آیا تابحال در زمینه اخذ جواز تاسیس شرکت اقدام نمودهاید؟ آیا شرایط اخذ جواز تاسیس برای فعالیت تولیدی خود را می دانید؟ یکی از بهترین راه های کسب درآمد، راه اندازی شرکت های تولیدی یا ارائه خدمات می باشد. افراد به منظور اعتبار بخشیدن به فعالیت های تولیدی خود لازم است که نسبت به اخذ جواز تاسیس مربوطه اقدام نمایند. اخذ جواز تاسیس متناسب با نوع کالای تولید شده در شرکت، متفاوت می باشد و دارای شرایط خاصی می باشد. به منظور بهبود عملکرد در زمینه تولید یا ارائه خدمات، افراد لازم است که با ضرورت اخذ جواز تاسیس، شرایط دریافت جواز تاسیس شرکت، نحوه اخذ جواز تاسیس شرکت و… آشنا باشند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تمامی موارد مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس بپردازیم.
🔍 جواز تاسیس مجوزی است که شخصیت های حقوقی و یا حقیقی برای انجام دادن فعالیت های اقتصادی یا تولیدی از اداره مربوطه دریافت میکنند.
مالک مجوز اجازه دارد به تولید محصولی در یکی از شهرک های صنعتی که در جواز هم نوع محصول و آدرس مکان ذکر شده بپردازد و سازمان صدور جواز نیز به محصول تولیدی بستگی دارد و متفاوت میباشد. این گواهی که جواز نام دارد اصولا موافقت اصولی است که به درخواست کننده جواز تاسیس در زمینه های تولید، بسته بندی، مونتاژ، طراحی آسانسور، فنی مهندسی و ... اجازه داده میشود تا فعالیت های مذکور را در چارچوب های قانون و در تولید، کارگاه و یا فروشگاه خود ادامه دهد.در حقیقت می توان گفت مجوز تاسیس گواهی و تعهدی است که مالک آن اجازه دارد در مکان، شهرک یا محیط صنعتی که ذکر شده مشغول به انجام تولیدات محصولاتی باشد که به جزئیات آن اشاره شده است.
با دریافت این جواز شخصی که دارنده آن است می تواند در یکی از شهرک های صنعتی مشغول به تولید محصول شود که این مورد در جواز مربوطه ذکر گردیده است .
جوازتاسیس پیش نیاز اخذ پروانه بهره برداری می باشد.
این جواز برای دو شخصیت حقوقی و حقیق قابل صدور است که برای هر کدام شرایطی متفاوت ایجاد شده که باید از سازمان مربوطه اقدام نمود.
🔍 در هنگام راه اندازی و شروع به فعالیت در هر حیطه ای، افراد باید نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام نمایند. در واقع جواز تاسیس به عنوان یک مجوز به منظور انجام فعالیت به صورت قانونی محسوب می شود و افراد برای اعتبار بخشیدن به فعالیت خود و بهره مندی از امتیازات قانونی و دولتی لازم است که نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام نمایند.
از طرفی اخذ جواز تاسیس دارای مراحلی می باشد که بسته به نوع فعالیت یا نوع کالا تولیدی متفاوت می باشد و گذراندن هر کدام از این مراحل سبب رفع اشکالات موجود می شود و زمینه برای بهبود کیفیت فعالیت مربوطه را فراهم می آورد.
✔️ واگذاری زمین هایی در شهرک های صنعتی با نرخ های دولتی و شرایط پرداخت 30% نقد و 70% الباقی بصورت اقساط 36 ماهه
✔️ یکی از مدارکی است که برای ثبت برند و علائم تجاری اخذ آن ضروری است.
✔️ تسهیل امکان شرکت در نمایشگاه های داخل و خارج از کشور.
✔️ امکان دریافت تسهیلات بانکی با شرایط تنفس و بهره کم و بازپرداخت های بلند مدت.
✔️ امکان دسترسی پیش طرح های توجیهی PFS که از طرف کارشناسان مربوط تایید شده و مناسب برای ارائه و جذب سرمایه بکار میرود.
✔️ استفاده از مزایای معافیت مالیاتی البته بعد از بهره برداری از محصول.
استفاده از مزایای جواز تاسیس در صورتی مثمر ثمر است که مجری طرح بصورت کامل و مستمر در کلیه مراحل اجرای یک پروژه تولیدی فعالیت مفید داشته باشد
✔️ مهمترین مزایای جواز تاسیس معافیت مالیاتی آن است که البته پس از رسیدن به بهره برداری و اخذ پروانه بهره برداری خواهد بود.
✔️ از مزایای جواز تاسیس معافیت مالیاتی بر عملکرد است که شرط آن استقرار واحد تولیدی - طراحی- مونتاژ در خارج از شعاع 120 کیلومتری تهران قانون مصوب مجلس شورای اسلامی میباشد. البته اگر در داخل محدوده 120 کیلومتری تهران به شرایطی که مورد قبول سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست باشد پروانه بهره برداری اخذ گردد درحد قانون مالیاتی، مقداری معافیت مالیاتی هم دارند.
✔️ به منظور اخذ جواز تاسیس، فرد متقاضی باید حتما تابعیت ایرانی داشته باشد و به سن قانونی رسیده باشد.
✔️ فرد متقاضی به منظور اخذ جواز تاسیس به هیچ عنوان نباید دارای پرونده قضایی یا اعتیاد باشد.
✔️ فرد متقاضی باید حتما دارای کارت پایان خدمت سربازی باشد.
✔️ به منظور اخذ جواز تاسیس، بعضی از شرکت ها در زمینه های مختلف فعالیت می کنند و ممکن است دارای عوارض مضر برای طبیعت و انسان ها باشند به همین دلیل لازم است که دارای فاصله مشخصی از شهر های پرجمعیت باشند.
✔️ اخذ جواز تاسیس با اعتبار ۳۶۵ روز ارائه می شود و افراد در این مدت باید حتما نسبت به فراهم آوردن شرایط لازم برای راه اندازی خط تولید اقدامات لازم را انجام داده باشند و پروانه بهره برداری به آن تعلق گیرد. در غیر این صورت اگر امکان داشته باشد می توان نسبت به تمدید جواز تاسیس اقدام شود.
هدف از اخذ جواز تاسیس چیست؟ با ما در تکسفیر همراه باشید.
🔶 داشتن سن قانونی
🔶 ایجاد و تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی
🔶 داشتن شرایط سرمایه گذاری
🔶 در بعضی مواقع و موارد داشتن کارت پایان خدمت
🔶 داشتن شرکت در قالب های مورد وثوق قانون تجارت
🔶 داشتن مدارک کامل شرکت اعم ار روزنامه رسمی ،اساسنامه ،تقاضا نامه،شرمت نامه و .....
🔶 داشتن شرایط سرمایه گذاری
🔶 طرح توجیهی و امکان سنجی مناسب
🔶 در بعضی مواقع کارت پایان خدمت برای مدیرعامل
📌 به منظور اخذ جواز تاسیس شرکت مدارکی لازم می باشد که بسته به نوع مالکیت حقیقی یا حقوقی متفاوت می باشد. این مدارک شامل موارد زیر می باشد:
☑️ کپی شناسنامه و کارت ملی
☑️ رونوشت مدرک پایان خدمت افراد
☑️ کامل نمودن فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس یا طرح توجیهی
☑️ اطلاعات مربوط به تمامی وسایل و کالاهایی که تولید می شود.
☑️ رونوشت آگهی تأسیس شرکت
☑️ روزنامه رسمی تأسیس شرکت
☑️ کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت
☑️ کپی کارت ملی و شناسنامه و پایان خدمت مدیر عامل شرکت
☑️ ارا ئه کپی شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت
☑️ مهر شرکت و سربرگ شرکت
☑️ کامل نمودن فرم پرسشنامه اخذ جواز
☑️ تمامی مجوز های مربوط به ارگان های مختلف، متناسب با نوع کالا به صورت مکتوب آماده شود.
☑️ لازم است که یک پرسشنامه در زمینه نوع عملکرد شرکت و کالا تولید شده تکمیل گردد.
جواز تاسیس با توجه با نوع محصول تولیدی از وزارت صنعت، معدن، تجارت و یا جهاد کشاورزی و یا سایر ارگانهای ذی صلاح باید اقدام شود. همینطور برای جواز برخی از کالا و محصولات مانند ابزارها یا تجهیزات پزشکی (سرنگ آمپول، نخ بخیه، لوازم های آزمایشگاهی و …. )، کارخانه های داروسازی، کارخانه های غذایی و ... برای اخذ مجوز باید به وزارت بهداشت مراجعه کرد.
اخذ جواز تاسیس دارای مراحل خاصی می باشد. به منظور پیشبرد بهتر و هرچه سریع تر این مراحل لازم می باشد که پیش از اقدام در این زمینه، حتما نسبت به مراحل اخذ جواز تاسیس آگاه شوید. در این بخش به بررسی مراحل اخذ جواز تاسیس می پردازیم:
⏪ سامانه بهین یاب، سامانه ای است که به منظور اخذ جواز تاسیس به صورت اینترنتی راه اندازی شده است. در مرحله اول به منظور ورود به سامانه بهین باب لازم است آدرس www.behinyab.ir را جستجو کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید.
⏪ اگر نام کاربری و رمز عبور برای ورود به این سامانه ندارید؛ لازم است که با ثبت اطلاعات شخصی خود، نسبت به دریافت موارد نامبرده اقدام نمایید. به منظور دریافت حساب کاربری به صورت موقت می توانید تنها با وارد کردن اطلاعات فرد درخواست دهنده، به سامانه بهین باب وارد شوید و موضوعات مورد نظر خود را وارد نماید.
⏪ در صورتی که در مراحل دریافت نام کاربری تمامی اطلاعات خواسته شده مربوط به نام تجاری شرکت، مشخصات کامل مدیر عامل و… را در اختیار سایت قرار دهد؛ حساب کاربری با حیطه فعالیت بالاتری به افراد تعلق می گیرد و افراد می توانند به راحتی نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام نمایند.
⏪ به منظور ثبت درخواست اخذ جواز تاسیس لازم می باشد که افراد پس از ورود به سامانه بهین یاب، نسبت به تکمیل اطلاعات خواسته شده در زمینه نوع فعالیت خود و ارائه توضیحاتی در این زمینه اقدام نماید و تمامی مدارک مورد نیاز را آپلود نموده و به این وسیله درخواست خود را به صورت قانونی ثبت می نماید.
⏪ تعیین موضوعات بر اساس اولویت یکی از اساسی ترین اقدامات در زمینه اخذ جواز تاسیس شرکت می باشد. به این منظور باید نسبت به دسته بندی های موجود نسبت به اولویت موضوعات آگاهی کسب نمایید. وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمانی می باشد که نسبت به طبقه بندی موضوعات اقدام نموده است و بر اساس اولویت آن ها را در دو گروه دارای اولویت و فاقد اولویت قرار داده است.
⏪ موضوعات دارای اولویت، از جمله بهترین گزینه ها به منظور سرمایه گذاری می باشد و ارگان های دولتی از این موضوعات پشتیبانی می نمایند و تسهیلات زیادی به آن تعلق می گیرد.
⏪ در زمینه موضوعات فاقد اولویت باید این نکته مد نظر باشد که اگر پس از شروع فعالیت شرکت، توانستید به بیش از پنجاه درصد پیشرفت نسبت به ابتدای فعالیت خود دست یابید، تسهیلات مربوطه به شما تعلق می گیرد اما اولویت ابتدایی همیشه با شرکت های گروه اول می باشد.
⏪ در مرحله نهایی پس از انجام بررسی های لازم توسط ارگان های دولتی مربوطه و طی شدن تمامی مراحل، در صورت عدم وجود اشکال، جواز تاسیس شرکت صادر می شود و افراد به راحتی با استفاده از سامانه بهین یاب به نسخه مجوز مورد نظر دست یابند.
برای مشاهده آموزش گام به گام مراحل تمدید جواز تاسیس، کلیک کنید.
با توجه اهمیت زمان، در زمینه پیشبرد مراحل اخذ جواز تاسیس لازم است که هر چه سریعتر تمامی مراحل انجام شود. اما با این وجود کم ترین زمان لازم به منظور اخذ جواز تاسیس شرکت حدودا ۱۴ روز می باشد.
برای افزایش سرعت طی شدن مراحل لازم است در این زمینه پیگیری های لازم به صورت مداوم انجام شود، در غیر این صورت مدت زمان لازم بالاتر خواهد بود و با سپردن انجام این فرآیند توسط شرکت های مربوطه، این فرآیند در حداقل زمان ممکن انجام خواهد شد.
پس از اخذ جواز تاسیس شرکت لازم است که اطلاعاتی در این جواز ذکر شود که شامل موارد زیر می باشد:
✔️ اسم و اطلاعات دارنده جواز تاسیس
✔️ ذکر تمامی اطلاعات مربوط به کالاهایی که تولید می شود.
✔️ مقدار سرمایه اولیه در نظر گرفته شده برای شرکت مورد نظر.
✔️ میزان تولید کالای مورد نظر در شرکت.
✔️ زمان مورد نیاز به منظور تولید کالا.
✔️ ارزش ریالی هر کالای تولیدی.
در اخذ جواز تاسیس با مالکیت های مختلف باید گفت تفاوت خاصی در مراحل و شرایط وجود ندارد. طی شدن مراحل به یک صورت انجام خواهد گرفت اما جواز تاسیس شرکت در شرکت ها با مالکیت حقیقی به نام صاحب جواز خواهد بود اما در شرکت های حقوقی به نام شرکت نامبرده و مدیر عامل آن خواهد بود. از طرفی تسهیلات تعلق گرفته به شرکت ها با مالکیت های مختلف متفاوت می باشد و این مبلغ در شرکت های با مالکیت حقوقی بالاتر خواهد بود.
☑️ اگر شخصی بخواهد بیش از یک جواز تاسیس اخذ نماید یا در شهر دیگری جواز تاسیس اخذ کند باید با کد ملی دیگری ثبت نام اولیه را انجام دهد که برای اطلاعات بیشتر می توانید با هولدینگ تکسفیر تماس حاصل نمایید.
☑️ برای یک سند ملکی یا یک اجاره نامه فقط یک جواز تاسیس میتوان اخذ نمود مگر در شرایط خاص دیگر.برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جواز تاسیس با ما در تماس باشید.
☑️ جواز تاسیس را فقط در مناطق مجاز که مورد تایید سازمان صنعت و معدن و تجارت و سازمان حفاظت از محیط زیست می باشد می توان اخذ نمود مگر در شرایط خاص.
☑️ باید در اخذ جواز تاسیس شرکتی(حقوقی) بایدبه این نکته توجه نمود که موضوع تولید کالاهایی که برای آن می خواهید جواز تاسیس بگیرد باید با موضوع شرکت مرتبط باشد .در غیر این صورت می بایستی به موضوع شرکت شرح خدمات تولید کالاهای مورد نظر جهت اخذ جواز تاسیس را الحاق و اضافه نمود (برای این امر با ما در تماس باشید.(
☑️ تفاوت زیادی بین جواز تاسیس حقیقی و حقوقی وجود ندارد. فقط در زمینه صنایعی که قرار است مبالغ وام بالاتر از 1 میلیارد تومان دریافت کنند بهتر است به صورت حقوقی و شرکتی باشند.
☑️ پیش از اخذ جواز تاسیس می بایستی طرح توجیهی کامل و جامع تهیه و تدوین گردد که تمامی جوانب طرح در آن لحاظ گردیده باشد و تمامی مباحث فنی،مالی،اقتصادی طرح را در بر بگیرد.
🔍 پس از طی نمودن تمامی مراحل اخذ جواز تاسیس، به هر کالا تولیدی، یک کد مشخص به نام آیسیک - ISIC تعلق می گیرد. این کد در سامانه بهین یاب مشخص می شود و هر گروه از کالا های تولیدی دارای یک کد مخصوص می باشند. به منظور اخذ جواز تاسیس، باید دقت شود این جواز به یک شرکت تنها برای کالاهایی ارائه می شود که در یک حیطه قرار گیرند و این موضوع بر اساس کد آیسیک متعلق به آن سنجیده می شود.
پس از اخذ جواز تاسیس، جواز نامبرده به مدت ۳۶۵ روز اعتبار دارد. در طول مدت ذکر شده شرکت مورد نظر فرصت دارد تا مراحل ابتدایی جهت تولید کالا را طی نماید و اگر پیشرفت آن به خوبی انجام شده باشد، کارشناس مربوط به اداره مورد نظر بررسی های لازم را انجام خواهد داد. در صورت مورد تأیید بودن شرایط موجود، اجازه تمدید مجوز به شرکت داده می شود.
اگر در این مورد، شرکت نامبرده پس از اخذ جواز تاسیس مراحل را طی نکند و هیچ پیشرفتی در آن به وجود نیامده باشد، جواز تعلق گرفته به آن منسوخ می شود.
با توجه به اينكه اعتبار جواز یکساله مي باشد بنابراین پس از پایان موعد یکساله با تقاضای دارنده جواز تاسيس و پس از تاييد كارشناس مربوطه تمديد انجام مي شود که مدت زمان انجام کار با توجه به شرایط متغییر می باشد.
مدت زمان انجام كار برحسب شرایط متغیر است.
جواز تاسیس قابل انتقال به غیر می باشد ولی اگر ابتدا برای دریافت آن اقدام شود بهتر است مگر صدور آن ممکن نباشد. پس از اخذ جواز تاسیس، امکان جابجایی آن بین افراد وجود دارد اما با توجه به شرایط قانونی آن و تعهداتی که برای فرد نسبت به انجام مراحل تولید کالا پس از اخذ جواز تاسیس ایجاد می شود؛ پیشنهاد می شود فرایند دریافت جواز تاسیس شرکت از ابتدای امر انجام شود و جابجایی انجام نگیرد.
بعد از اخد جواز فنی مهندسی نیز می توان نسبت به اخذ پروانه مهندسی اقدام کرد. پس از اینکه جواز تاسیس صادر گردید، یک رونوشت از جواز صادره جهت اطلاع به دستگاهاي دولتي مانند، وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت صنايع و معادن ... ارسال شود .
هزینه مورد نیاز برای دریافت جواز تاسیس به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از این عوامل شخصیتی است که برای دریافت مجوز تاسیس اقدام می کند که این شخص می تواند حقیقی و یا حقوقی باشد.
دومین عاملی که درهزینه دریافت جواز تاسیس تاثیر گذار است محل فعالیت می باشد. جواز تاسیسی که برای شهرک های صنعتی با فعالیت های مختلف صادر می شود، متفاوت است.
اخذ جواز تاسیس دارای مراحل مختلفی می باشد. طی نمودن این مراحل ممکن است هزینه ای داشته باشد و محدود به مبلغ مربوط به پیش بردن کارهای ادارای و قانونی باشد. البته به منظور بهبود کیفیت طی شدن مراحل اخذ جواز تاسیس، می توان انجام آن را به کارشناسان مجرب در این زمینه سپرد. انجام این فرآیند توسط شرکت های مربوطه سبب بهبود کیفیت می شود و باید به این منظور مبلغی را برای شرکت مورد نظر واریز شود.
هزینه مورد نیاز برای دریافت مجوز تاسیس با توجه به نوع پروژه و مرجع صادر کننده متفاوت می باشد. در این خصوص پرداخت کردن فیش های مربوط به حق التمبر و مالیات به وسیله مرجع صادر کننده جواز تاسیس به عهده سرمایه گذار مربوطه می باشد. مطابق با بند 11 ماده 46 قانون مالیات های مستقیم بر اساس آنچه که در تاریخ 31/4/94 تصویب شده است برای صدور جواز تاسیس باید مبلغی معادل با صد هزار تومان پرداخت گردد و برای هر بار تمدید کردن آن نیز باید معادل 50 هزار تومان برای حق التمبر پرداخت شود.
همچنین بر اساس تبصره 5 قانون بودجه سال 1364 و تصویب نامه 8398/ت 181 هـ باید نیم در هزار سرمایه ثابت و چیزی در حدود یک میلیون ریال به حساب معین استانی واریز شود که این مبلغ غیر قابل استرداد می باشد.
برای دریافت جواز برای یک واحد صنعتی باید مبلغ یک و نیم میلیون تومان پرداخت گردد.
برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه، کلیک کنید.
خلاصه مطلب
به منظور راه اندازی یک فعالیت تولیدی لازم است که در ابتدای امر، نسبت به اخذ جواز تاسیس شرکت اقدامات لازم انجام شود. اخذ جواز تاسیس زمینه برای دریافت وام و تسهیلات لازم، جهت انجام فرایند را فراهم می آورد.
از طرفی در طول این مدت، جواز نامبرده زمینه برای پیشبرد فعالیت های مربوط به راه اندازی خط تولید و شرکت را آماده می سازد. در زمینه بهبود کیفیت پیشبرد مراحل اخذ جواز تاسیس شرکت، پیشنهاد می شود که انجام فرایند توسط کارشناسان مجرب مشغول در شرکت های فعال در این زمینه انجام شود.
جهت ارتباط با مسئول بخش مربوطه با شماره 09121986174 تماس حاصل فرمایید.