مطابق با ماده 6 در قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران تمامی افراد اعم از حقیقی و یا حقوقی بعد از اینکه شرکتی را به ثبت رساندند برای بررسی درامد ها و هزینه های خود به دفاتر پلمپ نیازمند هستند
این دفاتر می توانند 50 یا 100 و یا 200 برگ داشته باشند .
همه شرکت ها وظیفه دارند تا کارکرد های مالی خود را در این دفاتر وارد کنند و درصورتی که شرکتی این دفاتر را تکمیل نکند و آن را به ادارات مربوطه تحویل ندهد به یک شرکت علی الراس تبدیل می شود .
همچنین اگر فعالیت شرکتی متوقف شده است باید طبق قوانین متوقف بودن فعالیت خود را همراه با دفاتر پلمپ به صورت سفید و خالی به اداره دارایی تحویل دهد .
لازم به ذکر است که این دفاتر برای دریافت کارت بازرگانی و ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد .
دفتری است که ، هر تاجر پس از ثبت کردن شرکت ، موظف است سالانه نسبت به اخذ آن اقدام نماید.نحوه ی ثبت محاسبات در این دفتر به این صورت است که ، تجار و بازرگانان ، کلیه مطالبات ، محاسباتو نقل و انتقال دارایی شرکت را به صورت روزانه در این دفتر یادداشت مینمایند.
دفتری است که ، عملیات مالی و حسابرسی شرکت بصورت ماهانه در این دفتر ثبت میشود.
دفتری است که ، تاجر مکلف است عملیات حسابرسی شرکت را بصورت سالانه جمع بندی و قبل از پایان سال مالی در این دفتر ثبت نماید.در صورتی که تاجر عملیات مالی خود را در دفتر کل ، ثبت نکند نیز مشمول مالیات خواهد بود به این صورت که با کارشناسی مامور دارایی با توجه به موضوع شرکت و صرف نظر از میزان فعالیت مالیات علی الراس ، به این شرکت تعلق خواهد گرفت.
دفتری است که ، تجار در راستای ثبت کلیه مراسلات و مطالبات شرکت و یا موسسه خود ، آن را تهیه می نمایند که قبل از آنکه چیزی در آن نوشته شود توسط نماینده اداره ثبت امضاء خواهد شد. نام دیگر دفتر کپیه ، دفتر آندیکاتور می باشد
چه کسانی باید پلمپ دفاتر بگیرند! مشاغل مشمول پلمپ دفاتر ! پلمپ دفاتر برای چه مشاغلی انجام میگیرد! افراد مشمول پلمپ دفاتر ! مشاغل مشمول پلمپ دفاتر :
برای دریافت دفاتر پلمپ باید قبل از شروع یک سال مالی جدید اقدام شود یعنی اگر قصد داریم دفاتر پلمپ سال 1400 را دریافت کنیم باید تا پایان سال 1401 برای دریافت آن اقدام کنیم .
نکته : اگر دفاتر پلمپ قبل از شروع سال مالی جدید صفحاتش تمام شود در این صورت می توانیم پیش از شروع یک سال مالی جدید برای دریافت دفاتر پلمپ جدید اقدام کنیم . ( در این قسمت از متن توصیه ما به شما عزیزان این است که چنانچه از شرکت هایی هستید که معاملات زیادی انجام می دهید در این صورت از دفاتر پلمپ 200 برگ استفاده کنید که در بین سال مالی مجبور به پلمپ دفاتر و دریافت دفاتر جدید نباشید . )
این امر توسط اداره ثبت شرکت ها انجام می شود و روند این کار به این صورت می باشد که ابتدا همه صفحات دفاتر شماره گذاری می شود و بعد از آن شماره ثبت شرکت مربوطه در آن درج می شود و پس از آن مهر اداره ثبت شرکت ها نیز در آن زده می شود . در این صورت امکان تغییر در دفاتر وجود ندارد .
برای این کار ابتدا باید اطلاعات لازم را در سامانه مربوطه وارد کنیم و دکمه پذیرش نهایی را بزنیم و پس از آن رسید نمایش داده شده مربوط به پذیرش نهایی را پرینت می گیریم . بعد از اینکه کارشناسان اداره ثبت شرکت ها این امر را مورد تایید قرار دادند از قسمت پیگیری درخواست سامانه تمامی هزینه های مورد نیاز را به صورت اینترنتی پرداخت می کنیم .
چنانچه شرکتی دفاتر مربوطه خود را پلمپ نکند وآن را تحویل اداره مالیات ندهد و یا در پلمپ دفاترش نقصی وجود داشته باشد در این صورت توسط اداره مالیات ممکن است جریمه شود که اغلب این جریمه ها سنگین می باشند .
دراین مقاله مواردی را در خصوص پلمپ دفاتر و دفاتر پلمپ به اختصار توضیح دادیم . چنانچه در خصوص این موارد نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشید می توانید با موسسه حقوقی تکسفیر واقع در استان البرز تماس حاصل فرمایید تا متخصصان ومشاوران ما در این مجموعه شما را به بهترین شکل ممکن یاری دهند .
اگر برای دریافت پلمپ دفاتر خود اقدام نکنید به مشکل برخواهید خورد و مشمول جرائم مالیاتی و علی الراس شدن میشوید و ممیز دارایی با توجه به موضوع فعالیت شما شرکت شما را با شرکت هایی فعال در حوزه ی کاری شما مقایسه میکنند و برای شما مالیات رد میکنند.
حتی اگر هیچگونه فعالیتی را نداشته باشید همچنین میتوانید در صورت فعالیت نداشتن در شرکت خود اقدام به انحلال شرکت کنید ویا آن را به فروش برسانید تا هیچگونه مشکلی نداشته باشید.
در واقع انجام مراحل پلمپ دفاتر از اقدامات ضروری و واجب برای انجام امور مالی شرکتها است . که باید نسبت به طی مراحل آن در موعد معیین اقدام نمایید تا دچار مشکل نشوید شرکتها باید قبل از شروع به کار در سال مالی جدید به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کرده و سپس اظهارنامه ی مربوط به پلمپ دفاتر را تنظیم کنند و اقدام به ثبت نام آن نمایند.
برای انجام مراحل ثبت نام پلمپ دفاتر سال 1400 کافیست به موسسه ی حقوقی و ثبتی تکسفیر مراجعه نموده و این مراحل تخصصی را به کارشناسان مربوطه با هزینه ای بسیار اندک سپرده و از اتمام کار و رفع مشکلات مالیاتی آسوده خاطر شوید
ابتدایی ترین کار مراجعه به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir/Design/RqstAdmission/PolompRequest.aspx میباشد در این مرحله باید اقدام به درج نمودن سال مالی و روز مالی و شماره ی خود کنید. در مرحله بعد ابتدا باید اقدام به درج مشخصات شناسایی متقاضی شرکت که دارنده ی حق امضاء در شرکت است کرده و بعد از آن مشخصات شناسایی کلیه ی اعضای هیئت مدیره را نیز درج نموده.
و سمت هریک از اعضای هیئت مدیره را به طور دقیق و کامل قید کنید. و دفاتر مورد نیاز شرکت را به با تعداد صفحات آن مشخص کنید.
در انتها باید مدارک خود را در سیستم بررسی کنید و تایید نهایی ثبت نام را بزنید.
در پایان کار باید پرینت اظهارنامه ی پلمپ دفاتر را از سیستم بگیرید و زیر آنها را تمام صاحبان حق امضاء ی شرکت امضا کرده و مهر شرکت را نیز در آن درج نمایید.
اظهارنامه ی مد نظر را که مهر و امضاء شده است با کپی مدارک شناسایی مدیر عامل و یک نمونه کپی از روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات شرکت و کپی از آگهی تاسیس شرکت را به اداره ثبت شرکت ها فرستاده اگر مدارک تکمیل باشند و مورد تایید کارشناسان باشد با پرداخت هزینه های مربوطه در سامانه ، دفاتر به آدرس متقاضی فرستاده میشود.
شما میتوانید با توجه به زمان بر بودن و تخصصی بودن مراحل ثبت نام پلمپ دفاتر سال 1400 کلیه ی مراحل را با هزینه ای بسیار کم به کارشناان و وکلای موسسه ی حقوقی تکسفیر بسپارید.