبت دارد تا شرکا از شخصیت های حقیقی به یک شخصیت حقوقی تبدیل شوند.
شرکت از وجهه های مختلف، معانی متفاوتی دارد. از منظر لغوی، شرکت به معنای شریک شدن در مال و یا کاری است.
از لحاظ حقوقی و قانونی و سایت ویکی پدیا، شرکت یک اجتماع افراد حقیقی و یا حقوقی است که بر مبنای یک قرارداد حاصل می شود. در آن قرارداد ذکر می شود که افراد سود حاصل از سرمایه شرکت را بین خود طبق توافق تقسیم می نمایند.
منظور از کلمه سود این است که پس از دریافت درآمد شرکت و یا سود ناخالص آن و کسر هزینه های انجام شده از آن مبلغ، مبلغ باقیمانده از سود بین افراد تقسیم می شود. لازم به ذکر است که برای شکل گیری یک شرکت، باید حداقل دو نفر وجود داشته باشند.
*** طبق قوانینی که در جمهوری اسلامی ایران وضع شده است، شرکت ها در جایگاه افراد یا اشخاص حقوقی قرار می گیرند. افراد عضو در شرکت می توانند اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند.
شرکت ها خود دارای انواع مختلفی می باشند. در ادامه مطالب بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
شرایطی که طبق قانون برای ثبت قانونی یک شرکت در نظر گرفته شده است شامل موارد زیر می باشد.
موارد بالا را در ادامه به اختصار توضیح خواهیم داد.
برای اینکه یک شرکت توسط اداره ثبت شرکت تایید و ثبت شود، باید اجتماع شرکا به لحاظ تعداد تایید شود. همانطور که قبل از این اشاره شد، هر شرکت باید حداقل دارای دو عضو باشد. اما سقف و حداکثر برای تعداد شرکا تنظیم نشده است. اهلیت و مشخصات تمامی افراد و اعضا باید به صورت واضح ذکر شده و به تایید ایشان رسیده باشد.
نکته قابل تامل بعدی تعیین سمت افراد است. در اساس نامه یک شرکت، طبق توافقی که بین افراد تعیین می شود، باید جایگاه و سمت هر شخص مشخض شده باشد. این موضوع از آن جها حائز اهمیت است که در تصمیم گیری های بعدی، رای افراد در چه حد مهم تلقی شود. بعد از آنکه اعضا هیئت مدیره انتخاب شدند، تمامی اعضا گرد هم آمده و طی نظر سنجی، اعضا هیئت مدیره مشخص شوند. بعد از این باید یک جلسه ترتیب داده شده و در آن دیگر سمت های مهم شرکت به افراد واگذار شود. این سمت ها شامل:
مدیر عامل شرکت در واقع تمامی امور اجرایی و مدیریتی شرکت را به عهده دارد. به بیان دیگر عملیاتی کردن تصمیمات اتخاذ شده در جلسات و مصوبات شرکت بر عهده مدیر عامل می باشد.در اساسنامه شرکت حدود اختیارات مدیر عامل حتما باید ذکر شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت شخصی است که امور مربوط به اداره کردن جلسات و فراخواندن سهام داران و دیگر اعضا را بر عهده دارد. در اساس نامه شرکت حدود اختیارات این سمت هم باید مشخص گردد.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت سمت دیگری است که شخصی که این سمت را بر عهده دارد در واقع یک مسئولیت موقت دارد. در نبود رئیس هیئت مدیره به هر دلیل، این شخص مسئول اداره کردن و انجام دادن امور مربوط به رئیس هیئت مدیره می باشد.
عضو اصلی هیئت مدیره شرکت هم یک مورد دیگر از سمت های افراد در شرکت است. فردی که در این جایگاه قرار دارد، در جلساتی که در شرکت برگذار می شود، حق رای داشته و می تواند در تصمیم گیری های مرتبط با شرکت نظر بدهد.
عضو اصلی هیئت مدیره شرکت طبق پیش بینی که در اساس نامه شرکت قید شده، این فرد پیش بینی شده که در شرایط لازم، موجودیت حقوقی به او تعلق بگیرد.
این مورد نیز لازمه تشکیل شرکت می باشد. این تایید همکاری به این معنی است که تودیع سرمایه به صورت کامل و دقیق انجام شده باشد. این افراد در جلسات حضور به هم رسانده و تمامی موارد را تایید کرده اند.
تودیع سرمایه به معنی تامین کردن و فراهم کردن سرمایه مورد نیاز شرکت است. این سرمایه میتواند در قالب آورده های نقدی و غیر آن باشد. این موارد توسط سهامداران انجام می شود.
اشتغال داشتن شرکا و افراد به معاملات تجاری و فعالیت های اقتصادی که در قانون تجارت بیان شده است، از دیگر ضروریات و شرایط تشکیل یک شرکت می باشد.
این مورد، بحث بسیار مهمی است که جزو شرایط تشکیل شرکت می باشد. قبل از تشکیل شدن یک شرکت باید برای همه افراد روشن شده باشد. این مورد اغلب به صورت تساوی داشتن بین تمامی افراد است که در اساسنامه به طور دقیق ذکر می شود. این مورد به تایید همه اعضا باید رسیده باشد.
مدارک و مجوز های لازم برای تشکیل دادن شرکت
مدارکی که برای شکل دادن شراکت نیاز است بسته به نوع شرکت متفاوت است، اما موارد آنها اغلب شامل:اظهارنامه، اساسنامه، درخواستهای کتبی، اعلامیه پذیرهنویسی و مدارک هویتی و شناسایی تمامی اعضا و موارد دیگر می باشد.
لازم به ذکر است که برای برخی فعالیت ها نیاز به مجوز های قانونی و اداری است که باید تمامی آنها اخذ شود.
هزینه های ثبت شرکت هم باید تمام و کمال پرداخت شوند. با توجه به اینکه روال اداری و کارهای مورد نیاز برای ثبت شرکت ها متفاوت است، قطعا هزینه مورد نیاز برای آنها هم متفاوت خواهد بود.
در موضوع ثبت شرکت و ضرورت آن، ماده 195 قانون تجارت را مطالعه می نماییم :
(ثبت کردن هر گونه شرکتی در هر زمینه کاری و حوزه ای، الزام صد در صدی دارد. قوانین ثبت و موارد مرتبط هم تابع قوانین بیان شده در ماده های قانون تجارت می باشد. )
طبق فرمان داده شده در ماده 2 قانون شرکت ها، تمامی شرکت های ایرانی باید به ثبت برسند.
برداشتی که می توان از این موضوع داشت این است که در صورتی که این مورد رعایت نشود، هر شخصی می تواند باطل کردن عملیات و کار آن شرکت را از قاضی و محکمه طلب نماید.
از طرف دیگر طبق همان ماده، مدیران شرکت های متخلف ممکن است به تقاضای دادستان، حتی محکوم به پرداخت جزای نقدی نیز شوند. این مورد تا حدی جدی است که در صورت تقاضای شخص دادستان اصولاً و کاملا قانونی ممکن است حکم انحلال کامل آن شرکت صادر گردد.
علاوه بر موارد گفته شده، اگر شرکتی به ثبت نرسیده باشد، بانکها و موسسات مالی و مشابه آنها، از دادن تسهیلات مختلف و پرداخت وام و دیگر مزایای اقتصادی به آن شرکت خودداری خواهند کرد. بنابراین کمتر سازمان و نهادی حاضر خواهد شد که قراردادی با چنین شرکتی منعقد نماید. که این موضوعات ضرورت ثبت شرکت را مشخص می نماید.
قبل ازاین با لزومات و ضرورت های ثبت شرکت آشنا شدیم. حال باید بدانیم که ثبت هر شرکتی مزایای بسیار ویژه ای برای اعضا، هیئت مدیره و در کل برای آن شرکت یه وجود خواهد آورد و حقوق ویژه ای را برای این شرکت قائل خواهد شد.
شرکت ها برای اینکه تحت یک نظم و دسته بندی قرار گیرند و قوانین برایشان رعایت شود، و علاوه بر آن به سبب اینکه هر کدام دارای قوانین مخصوص به خود می باشند، در دسته های مختلف قرار گرفته اند. در دسته بندی اصلی شرکت های تجاری و غیر تجاری را داریم. هر کدام از اینها دارای قانون مخصوص به خود می باشند.
شرکت های مدنی نمونه ای از شرکت ها می باشند که بین چندین شخص حقیقی و یا حقوقی تشکیل می شوند. این شرکت ها در راستای اهداف خود شامل کسب سود و ... فعالیت می کنند. زمینه های کاری مختلفی هم ممکن است داشته باشند. چیزی که واضح و مبرهن است تمامی اعضا این شرکتها، در هرگونه سود و زیان که به وسیله فعالیت فعالیت شرکت باشد، به یک میزان دارای سهم می باشند شرکت های مدنی در 2 نوع انتفاعی و غیر انتفاعی تاسیس و بنیان گذاری می شوند.
دقت نمایید که کلیه فعالیت های فرهنگی و آموزشی و همچنین خیریه ها در قالب موسسه به ثبت میرسند که در ادامه مقاله به مسائل ریز مربوط به موسسات میپردازیم
تعداد شرکا از دو نفر کمتر ومیزان سرمایه آزاد است .
وجود اظهارنامه برای ثبت موسسه ضروری است.
- تهیه صورتجلسه موسسان
- تنظیم اساسنامه و امضای کلیه شرکاء در زیر آن
- تکمیل فرم تقاضا نامه ی ثبت موسسهغیر تجاری
- کپی از کارت ملی و شناسنامه کلیه شرکا
- دریافت مجوز های مربوط به موضوع فعالیت های موسسه
شرکت های تجاری هم مانند شرکت های مدنی (یا همان غیر تجاری) سعی در به دست آوردن سود و تقسیم بین اعضای شرکت و کادر مرتبط در مسیر قانونی دارند. در واقع تمامی کسب و کارها با این هدف تشکیل می گردند. این فعالیت ها پیرامون حد و حدود و قوانین امور تجاری و بازرگانی کشوری تشکیل می شود.
شرکت های تجاری خود شامل 8 نوع مختلف می باشند. این موارد به صورت زیر است.
در ادامه هر کدام را به اختصار توضیح خواهیم داد...
*** بعضی از مجموعه ها شرکت های سهامی عام و خاص را یک گونه به حساب می آورند. اما به دلیل تفاوت های موجود بهتر است در 8 دسته بندی شرکت های تجاری را بررسی نماییم.
که با توجه به نوع فعالیت شرکت ها، تعداد نفرات و اعتبار بیشتر در مناقصات و مزایدات و سایر موضوعات این اعضای هیئت مدیره هستند که تصمیم می گیرند که فعالیتشان را در قالب چه نوع شرکت به ثبت برسانند.
در بین این دو نوع شرکت، شرکت سهامی خاص از اعتبار بیشتری برخوردار می باشد و به تبع مراحل ثبت آن نیز دارای پیچیدگی های بیشتری نسبت به شرکت با مسئولیت محدود می باشد که در ادامه توضیح مختصری از هرکدام به تفکیک بیان می شود.
انواعی از شرکت های بازرگانی هستند که سرمایه آن به تعداد مختلفی قسمت به نام سهم قسمت می گردد. قسمتی از این سرمایه کل که موسسان یا توان پرداخت آن را نداشته اند و یا قصد آن را ندشته اند، از طریق فروش سهام به اشخاص مختلف فراهم می گردد. پر واضح است که مسئولیت و اختیارات سهامداران و حدود ایشان در تصمیم گیری های مربوط به مسائل شرکتی بسته به مبلغ و مقدار سهم آنها از سرمایه کل شرکت می باشد.
*** جالب اینکه بدانید عبارت نوع شرکت (شامل موارد گفته شده در بالا و مواردی که در ادامه بیان خواهد شد) باید قبل از نام شرکت و یا بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت و در بعضی موارد بعلاوه نام شرکا قید گردد. همچنین این موضوع باید در کلیه اوراق (شامل اساسنامه که سند بسیار مهمی در بین اوراق شرکتی است) و اطلاعیه ها و آگهی هایی که شرکت منتشر می کند، به طور روشن و خوانا و واضح قید گردیده باشد. در موضوع هر شرکت ملزومات استفاده نام مخصوص آن را بیان خواهیم کرد.
این نوع از از شرکت ها، شرکت بازرگانی هستند. شباهت های بسیاری بین شرکت های سهامی خاص و سهامی عام وجود دارد. اما این تفاوت هاست که مهم تلقی می شود. در ثبت شرکت سهامی خاص کلیه سرمایه شرکت منحصراً توسط مؤسسین و اعضای اصلی، تأمین شده است.
این سرمایه تحت عنوان سهام تقسیم بندی شده و مسئولیت و حدود تصمیم گیری افراد به سهم ایشان در سرمایه اصلی بستگی دارد. تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر بوده و به اجبار باید پیش از نام شرکت یا پس از آن بدون فاصله عبارت «شرکت سهامی خاص» به شکل واضح و خوانا قید شده باشد.
در نوع شرکت های تجاری با مسئولیت محدود، شرکت بین چند نفر از افراد موسس (که بدیهی است باید بیش از 2 شخص باشند) براي انجام موارد تجاری و فعالیت های اقتصادی تشکیل شده است.
در ثبت شرکت مسئولیت محدود هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه خود را به سهام تقسیم کرده باشند، فقط به میزان سرمایه مشارکت داده شده خود در امور شرکت، مسئول قروض و تعهدات و دیگر موارد مالی و معنوی شرکت می کنند.
در این نمونه هم مانند بقیه موارد باید در نام شرکت عبارت ‹‹ با مسئولیت محدود ›› قبل یا بعد از عنوان شرکت قید شود. همچنین باید در اوراق و آگهی ها و اطلاعیه های مختلف شرکت اعم از رسمی و یا غیر رسمی این موضوع ذکر گردد.
شرکت های تجاری نسبی، از انواع شرکت هایی هستند که برای انجام فعالیت های اقتصادی سودآور، تحت نام مخصوص و مشخصی بین بیش از یک شخص شکل می گیرد. مانند دیگر شرکت ها مسئولیت و حد و حدود افراد در تصمیم گیری وابسته به سرمایه ای است که در شرکت قرار داده اند و در آن شریک هستند.
در اسم شرکت نسبی الزاما باید عبارت < شرکت نسبی > و لااقل اسم یکی از شرکا ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت نمی توانست در بر گیرنده اسامی یک یک شرکا نبود (این مورد در صورتی است که تعداد شرکا زیاد باشد)؛ عنوان کردن عبارتی از قبیل « و برادران » و « و شرکا » که نشان دهنده نسبت و ارتباط بین آنهاست، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده ضروری است.
نوع شرکت های تضامنی، تحت نام مخصوص براي فعالیت های تجاری بین چندین شخص با مسئولیت ضمانت کننده بودن تشکیل می گردد.
در این نوع از شراکت در صورتی که دارایی شرکت و سود حاصله از معاملات و فعالیت های انجام شده در شرکت براي پرداخت تمام قرض های ایجاد شده و هزینه های انجام شده شرکت کافی نباشد؛ هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت خواهد بود.
هر قراري که بین شرکا برخلاف این، ترتیب داده شده باشد (حتی اگر به عمد و یا غیر در اساسنامه اصلی ذکر شده باشد) در مقابل اشخاص دیگر، به هیچ وجه قابل ارائه به محکمه قانون نخواهد بود. در این مورد مانند دیگر نمونه های شرکت های تجاری، در نام شرکت تضامنی باید عبارت « شرکت تضامنی » وحداقل نام یک نفر از شرکا ذکر شده باشد.
شرکت مختلط سهامی، نوع دیگری از شرکت های تجاری هستند که تا حدودی می توان گفت دارای مخلوطی از ویژگی های شرکت های تجاری نوع تضامنی و نوع سهامی اعم از خاص یا عام می باشند. این شرکت ها توسط یک عده شرکاي سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.
شرکاي سهامی اغلب اشخاصی هستند که سرمایه آنها به صورت سهام متساوي القیمه درآمده است. مسئولیت و حدود اختیارات در تصمیم گیری ها اشخاص به میزان همان سرمایه اي است که با آن در شراکت نقش دارند و آن را در شرکت وارد کرده اند. شریک های ضامن هم کسانی هستند که سرمایه ایشان به صورت سهام نیست ولی مسئول تمام قرض ها و هزینه هایی در شرکت هستند که که به صورت سهام قسمت شده درنیامده اند.
همچنین تمامی قرض هایی که امکان دارد علاوه بر آن دارایی های ثابت شرکت پیدا گردد. در این شرکت ها هم باید پیش و یا پس از نام شرکت باید عبارت < شرکت مختلط > باشد و حداقل نام یکی از شرکا بیان شود.
شرکت های تجاری مدل مختلط غیرسهامی، شرکت هایی هستند که براي انجام فعالیت های اقتصادی و تجاری با نام مخصوص و ویژه ای بین یک یا چندین شخص شامل شرکای ضامن و شرکای دارای مسئولیت با حد و حدود مشخص، بدون تقسیم کردن سهام، تشکیل می گردند.
شریک ضامن، مسئول تمامی قرض هایی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود، شخصی می باشد که مسئولیت او فقط به میزان سرمایه اي است که درشرکت قرار داده است. مانند تمامی شرکت ها لااقل اسم یکی از شرکاي ضامن در کنار قید « شرکت مختلط » در اسم شرکت باید نوشته شود.
آخرین نوع شرکت های تجاری، شرکت های تجاری تعاونی تولید و مصرف می باشند. شرکت های تجاری تعاونی مانند دیگر شرکت ها، افراد مختلف به عرصه می آیند و با ایجاد شراکت سعی بر انجام یک فعالیت های اقتصادی سودآور بر محور قانون دارند.
در این شرکت ها بین 51 تا 100 درصد سرمایه اصلی و بنیان گذاری شده آنها، توسط اعضایی که در شرکت هستند، به شرکت واگذار می شود. این شرکت ها در حوزه های مختلف مانند دامداری و کشاورزی، شیلات، صنایع مختلف و ... فعالیت کنند. یکی از مواردی که این شرکت ها می توانند از آن برای ایجاد سود استفاده کنند، این است که به موجب ماده ای که در قانون جمهوری اسلامی وجود دارد، می توانند با دریافت وام بدون بهره از دولت و بانک ها، و دیگر روش هایی که برای سودآوری به روش قانونی وجود دارد، استفاده کنند.
این کار باعث می شود تا هم به سرمایه شرکت افزوده گردد و هم اعتبار معنوی به ارمغان می آورد. افرادی که می خواهند در این روال کار کنند، نیاز نیست که حتما عضو شرکت باشند. همچنین این شرکت های تعاونی می توانند در چارچوب قانون به فعالیت های تجاری بین المللی هم بپردازند شامل صادرات و واردات و ...
بدیهی است که با توجه به تفاوت قوانین شرکت ها و دیگر موضوعات ، مدارک مورد نیاز جهت ثبت آنها با هم تفاوت داشته باشد. در ادامه مطالب تمامی مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های مختلف را به تفکیک آورده ایم...
نکته مهم این است که درصورتی که مقداري از سرمایه شرکت، آورده غیرنقدي باشد ( اموال منقول و غیرمنقول ) ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستري، اجباری است و اگر اموال غیرمنقول به عنوان سرمایه شرکت قرار داده شود؛ ارائه اصل سند مالکیت به شرکت برای یکی از اعضا، ضروري می باشد.
شرکت های نسبی، برای ثبت نیازمند کمترین مدارک می باشند...
در بین شرکت های تجاری، مدارک مورد نیاز برای شرکت های تعاونی از بقیه بسیار سنگین تر است و دردسر های مخصوص به خود را دارد...و آن هم مربوط به حساسیت کار آنهاست.
ثبت شرکت طبق چیز هایی که امروزه از گوشه و کنار می شنویم، دارای مراحل طولانی است و وقت گیر و کمی خسته کننده است. به طوریکه بسیاری از افراد تا نامی از ثبت شرکتشان برده می شود، سریع فرار را بر قرار ترجیح می دهند و حاضرند تا بدون مجوزات و ثبت شرکتشان، در حالت معلق، به فعالیت خود ادامه دهند.
اما باید بدانیم که کار ثبت شرکت، به آن پیچیدگی که یاد می شود، نیست. در صورتی که کار ثبت شرکت خود را به مجموعه ای توانا و با سابقه کار بالا بسپارید، این مسیر بسیار برایتان هموار و آسان خواهد شد. قبل از ثبت شرکت باید اطلاعاتی درباره آن مانند مدارک، مجوز ها، هزینه ها و موارد دیگر جمع آوری کنید. و علاوه بر آن با یک وکیل در موضوع ثبت شرکتتان مشورت نمایید.
همه اینها با مشاوره با یک شخص آشنا به این امور، حل و فصل می شود. در ادامه مراحل ثبت شرکت را خواهیم داشت.
باید توجه کنید که شرکت مورد نظر شما با توجه به نوع آن ممکن است تفاوت هایی در زمینه ی اساسنامه ها و شرایط و کارشناسی داشته باشند که در ادامه مقاله به کلیه جزئیات هر کدام از شرکت ها نیز پرداخت خواهسم کرد . در زیر به نکات کلی مراحل ثبت شرکت پرداخته ایم:
نکته : همانطور که در نکات قبل اشاره شد، شرکت های مختلف، در موضوعات مختلف ثبت با هم دارای تفاوت هایی هستند. برای مثال موضوع اخذ مجوز ها و موافقت نامه ها برای شرکت ها بسیار دارای تفاوت است. اما کلیت کار یکسان است.
اولین مرحله ثبت شرکت انتخاب موضوع فعالیت های شرکت است که شرکا دبعد از همفکری و تصمیم گیری آن را تعیین میکنند. .تعیین موضوع شرکت از ساده ترین اقداماتی است که شما در آن مشکلی ندارید و باید طبق کار و فعالیت خود آن را انتخاب کنید.
مدیران نمی توانند خارج از موضوعات تعیین شده فعالیتی فراتر از آن انجام دهند و دچار مشکل خواهند شد، البته اگر فعالیت شما نیاز به مجوزی از سازمان یا ارگان مریوطه داشته باشد ابتدا باید نسبت به اخذ آن اقدام کنید .
نوع شرکت به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله آنها میزان مسئولیت های اعضا یا همینطور تعداد شرکای آن است که شما با مطعه این مقاله و بررسی تک تک انواع شرکت میتوانید بدول مشکل انتخاب خود را انجام دهید.
دارایی و سرمایه شرکت شما میتواند در اعتبار شرکت شما نقش داشته باشد و شما را در مناقصات و مزایدات موفق تر کند،مهم ترین خصیصه شرکت های تجاری میزان سرمایه آن است .برای امقدار سرمایه میزان حداکثری تعیین نشده است و شرکا در انتخاب میزان آن و درصد های هر شریک اختیار دارند ولی میزان حداقلی سرمایه مشخص شده است که مبلغ آن 1.000.000 ریال می باشد .
مدت فعالیت شرکت را میتوانید بنا به خواسته ی خود انتخاب کنید یعنی میتوانید مثلا زمان فعالیت شرکت را یکساله ببدندید و همچنین میتوانید مدت فعالیت را نامحدود انتخاب کنید و سالها از آن استفاده کنید . .
باید به این موضوع توجه کنید که در صورتی که زمانی تعیین نگردد فعالیت نامحدود خواهد بود و همینطور در صورت انتخاب مدت زمان در صورتی که مدت طی شود شرکت به خودی خود منحل شده و فعال نخواهد بود مگر اینکه قبل از طی شدن مدت زمان آن را تمدید کرده باشید.
مرکز اصلی شرکت و آدرس آن باید به طور دقیق و صحیح مشخص شود ، این مکان جایی است که جلسه مجامع عمومی در آن تشکیل میشود و بازرسان و مدیران به طور مداوم در آن حضور دارند و به فعالیت می پردازند.
در این مرحله میبایست کلیه مدارک را بطور منظم و با رعایت تمام شروط های ذکر شده تهیه نمایید تا به مشکل بر نخورید.
با توجه به این حجم از تفاوت هایی که بین شرکت ها وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که یک قیمت برای شرکت های مختلف صادر شود. قطعا به خاطر وجود تفاوت ها بین شرکت های مختلف، (منظور شرکت های شما است نه شرکت های ارائه دهنده ثبت شرکت) قیمت های متفاوتی وجود خواهد داشت.
بنابراین این مورد را باید توسط یک شرکت معتبر در این حوزه استعلام گرفت. با بررسی ها و برآورد هایی که انجام می شود، یک مبلغ به شما اعلام خواهد شد.
این مورد طی یک گزارش تمام و کمال شامل تمامی هزینه های مورد نیاز برای شما توسط سازمان ثبت شرکت ها انتقال داده می شود. در گزارش تمامی جزئیات و ریز هزینه ها برای شما مشخص شده است.
لیست هزینه ثبت شرکت وجود دارد که نشان می دهد هر شرکت چه هزینه هایی دارد. اما این لیست شامل تمامی هزینه ها نیست چون هر نوع شرکتی هزینه های مخصوص به خود را دارد. در ادامه این لیست تعرفه ها را بررسی می نماییم. (مبلغ ها به تومان می باشد)
هزینه ثبت شرکت تجاری با مسئولیت محدود
700.000
هزینه ثبت شرکت تجاری سهامی خاص
800.000
هزینه ثبت شرکت تجاری و خدماتی با هر شاخه ای
750.000
هزینه ثبت شرکت تجاری
700.000
هزینه ثبت موسسه آموزشی
900.000
شرکت پیمانکاری
800.000
هزینه ثبت موسسه حقوقی
950.000
هزینه روزنامه رسمی
متغیر می باشد...
هزینه هر یک از صورتجلسات برای انجام تغییرات در شرکت
500.000
ثبت و اخذ کد اقتصادی شامل حقیقی و حقوقی
900.000
اخذ دفاتر پلمپ
300.000
ثبت نام کارت بازرگانی - حقیقی
900.000
ثبت نام کارت بازرگانی - حقوقی
950.000
پیگیری شرکت تعاونی
1.900.000
پیگیری شرکت تضامنی
1.900.000
هزینه ثبت موسسات غیرتجاری
900.000
*** در موضوع متغیر بودن هزینه آگهی، با توجه به افزایش روزانه و ماهانه قیمت ثبت آگهی، اشاره می کنیم. اما بسته به نوع روزنامه و معروف بودن آن و همچنین شمار کلمات از قیمت حدود 300 هزار تومان قیمت ثبت آگهی می باشد.
ثبت شرکت رایگان به این معنی است که شما از مشاوره تخصصی موسسات حقوقی ثبت شرکت استفاده نکنید و شخص خودتان برای تنظیم کردن و آماده کردن موارد موجود و مورد نیاز برای ثبت شرکت (اعم از صورت جلسات و مجوز ها و غیره و غیره) دست به کار شوید.
منظور از ثبت شرکت رایگان این نیست که شما هیچ هزینه ای پرداخت نکنید. بلکه شما تنها هزینه های مربوط به مشاوره و موارد مشابه را پرداخت نخواهید کرد.
اما همانطور که در قبل گفتیم، هزینه های مصوبی وجود دارد برای اینکه بخواهید شرکت خود را به ثبت برسانید. این اعداد هر ساله با ضریبی خاص رشد و افزایش دارند.
بنابراین شما صرفا هزینه های دولتی و قانونی ثبت شرکت بر اساس تعرفه های رسمی را پرداخت می نمایید. برای انجام این امر شما باید به سایت اداره کل ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتیirsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید. این سایت، تنها سایت رسمی و قانونی ثبت شرکت رایگان است.
اما چند توصیه مهم ... حتما مراقب سایت های کلاهبردار و مشابه باشید ... توجه داشته باشید که این سایت زیر نظر مستقیم سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران اداره می شود.
موسسه های بسیاری وجود دارند که برای ثبت شرکت مشاوره می دهند. این مشاوره گرفتن ها اگر توسط موسسه های بدون مجوز و بدون سابقه بالای کاری انجام شود، ممکن است مشکلات بسیاری برای کسب و کار شما به وجود بیاورد و یا هزینه های بالا و سرسام آوری برای شما به وجود بیاورد.
پس توصیه می شود که برای مشاوره در موضوع ثبت شرکت، حتما با یک مجموعه ای که هم قیمت مناسب و به صرفه دارد، و هم سابقه بالایی در مشاوره دارد، همکاری نمایید.
شاید این کلمه را به کرات شنیده باشید و به گوشتان خورده باشد. اولین تصوری که با شنیدن این کلمه ایجاد می شود این است که به خاطر اینکه این موضوع با دیگر مقوله ها و روال عادی متفاوت است، پس حتما غیر قانونی است. اما اینطور نیست. تاسیس فوری در زمانی انجام می شود که شرایط و امکانات برای انجام کار برای شما خارج از نوبت برای آن موسسه فراهم باشد.
برای ثبت اینترنتی شرکت، در گام اول باید به پایگاه اینترنتی اداره کل ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید.
در این سایت، این امکان فراهم شده که افراد بدون مراجعه کردن به واحد ثبت شرکت ها به صورت حضوری، از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها و موسسات که گفته شد، درخواست برای پذیرش انواع شرکت ها و حتی تغییرات شرکت ها را انجام بدهند.
اطلاعات وارد شده در سامانه باید علاوه بر این که از لحاظ شکلی و محتوایی با قوانین و مقررات مربوطه هم راستا باشند، با متن مدارک و مستندات و مجوزات در نظر گرفته شده نیز دارای تطابق باشند.
مشاهده هرگونه مغایرت در ثبت سامانه و مدارک ارسالی به اداره مربوطه باعث برگشت دادن پروژه و منتفی اعلام کردن درخواست افراد می شود. و این موضوع یعنی دوباره کاری و انتظار دوباره. در گام دوم، در صورتی که اطلاعات نوشته شده کامل بود، درخواست شما ثبت می گردد و شما می بایست تمامی مدارک مورد نیاز را برای آدرسی که تعیین شده ارسال نمایید.
این سامانه به آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir و با نام پایگاه اینترنتی اداره کل ثبت شرکت ها است.
یکی از موضوعاتی که بحث آنها امروزه بسیار داغ است، موضوع خرید شرکت های آماده است.
افراد بسیاری هستند که می گویند خرید شرکت ثبت شده بسیار عالی است و در وقت و هزینه افراد صرفه جویی می شود. اما در طرف مقابل هم هستند افرادی که می گویند این کار صرفه اقتصادی ندارد و ثبت یک شرکت با کمی صبر و حوصله بازدهی بهتری خواهد داشت.
می خواهیم حقیقت را به شما بگوییم. این مورد برای تمامی شرکت ها و افراد یکسان نیست. اما اغلب اوقات خرید یک شرکت بسیار به نفع شما خواهد شد و در مسیر طی کردن مراحل طولانی ثبت در دام نخواهید افتاد. در ادامه 5 دلیل اصلی برای شما می آوریم که خرید یک شرکت آماده، بسیار بهتر از طی کردن روال اداری ثبت آن به صورت عادی است.
طی سال های اخیر، شرکت هایی به لیست شرکت های قابل ثبت افزوده شده اند که به نام شرکت های دانش بنیان معروف عستند. اینگونه شرکت ها بر پایه علم و دانش و تکنولوژی های روز، تاسیس می شوند.
هدف از تاسیس اینگونه شرکت ها، در گام اول، رشد علمی و ارتقای رتبه تکنولوژی مجموعه شان است. و پس از آن در تلاش اند تا با انجام تحقیقات و ثبت اختراعات شان، درآمدی را هم به دست آورند. این شرکت ها اغلب در حوزه های فناوری اعم از سخت افزار و نرم افزار فعالیت و تولید می کنند.
*** به زبان ساده این شرکت ها با انجام تحقیقات و یا ایجاد و تولید محصولات بر پایه علم و تکنولوژی، درآمد زایی می کنند. یا می توان گفت ارتقای مالی و علمی، هدف نهایی این نوع شرکت ها می باشد.
تفاوتی که شرکت های دانش بنیان با دیگر شرکت ها برای ثبت شان دارند، این است که بعد از ثبت شدن نام شرکت، باید نامه ای شامل تقاضا برای تایید دانش بنیان شدن شرکت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال کنند. در صورت دارا بودن شرایط و تکمیل بودن مدارک، نام دانس بنیان به ابتدای شرکت افزوده می گردد.
پس از اینکه شرکت خود را به ثبت رساندید، نیاز است تا یکسری از اقدامات و مواردی با الزام یا به اجبار باید انجام شود را به انجام برسانید. یکسری از فعالیت ها هم هست که در انجام آن اجباری به لحاظ قانونی وجود ندارد اما انجام دادن آنها بسیار به نفع شما و شرکت شما خواهد بود. در ادامه این موارد را به صورت خلاصه بررسی خواهیم کرد...
1. پلمپ کردن دفاتر تجاری شرکت اعم از تمامی دفاتر روزنامه و همچنین دفاتر کل
2. تشکیل دادن یک پرونده دارایی برای شرکت
3. دریافت کد اقتصادی از سازمان مربوطه
4. دریافت کد کارگاهی از سازمان بیمه تأمین اجتماعی برای فالیت های خاص شرکت
*** توجه داشته باشید که انجام ندادن این موارد جریمه های قانونی و سنگین و پیگیری های قانونی را در پی خواهد داشت.
کارت بازرگانی همانطور که از نام آن بر می آید، یک گواهینامه یا مدرکی است که ثابت می کند یک شرکت، اجازه انجام فعالیت های اقتصادی در سطوح بین المللی را داشته باشد. این کارت باید توسط مجموعه های مختلفی تایید شود تا برای شرکت شما صادر گردد.
*** نکته مهم که باید بدانید این است که یک کارت بازگانی، حداکثر یک سال دارای اعتبار است. این مورد به خاطر سیاست های اتخاذ شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر سازمان های مربوطه قرارداده شده است.
کد اقتصادی، کدی است که توسط اداره امور مالیاتی جمهوری اسلامی ایران، به افرادی که تقاضا برای ثبت شرکت داده باشند و این تقاضا پذیرفته شده باشد، داده می شود. این افراد می توانند در حوزه های مختلفی فعالیت داشته باشند؛ برای مثال فعالیت های تجاری بین المللی، مونتاژ، پخش قطعات و موارد دیگر ... .این کد باید به الزام پس از ثبت دریافت شود.
*** از لزومات اتخاذ کد اقتصادی، نیاز به آن برای دریافت کارت بازرگانی است.
هر شرکتی پس از ثبت ممکن است که پس از ثبت و آغاز به فعالیت و یا پس از مدتی از ثبت و فعالیت، تصمیم داشته باشد تا تغییراتی در اوراق، سهام، سمت ها، نام برند و ... در شرکت اعمال کند.
این تغییرات می تواند شامل تغییرات حجم سرمایه و آورده های غیر نقدی، تغییر نام و برند شرکت، تغییر محل و آدرس و دیگر جزئیات شرکت، تغییر تعداد شرکا،جا به جایی سمت اعضا و شرکا و موارد بسیار دیگر باشد. همه این تصمیمات جدید و تغییرات مورد نظر باید طی مراحل قانونی انجام شود.
و سپس به اطلاع اداره ثبت شرکت ها برسد. انجام این تغییرات شرکت بدون ثبت رسمی و تایید اداره ثبت، وجاهت قانونی ندارند. این به این معنی است که افراد و قوانین و موارد قبلی تماما رسمیت دارند و در صورت اتفاقات مختلف، موارد قبلی مسئول خواهند بود.
پس از ثبت شرکت اگر اعضای شرکت تصمیم به تغییراتی در فعالیت ها و یا مفاد اساسنامه از جمله تغییر تعداد اعضا ، نام شرکت ، موضوع فعالیت و همینطور تغییر درصد سهام نمایند لازم است مجمعی تشکیل دهند . کلیه اعضای هیئت مدیره و سهامدارن شرکت بعد از تشکیل مجمع تصمیمات را تصویب و ارسال میکنند و بعد تایید آن توسط اداره ثبت شرکت ها میبایست آگهی رسمی آن منتشر شود که تغییرات جنبه قانوی نیز پیدا کند که در این صورت است که کلیه تغییرات ثبت میشود.
برند، مشخصه ای است که شما را بین خریداران و مشتریان و در کلی بین عموم مردم برجسته می کند. صاحبان مشاغل این اسم را برای مجموعه و یا کسب و کار خود انتخاب می نمایند تا به راحتی شناخته شوند و تمایزی بین ایشان و رقبا وجود داشته باشد.
بنابراین برند، تنها یک علامت تلقی نمی شود، بلکه شما را در شناساندن به افراد در بازار های داخلی و خارجی یاری می رساند.
برخی شرکت ها ممکن است به دلایلی شخصی و یا دلایل اختیاری و یا اجباری تصمیم بگیرند یا ناچار شوند تا به فعالیت تجاری خود پایان داده و منحل شوند. زمانی که تصمیمی بر انحلال یک شرکت صورت می گیرد، باید روال و پروسه ای طی شده تا بعد از آن انحلال شرکت صورت می پذیرد.
خلاصه این روال به این صورت است که شما باید مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت ارسال کنید تا انحلال شرکت ثبت شود. پس از ان دیگر هزینه ای به عنوان مالیت از شما دریافت نخواهد گردید. پس از تایید شدن مدارک برای انحلال، باید آگهی در سایت خبری رسمی قرار بگیرد.
قابل ذکر است که برای انحلال یک شرکت تمام شرکا می بایست صورت جلسه مخصوص انحلال شرکت را امضا کنند، پس از ۵ روز که از امضای صورت جلسه گذشت، مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها تحویل دهید.
در انحلال شرکت شخصی را به عنوان مدیر تصفیه باید معرفی کنید. این شخص به مدت ۱۰سال در قبال بدهیها، طلبها، مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم و سایر امور شرکت که هنوز تمام نشده مسئول است .
شرکا و صاحبان شرکت های مختلف ممکن است به دلایل مختلفی یا اختیار خود یا به جبر دیگران دست از کار کردن در شرکت خود بکشند و تصمیمی بر توقف فعالیت آن بکنند.
این دلایل می تواند هم در بحث مالی مانند ورشکستگی و هم اختلاف داشتن با کارکنان و اعضا و موارد بسیار دیگر باشد. اغلب این افراد به جای انحلال شرکت و پذیرفتن هزینه های بسیار آن، تصمیم به فروش شرکت در چارچوب قانون و به صورت کاملا رسمی شرکت را به فرد دیگری واگذار کنند.
طی روالی انجام می شود که این حق و ثبت به شخص دیگری واضح می شود. این جابه جایی کاملا مورد رضایت دو طرف است. چون هم در وقت و هزینه خریدار صرفه جویی می شود و هم برای فروشنده این کار از انحلال و موارد مرتبط که هزینه بالاتری دارد و زمان بیشتری را می طلبد، بهتر است.
پس در نتیجه صاحبان شرکت ها به جای انحلال شرکت به واگذاری و فروش آنهم میتوانند فکر بکنند .
قیمت شرکت های ثبت شده بستگی به نوع و سابقه و عملکرد آنها در گذشته دارد که پیشنهاد میکنیم برای استعلاک قیمت شرکت خود با موسسه تکسفیر تماس بگیرید.
مزایای معنوی شرکت از قبل آماده با سابقه درخشان قطعا بیشتر از شرکت جدید است.
مطابق با ماده ۲ آئین قانون تجارت کشوری، موضوع شعبه داخلی به این صورت بیان میشود:
شعبه شرکت داخلی، در واقع یک بخش اضافه و فرعی از شرکت اصلی محسوب میشود. اختیارات و محدودیت های آن توسط شرکت اصلی تعیین می شود. فعالیت های شعبه، باید در راستا و حوزه فعالیت شرکت اصلی باشد.
به زبان ساده یک شعبه ، شرکت واقعی محسوب نمی شود، بلکه تنها و تنها یکی از واحد های آن محسوب می شود و تماماً تحت نظر شرکت اداره و در نظر گرفته می شود. شعبه های داخلی باید در منطقه ای به جز منطقه اصلی که شرکت اولیه در آن قرار دارد، احداث گردد.
برای استعلام ثبت شرکت، مانند گذشته نیاز نیست که به روش حضوری مراجعه نمایید. امروزه تنها با اتصال به اینترنت از طریق سامانه رسمی اداره ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی https://ilenc.ssaa.ir و قسمت پیگیری درخواست و با وارد کردن شماره پیگیری که در زمان درخواست دادن اولیه برای ثبت آن کد پیگیری را دریافت کرده اید، می توانید از شرایط و روند درخواست خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که در صورتی که این کد را فراموش کرده باشید و یا آن را به هر دلیلی گم کرده باشید، می توانید از قسمت (شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام)، پس از پاسخ چند سوال و درج اطلاعاتی از خود و پرونده تان، رمز عبور را از طریق پیامک بازیابی نمایید.
صاحبان مشاغل و افرادی که قصد به ثبت رساندن شرکت خود و یا مجموعه کاری خود را دارند، در صورتی که قبل از به ثبت رساندن نام شرکت خود، اطلاعات مورد نیاز درباره ثبت شرکت شامل مجوز های لازم، مدارک مورد نیاز، دسته بندی ها، حوزه های کاری، هزینه ها، روال اداری و خیلی از موارد دیگر اطلاعات کافی را نداشته باشند، به احتمال بسیار زیاد به علت تا حدودی پیچیده بودن پروسه و روال ثبت، دچار سردرگمی شده و وقت و هزینه خود را هدر می دهند و ممکن است دچار ضرر و زیان های مختلفی شوند.
اما در صورتی که این افراد با مشاور ثبتی شرکت و افراد آشنا به روال کاری صحبت کنند و از ایشان مشاوره بگیرند، در طی این مراحل دچار هیچ گونه مشکلی نشده و می توانند تمامی مراحل اداری و پروسه ی ثبت شرکت را به خوبی و بدون هیچ گونه سردرگمی انجام دهند.