ثبت شرکت چیست و چه مراحلی دارد؟ اگر می خواهید یک بنیان قوی برای کسب و کار نوپایی که به تازگی راه اندازی کرده اید ایجاد کنید، در این راستا باید به خوبی با مراحل و فرآیندهای قانونی و مرتبط با آن آشنا شوید. یکی از این مراحل برای قانونی کردن، ثبت شرکت است که موجب رسمیت بخشیدن به فعالیت های اقتصادی شما می شود. به ثبت رساندن یک شرکت پایهای برای سایر جنبههای عملیات تجاری فراهم میکند. ممکن است فرآیند ثبت ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما با تقسیم آن به مراحل مشخص و جداگانه، به راحتی قابل مدیریت خواهد بود.
در واقع کلمه شرکت (company) اصطلاحا یعنی شراکت بین ۲ تا چند نفر که هدف خاصی را دنبال میکنند. این شرکت برای قانونی شدن و برخورداری از حمایت دولت، نیاز به ثبت دارد تا شرکا از شخصیت های حقیقی به یک شخصیت حقوقی تبدیل شوند. شرکت از وجهه های مختلف، معانی متفاوتی دارد؛ از منظر لغوی، شرکت به معنای شریک شدن در مال یا کار است.
ثبت شرکت
ثبت، تاسیس و تشکیل شرکت ها اصطلاحی است که به فرآیند ایجاد نهاد حقوقی رسمی برای تجارت گفته می شود. برای اینکه کسب و کاری به عنوان یک شرکت و شخصیت حقوقی فعالیت کند باید تحت قانون شرکت ها در اداره ثبت شرکت به طور رسمی و طی مراحلی به ثبت رسمی برسد. این امر به شرکت ها اجازه می دهد تا به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل و رسمی شناخته شود و با این کار می توانید از شخصیت قانونی آن بهره مند شوید.
به طول کلی هفت نوع شرکت قابل ثبت در ایران وجود دارد.
شرکت سهامی (عام، خاص)
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت تضامنی
شرکت تعاونی تولید و مصرف
شرکت نسبی
موسسه
انواع شرکت ها
انواع شرکت های قابل ثبت در ایران
شرکت های سهامی به دو دسته تقسیم بندی می شوند. سهامی خاص و سهامی عام.
ثبت شرکت سهامی عام
اگر قصد شروع یک کسب و کار بزرگ با اهداف بلند مدت را دارید ثبت شرکت سهامی عام می تواند گزینه مناسبی به شمار رود. این شرکت ها علاوه بر موسسین، با فروش سهام خود به عموم مردم می تواند سرمایه خود را تامین کند. سهام شرکت های سهامی عام در بورس عرضه می شود و از این طریق عموم مردم امکان خرید سهام آن را دارند. برای تاسیس این شرکت ها حداقل 5 سهامدار نیاز است.
ثبت شرکت سهامی خاص
شرکت های سهامی خاص نیاز به 3 نفر سهامدار دارد. تفاوت آن یا شرکت سهامی عام این است که تمامی سرمایه آن توسط موسسین و صاحبان شرکت تامین می شود و قابلیت خرید و فروش توسط عموم مردم برای آن فراهم نیست. شرکت های سهامی خاص اعتبار بالاتری نسبت به شرکت های با مسئولیت محدود دارند.
شرکت سهامی خاص با توجه به ساختار خود در ایران بسیار رایج است. شما با تاسیس این شرکت حداقل به یک میلیون ریال سرمایه اولیه نیاز دارید. در این نوع شرکت هر شریک و یا سهامدار تنها به اندازه سرمایه ای که در شرکت دارد، دارای مسئولیت می باشد. دارایی شخصی شخص در قبال بدهی های شرکت محافظت می شود.
با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که در این شرکت وجود دارد برای کسب و کارهای متوسط و بزرگ گزینه مناسبی است. اگر می خواهید جذب سرمایه داشته باشید می توانید از طریق فروش سهام این شرکت جذب سرمایه انجام دهید. با توجه به این که مسئولیت مالی سهامداران محدود است، خطرات سرمایه گذاری را به طور چشمگیری کاهش داده است. در هر حوزه ای که فعالیت تجاری و اقتصادی دارید می توانید این نوع شرکت را برای ثبت انتخاب کنید. شرکت سهامی خاص معمولاً از نظر اعتبار برای اخذ وامهای بانکی، شرکت در مناقصات و مزایدههای دولتی یا حضور در نمایشگاهها مناسب است.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
نوعی دیگر از شرکت ها که در ایران قابل ثبت است و پروسه ثبت آن ساده تر از شرکت های سهامی است، شرکت با مسئولیت محدود است. شرکت های با مسئولیت محدود در جامعه بین المللی Limited Liability Company (LLC) نامیده می شوند. دو شریک که باهم قصد تاسیس یک شرکت را دارند، می توانند شرکت با مسئولیت محدود راه اندازی نمایند.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود شامل تنظیم شرکتنامه، امضای آن توسط شرکا، تأمین سرمایه شرکت و ثبت رسمی آن در اداره ثبت شرکتها میشود.
اگر شرکت مسئولیت محدود را برای تاسیس و شروع کسب و کار خود انتخاب کرده اید باید در نام آن “شرکتهای با مسئولیت محدود” قید شود.
شرکتهای با مسئولیت محدود
ثبت شرکت تعاونی
ثبت شرکت تعاونی نوعی از شرکت های قابل ثبت در ایران است که هدف آن بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی اعضای خود می باشد. ثبت کردن شرکت تعاونی طبق ماده 8 قانون بخش تعاونی، فقط توسط افراد حقیقی امکان پذیر است. یکی از ویژگیهای برجسته این نوع شرکتها، اصل «یک عضو، یک رأی» است. در دیگر شرکت های تجاری میزان حق رای رابطه مستقیم با سرمایه و یا میزان سهام داد. اما در شرکت های تعاونی هر عضو صرفنظر از سرمایهگذاری خود دارای یک رأی می باشد.
تعریف شرکت تضامنی
در ماده ۱۱۶ قانون تجارت ایران آمده است که، شرکت تضامنی نوعی شرکت تجاری است که میان حداقل دو نفر و با مسئولیت تضامنی ایجاد میگردد.
در این قالب شرکتی، اگر داراییهای شرکت برای بازپرداخت کلیه بدهیها کافی نباشد، هر کدام از شرکا موظف به تسویه کامل دیون شرکت هستند. باید توجه داشت که توافقات داخلی میان شرکا که برخلاف این اصل باشد، در مقابل اشخاص ثالث اعتباری ندارد. همچنین طبق ماده ۱۱۷، نام شرکت باید حاوی عبارت «شرکت تضامنی» و حداقل نام یکی از شرکا باشد. اگر اسامی همه شرکا در نام شرکت قید نشود، عباراتی نظیر «و شرکا» یا «و برادران» ضروری است.
ثبت این نوع شرکت بیشتر در مواردی کاربرد دارد که افراد مایل به گسترش تجارتهای خانوادگی یا کسبوکارهایی با اعتماد بالا هستند.
ویژگیهای شرکت تضامنی
یکی از اصلیترین مزیتهای شرکت تضامنی، ایجاد اعتماد بیشتر برای مشتریان و طرفهای تجاری است. تعهد مشترک و کامل شرکا برای پرداخت تمام بدهیهای شرکت، این اطمینان را برای طرفهای معامله فراهم میکند که بدون نگرانی به شرکا مراجعه کنند. در واقع، هر شریک به صورت جداگانه مسئول تمامی تعهدات شرکت است و این موضوع باعث افزایش اعتبار شرکت در معاملات میشود.
این ساختار خاص نیازمند دقت در انتخاب شرکا است. شرکای شرکت تضامنی باید از لحاظ اخلاقی قابلاعتماد بوده و توانایی مالی کافی داشته باشند تا بتوانند در شرایط بحرانی پشتیبان شرکت و سایر اعضا باشند. علاوه بر این، مدیریت و نظارت بر فعالیتهای شرکت به عهده خود شرکا خواهد بود، که همین امر باعث میشود نقش شرکا بسیار حائز اهمیت باشد.
جنبههای قانونی
طبق ماده ۱۱۶ قانون تجارت، شرکتهای تضامنی باید با هدف انجام فعالیتهای تجاری تأسیس شوند و در شرایطی که دارایی شرکت برای پرداخت بدهیها کافی نباشد، هر شریک موظف به پرداخت آنها از اموال شخصی خود است. این مسئولیت تضامنی وجه تمایز اصلی این نوع شرکت با دیگر ساختارها است و ریسک بالایی برای شرکا به همراه دارد. بنابراین، تأسیس این نوع شرکت مستلزم اعتماد کامل میان اعضا و در نظر گرفتن تمامی جنبههای قانونی و مالی است.
هزینه ثبت شرکت
در شروع هر کسب و کاری ممکن است هیجانات ناشی از شروع یک کار تازه موجب شود درک درستی از هزینه های آن نداشته باشید. اما در هر کسب و کاری باید برآورد درستی از هزینه های آن داشته باشید. این موضوع می تواند موفقیت شما را تضمین کند. یکی از هزینه هایی که در شروع یک کسب و کار تازه وجود دارد هزینه ثبت کردن آن است. برای استعلام هزینه تشکیل و تاسیس شرکت و مشاوره رایگان با کارشناسان تکسفیر تماس بگیرید.
تعریف موسسه و شرایط ثبت آن
دقت نمایید که کلیه فعالیت های فرهنگی و آموزشی و همچنین خیریه ها در قالب موسسه به ثبت میرسند که در ادامه مقاله به مسائل ریز مربوط به موسسات میپردازیم
در موسسات تعداد شرکا از دو نفر کمتر و میزان سرمایه آزاد است و همچنین وجود اظهارنامه برای ثبت موسسه ضروری است.
- مدارک ثبت موسسات غیر تجاری
- تهیه صورتجلسه موسسان
- تنظیم اساسنامه و امضای کلیه شرکاء در زیر آن
- تکمیل فرم تقاضانامه ثبت موسسه غیر تجاری
- کپی از کارت ملی و شناسنامه کلیه شرکا
- دریافت مجوز های مربوط به موضوع فعالیت های موسس
موسسه چیست
شرایط ثبت شرکت در قانون
📌 شرایط ثبت شرکت
⚖️ در خصوص ثبت شرکت و ضرورت آن، ماده 195 قانون تجارت را مطالعه می نماییم :
(ثبت کردن هر گونه شرکتی در هر زمینه کاری و حوزه ای، الزام صد در صدی دارد. قوانین ثبت و موارد مرتبط هم تابع قوانین بیان شده در ماده های قانون تجارت می باشد) طبق فرمان داده شده در ماده 2 قانون شرکت ها، تمامی شرکت های ایرانی باید به ثبت برسند.
شرایطی که طبق قانون برای ثبت قانونی یک شرکت در نظر گرفته شده است شامل موارد زیر می باشد:
📌 وجود شرکا به منزله تایید قانونی و شرعی شرکت و تعیین سمت هر شخص
برای اینکه یک شرکت توسط اداره ثبت شرکت تایید و ثبت شود، باید اجتماع شرکا به لحاظ تعداد تایید شود؛ همانطور که قبل از این اشاره شد، هر شرکت باید حداقل دارای دو عضو باشد، اما سقف و حداکثر برای تعداد شرکا تنظیم نشده است. اهلیت و مشخصات تمامی افراد و اعضا باید به صورت واضح ذکر شده و به تایید ایشان رسیده باشد.
نکته قابل تامل بعدی تعیین سمت افراد است. در اساس نامه یک شرکت، طبق توافقی که بین افراد تعیین می شود، باید جایگاه و سمت هر شخص مشخض شده باشد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که در تصمیم گیری های بعدی، رای افراد در چه حد مهم تلقی شود. بعد از آنکه اعضا هیئت مدیره انتخاب شدند، تمامی اعضا گرد هم آمده و طی نظر سنجی، اعضا هیئت مدیره مشخص شوند. سپس باید جلسه ای ترتیب داده شود و در آن، دیگر سمت های مهم شرکت به افراد واگذار شود. این سمت ها شامل:
🔸 مدیرعامل شرکت: مدیر عامل شرکت در واقع تمامی امور اجرایی و مدیریتی شرکت را به عهده دارد. به بیان دیگر عملیاتی کردن تصمیمات اتخاذ شده در جلسات و مصوبات شرکت بر عهده مدیر عامل می باشد. در اساسنامه شرکت حدود اختیارات مدیر عامل حتما باید ذکر شود.
🔸 رئیس هیئت مدیره شرکت: رئیس هیئت مدیره شرکت شخصی است که امور مربوط به اداره کردن جلسات و فراخواندن سهام داران و دیگر اعضا را بر عهده دارد. در اساس نامه شرکت حدود اختیارات این سمت هم باید مشخص گردد.
🔸 نائب رئیس هیئت مدیره شرکت: نائب رئیس هیئت مدیره شرکت سمت دیگری است که شخصی که این سمت را بر عهده دارد در واقع یک مسئولیت موقت دارد، در نبود رئیس هیئت مدیره به هر دلیل، این شخص مسئول اداره کردن و انجام دادن امور مربوط به رئیس هیئت مدیره می باشد.
🔸 عضو اصلی هیئت مدیره شرکت: عضو اصلی هیئت مدیره شرکت هم یک مورد دیگر از سمت های افراد در شرکت است. فردی که در این جایگاه قرار دارد، در جلساتی که در شرکت برگذار می شود، حق رای داشته و می تواند در تصمیم گیری های مرتبط با شرکت نظر بدهد.
🔸 عضو علی البدل هیئت مدیره شرکت: عضو اصلی هیئت مدیره شرکت طبق پیش بینی که در اساس نامه شرکت قید شده، این فرد پیش بینی شده است تا در شرایط لازم، موجودیت حقوقی به او تعلق بگیرد.
اطمینان از موجود بودن نام شرکت
ابتدا باید بررسی کنید نام هایی که برای شرکت خود در نظر گرفته اید موجود است یا خیر. اگر شرکت دیگری با همین نام ثبت شده باشد، نام شما مورد قبول قرار نمی گیرد و شما باید نام دیگری را انتخاب کنید. میتوانید قوانین و محدودیتهای مربوط به نامگذاری کسب و کارتان را در مقاله انتخاب نام شرکت مطالعه کنید و یا مشاوران ثبتی تکسفیر تماس بگیرید تا نام مناسبی را انتخاب نمایید. موسسات ثبتی و حقوقی بهترین گزینه برای مشاوره می باشند. چرا که تلفیق سالها تجربه به همراه دانش و اطلاع از قوانین این حوزه کمک می کند بهترین نتیجه را داشته باشید.
انتخاب آدرس دفتر ثبت شده
در پروسه تاسیس شرکت، انتخاب مراحل ثبت شرکت، تعیین آدرس برای شرکتتان می باشد. در انتخاب آدرس دقت کنید. این آدرس جایی است که تمامی اطلاعیه ها و نامه های اداری ضروری در این آدرس تحویل داده می شود.نیازی نیست این آدرس، آدرس محلی باشد که امور روزمره شرکت شما در آن انجام می شود باشد و یا جایی که محل اصلی کسب و کار شماست. شما می توانید آدرس حسابدار و یا شعبه ای که مدیران خود در آن هستند را ارائه دهید. حتماً توجه داشته باشید که داشتن آدرس مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
شرکت ها دارای انواع مختلفی هستند. هر کسب و کاری با توجه به هدف و نوع فعالیتی که دارد یکی از از انواع شرکت ها را می تواند انتخاب و ثبت نماید. بنابراین لازم است پیش از ثبت شرکت ابتدا قرار دادی بین شرکا نوشته شود. همچنین شناخت انواع شرکت ها ساختار حقوق و مالی و نحوه مدیریت آن ها نیز در پروسه راه اندازی شرکت می تواند بسیار کمک کننده باشد.
مراحل ثبت شرکت
در اینجا ما تمامی مراحل به ثبت رساندن یک شرکت را گام به گام آورده ایم. اما در صورتی که با قوانین آشنایی ندارید توصیه می کنیم حتما از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا در ادامه با مشکل مواجه نشوید.
مرحله اول: انتخاب شریک قابل اعتماد
اولین گامی که برای ثبت شرکت باید برداشته شود انتخاب شریک مناسب و قابل اعتماد است. همانگونه که پیش از این نیز گفته شد برای تاسیس شرکت های با مسئولیت محدود 2 نفر و برای سهامی خاص 3 نفر می باشد. دلیل اهمیت این موضوع این است هر شریک به میزان سهام خود دارای مسئولیت و حق رای می باشد. بنابراین داشتن شرکایی که قابل اعتماد و مسئولیت پذیر باشند بسیار اهمیت دارد. از این رو، انتخاب شریکی که اهداف مشترک و قابلاعتمادی داشته باشد بسیار حیاتی است.
مرحله دوم: ثبت نام اینترنتی در سامانه جامع
برای شروع یک کسب و کار باید به سامانه رسمی ثبت شرکت ها مراجعه نمود. پس از ورود به سایت گزینه پذیرش تاسیس را انتخاب نمایید و اطلاعات اولیه را در فرم های مربوطه وارد کنید. اطلاعات درخواستی شامل تابعیت و مشخصات متقاضی تکمیل شود سپس می توانید به مرحله بعدی می روید.
مرحله سوم: انتخاب نام مناسب برای شرکت
در این مرحله باید 5 نام خاص و متناسب با فعالیت شرکتتان ارائه دهید. این اسامی به ترتیب اولویتی که نوشته شده است مورد بررسی قرار می گیرد. برای انتخاب نام مناسب پیش از شروع ثبت نام تحقیق و بررسی های لازم را داشته باشید.
با توجه به اینکه در طی سالها نام های مختلفی ثبت شده است بنابراین انتخاب نامی که از قبل ثبت نشده باشد کمی چالش برانگیز است. برای مشاوره و انتخاب نام می توانید با مشاوران تکسفیر تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را در این مسیر یاری کنند.
مرحله چهارم: تعیین موضوع و مدت فعالیت
حال نوبت آن رسیده که مشخص کنید در چه حوزه ای می خواهید فعالیت کنید و مدت زمان فعالیت شرکت چقدر است. درمورد موضوع فعالیت بهتر است نظر شرکای خود را نیز جویا شوید. اگر موضوع کاری شما نیازمند مجوز باشد، سامانه آن را مشخص خواهد کرد و باید مجوز مربوطه را تهیه کنید.
مرحله پنجم: وارد کردن آدرس شرکت
برای این کار کافی است کد پستی مکان مورد نظر را وارد کرده و سیستم بهصورت خودکار آدرس را ثبت میکند. اگر هنوز محل شرکت مشخص نشده است، میتوانید موقتاً از آدرس محل سکونت خود استفاده کنید.
مرحله ششم: تعیین سرمایه شرکت
در این بخش باید جزئیات سرمایه شرکت، از جمله سهم هر شریک، یا ارزش سهام برای شرکتهای سهامی، وارد شود. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت، یک میلیون ریال است.
مرحله هفتم: تعیین شرکا و سمت ها
اضافه کردن نام و مشخصات شرکا در این رحله انجام می شود. تمامی شرکا با شماره ملی ثبت میشوند. نقش افراد در شرکت (مانند مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره) نیز مشخص میشود. همجنین میزان سهام هر یک از اعضا نیز باید در این بخش مشخص گردد. در صورتی که شرکت شما شعبه دیگری نیز دارد باید اطلاع شعبه آن را نیز ثبت کنید.
مرحله آخر: ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت هاست. در نهایت تمامی مدارک به همراه فرمهای تایید شده به اداره مربوطه ارسال شده و نتیجه بررسی (تایید، نقص یا رد مدارک) اعلام میشود.
اقدامات ضروری پس از ثبت شرکت
- ثبت آگهی شرکت در روزنامه رسمی
پس از این که مراحل مربوط به ثبت کردن شرکت را مرحله به مرحله انجام دادید و شماره ثبت دریافت کردید، نوبت انتشار آگهی در روزنامه رسمی می باشد. بهتر است بدانید که روزنامه رسمی مربوط به آگهی های قوه قضاییه می باشد و جدا از روزنامه های کثیر الانتشار است.
2. پلمپ دفاتر تجاری
دفتر روزنامه و دفتر کل که به عنوان دفاتر تجاری شناخته می شوند ویژه ثبت حسابهای مالی شرکت از زمان تأسیس تا پایان سال مالی می باشد.هر شرکتی برای ثبت مالی خود بایستی دفاتر مورد نیاز را تهیه نماید و از اداره دارایی و ثبت شرکت ها پلمپ نماید. این دفاتر شامل شمارهگذاری و منگولهدار شدن صفحات آنهاست.
نکته: دفاتر باید ظرف یک هفته پس از تأسیس و پیش از آغاز سال مالی تهیه شوند. در صورت عدم اخذ بهموقع آنها، شرکت با جریمه مالیاتی روبرو خواهد شد.
3. تشکیل پرونده دارایی و اخذ کد اقتصادی
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، پس از تاسیس شرکت تا دو ماه زمان دارید که پرونده مالیاتی خود را در اداره دارایی منطقه تشکیل دهید. برای این کار مدارک لازم حوزه مالیاتی ضروری است در غیر این صورت شرکت مشمول جریمه خواهد شد. پس از تعیین حوزه مالیاتی و ارائه مدارک،پرونده مالیاتی تشکیل می گردد.
4. پرداخت مالیات سرمایه
نیم درصد از سرمایه اولیه شرکت را به مالیات سرمایه اختصاص می دهند. شما این مبلغ را از طریق سامانه دارایی می توانید پرداخت نمایید.
به طور مثال: برای سرمایه ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان، مبلغ مالیات برابر با ۵,۰۰۰ تومان خواهد بود.
5. دریافت کد اقتصادی
اخذ کد اقتصادی به شما کمک می کند معاملات شما رسمی تر شود و امکان صدور فاکتور را نیز داشته باشید. این کد پس از ثبت به آدرس اعلام شده ارسال می گردد.
6. ثبتنام مالیات بر ارزش افزوده و اخذ کد مربوطه
شرکتها باید علاوه بر پرداخت مالیات عملکرد سالانه، هر سه ماه یکبار مالیات ارزش افزوده خود را نیز پرداخت کنند. برای این کار لازم است در سامانه ارزش افزوده ثبتنام کرده و کد مربوطه را دریافت کنند. عدم ثبتنام منجر به جریمه خواهد شد.
7. دریافت کد کارگاهی از بیمه تأمین اجتماعی
شرکت هایی که کارمند دارند باید کد کارگاهی بیمه دریافت کنند و لیست بیمه کارمندان خود را تهیه و ارسال نمایند. بر اساس قانون کار، پرداخت حق بیمه تمامی کارکنان (اعم از موقت و دائم) الزامی است.
مشاوره رایگان ثبت شرکت
در مؤسسه ثبتی تکسفیر، ما به تمامی متقاضیانی که قصد ثبت شرکت دارند، خدمات مشاورهای رایگان و حرفهای ارائه میکنیم. در صورتی که در زمان ثبت شرکت برای شما ابهام و یا پرسشی ایجاد شد تیم کارشناسان و وکلای با تجربه ما با دانش کافی و تجربه آماده پاسخ به سوالات شما هستند و از صفر تا صد مراحل ثبت شرکت در کنار شما خواهیم بود.
برای دریافت مشاوره هیچ گونه هزینه ای دریافت نمی شود فقط کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید. اگر مایل هستید که ثبت شرکت خود را به صورت شخصی انجام دهید، این مقاله می تواند به شما کمک کند اما توصیه می کنیم این کار را به افراد متخصص بسپارید بدون اطلاع از قوانین و پروسه ثبت با مشکل مواجه خواهید شد. همچنین، در صورت بروز هرگونه مشکلی، میتوانید با کمترین هزینه کار را به کارشناسان ثبتی تکسفیر بسپارید و از خدمات حرفهای و مطمئن بهرهمند شوید.
برای تجربه یک فرآیند ثبت شرکت موفق، کافیست با کارشناسان ثبتی و حقوقی تکسفیر تماس بگیرید تا از ابتدا تا انتها در کنار شما باشیم و تمامی نیازهای شما را با دقت برطرف کنیم.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
با توجه به اینکه قصد تاسیس چه نوع شرکتی را دارید مدارک خاصی را باید تهیه و ارائه دهید. در اینجا به تفکیک نوع شرکت مدارک مورد نیاز را ذکر کرده ایم. برخی از شرکت ها ممکن است نیاز به مجوز های خاصی نیز داشته باشد که علاوه بر این مدارک بایستی اقدام به اخذ مجوز نیز نمایید.
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص
- تهیه دو سری کپی از اساسنامه
- تهیه دو سری کپی از اظهارنامه
- کارت ملی و شناسنامه همه سهامداران + ثبت نام کد ثنا
- تهیه دو نمونه کپی از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین
- سیم کارت به نام به نام هر شخص
- فیش بانکی مبنی بر واریز ۳۵ درصد از سرمایه شرکت
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- دو نسخه اظهارنامه
- دو سری کپی اساسنامه
- دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره
- مدارک هویتی مدیران + ثبتنام در سامانه ثنا + سیمکارت به نام
- رسید واریز ۱۰۰٪ سرمایه اولیه
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تعاونی
- درخواست کتبی و مجوز اداره کار و تعاون
- اساسنامه تصویبشده توسط مجمع عمومی
- توافقنامه تأسیس شرکت
- دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
مدارک لازم ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اساسنامه
- دو نسخه اظهارنامه
- مدارک هویتی سهامداران + ثبتنام ثنا
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین
- سیمکارت به نام
- رسید واریز ۳۵٪ سرمایه شرکت
مدارک لازم ثبت شرکت تضامنی
- کپی شناسنامه سهامداران + ثبتنام ثنا + سیمکارت به نام
- دو نسخه تقاضانامه
- دو سری اساسنامه
- دو نسخه شرکتنامه
- گواهی مجوز فعالیت
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت نسبی
- یک نسخه اساسنامه
- یک نسخه شرکتنامه
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت
بهترین موسسه ثبت شرکت
در حال حاظر تعداد زیادی موسسه ثبت شرکت در نقاط مختلف ایران وجود دارند. ثبت کردن شرکت چالش هایی را پیش روی شما می گذارد که در صورت نداشتن دانش و آگاهی از آن با مشکل مواجه می شوید. شما به راحتی می توانید درخواست خود را به موسسات معتبر ثبتی مانند تکسفیر بسپارید. فقط کافی است بعد از تماس با کارشناسان ما مدارک مورد نیاز را ارسال کنید تا روند ثبتی شرکت شما آغاز شود و در سریع ترین زمان به پایان برسد.
تکسفیر به عنوان معتبر ترین و موسسه ثبتی ایران شناخته شده است. شما با خیالی آسوده و فقط با یک تماس مشاوره رایگان دریافت می کنید و پس از آن فقط با ارسال مدارک خود برای کارشناسان ما مراحل ثبت شرکت شما آغاز می شود.
ثبت شرکت در سایت ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir
متقاضیان می توانند جهت ثبت شرکت به جای مراجعه ی حضوری به اداره ی کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری از طریق سامانه ی اینترنتیirsherkat.ssaa.ir اقدام نمایند. برای درج مطالب و ارسال مدارک نیاز به دریافت مشاوره های تخصصی در زمینه ثبت خواهید داشت از این رو توصیه می شود که از مشاورین مجرب و متخصص موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر بهره مند شوید.
به لطف سامانه ثبت شرکتها ، بیشتر فعالیت های ثبت شرکت به صورت اینترنتی انجام میشود که ثبت صورت جلسه ی تغییرات شرکت ها نیز شامل این فرآیند شده است. موارد زیر هم به صورت آنلاین برای مراجعه کنندگان در نظر گرفته شده است که شامل:
☑️ آخرین اطلاعات مربوط به چگونگی تنظیم درخواست ها
☑️ آخرین وضعیت صورت جلسه ی ابرازی
☑️ مدارک مورد لزوم بخشنامه ها
☑️ شیوه نامه ی اجرایی ثبت شرکتها
☑️ اطلاع رسانی های آنی
☑️ پیگیری پاسخ درخواست ثبت شرکتها
از طریق سامانه ی فوق به راحتی قابل دسترس است و می توان پیگیری های لازم را جهت چگونگی پیشرفت پرونده حقوقی خود انجام داد.
علاوه بر این، موارد راهنمای انجام فرایند پذیرش درخواست های انواع ثبت تاسیس و تغییر و …شرکت ها و موسسات غیر تجاری نیز درهمین سامانه ی اینترنتی قابل دسترسی می باشد. برای ثبت شرکت به صورت آنلاین پس از ورود به سامانه ی irsherkat.ssaa.ir به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه کنید. فرمی پیش روی شما ظاهر می شود که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل نمایید. اطلاعات مربوط به متقاضی نخستین موضوعی است که در این فرم ها باید پر شود. در این قسمت نام شخصی که متقاضی تاسیس شرکت یا موسسه است وارد می شود. همچنین باید سمت متقاضی نظر به اینکه اصیل یا وکیل است تعیین شود.
مرحله دوم درج نام و اطلاعات شخصی است، لذا ابتدا نوع شرکت را انتخاب نمایید. سپس به ترتیب 5 اسم را پیشنهاد دهید.
با فشردن گام بعدی وارد مرحله سوم خواهید شد
مشخص کردن نوع فعالیت در کادر مربوطه
☑️ موضوع فعالیت
☑️ نوع فعالیت
☑️ وضعیت مجوز
☑️ مدت فعالیت
☑️ مشخص کردن محدود یا محدود نبودن مدت زمان فعالیت.
در شرح فعالیت نیز اگر در رابطه با موضوع فعالیت نیاز به توضیح باشد توضیحات لازم را وارد نمایید؛ سپس با کلیک بر روی گزینه ی گام بعدی وارد صفحه ی اطلاعات مرکز اصلی شوید.
ثبت اطلاعات مرکز اصلی
در قسمت اطلاعات مرکز اصلی لازم است تا مشخصات مربوط به :
☑️ کد پستی
☑️ شماره ی تلفن
☑️ نشانی مرکز اصلی
را وارد نمایید، شماره ی دورنگار و نشانی تارنما و پست الکترونیکی یا ایمیل هم باید به صورت دقیق وارد شود، البته اگر این اطلاعات را وارد نکنید مشکلی ایجاد نخواهد شد ولی پیشنهاد میشود تمام اطلاعات را به صورت دقیق و صحیح کامل کنید.
? پس از وارد کردن این اطلاعات وارد صفحه ی سرمایه ی شخص حقوقی می شوید ( در این صفحه نوع سرمایه مشخص می شود، از کارشناس ثبت اطلاعات کافی را دریافت کنید، اطلاعاتی مانند سرمایه ی نقدی یا غیر نقدی ،سهام با نام یا بی نام و .. . نیاز به تعیین ارزش ریالی هر سهم نیز می باشد ).
? با تکمیل این فرم و با کلیک بر روی گزینه گام بعدی وارد صفحه ی مربوط به اشخاص خواهید شد.
اطلاعات مربوطه در رابطه با اشخاص را وارد نمایید، (افرادی که دارای سمت و یا سهام می باشند) . به طور کلی اشخاص به دو نوع شخص حقیقی و حقوقی تقسیم می شود که با توجه به نوع باید نام آن ها را وارد نمایید.
در قسمت شخص حقیقی لازم است تا اطلاعات شخصی خواسته شده در کادر به صورت کامل وارد شود و اگر نوع شخص حقوقی هم باشد قسمت های مربوطه مانند:
☑️ فارسی
☑️ تابعیت
☑️ شناسه ی ملی
و…
فعال می شود و لازم به ورود اطلاعات است. برای ذخیره اطلاعات وارد شده، دکمه ذخیره را وارد نمایید. اگر دکمه حذف یا انصراف را فشار دهید کلیه اطلاعات و مدارک ارسالی شما حذف خواهند شد.
تعیین سرمایه و سهام
میزان سرمایه مورد نظر برای تاسیس شرکت و سهام مالیاتی را تعیین نمایید، برای این بخش به یاد داشته باشید که لازم است اطلاعات مربوط به سرمایه و سهام همان شخصی که در صفحه ی اشخاص وارد نمودید را در کادر مربوطه پر کنید. قسمت بعدی برای تعیین سمت شخص در شرکت یا موسسه است که چه مسئولیتی را به عهده دارد. تعیین سمت شامل یکی از موارد مدیر عامل یا رئیس هئیت مدیره و … می باشد.
توجه داشته باشید که تاریخ انقضای سمت را مشخص نمایید که این شخص تا چه تاریخی صاحب این سمت می باشد. تاریخ پایان اعتبار سمت با توجه به تاریخ شروع سمت مشخص می شودو وضعیت حق امضا نیز تعیین می کند که شخص جز افراد دارای حق امضا در شرکت است یا خیر.
ورود اطلاعات شعب
اگر شرکت دارای شعبات دیگری است این قسمت را پر کنید و در قسمت مربوط به سمت ها در شعب سمت شخص و مدت تصدی را تعیین کنید. با ورود به صفحه ی روزنامه، «روز شروع سال مالی»و «ماه شروع سال مالی» را در کادر مربوطه تکمیل نمایید. همچنین در این صفحه اطلاعات روزنامه ی شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه ی شرکت مشخص می گردد.
گزینه “گام بعدی” را انتخاب کنید تا وارد مرحله بعدی شوید، این صفحه اظهارنامه می باشد که لازم است متن اظهار نامه را وارد کنید، ( می توانید متن های قبلی را کپی و در این بخش وارد کنید نیازی به تایپ مستقیم در این بخش نیست ) پس از آن با کلیک بر روی گام بعدی وارد صفحه ی اساسنامه می شوید.
در سامانه ثبت شرکتها متن اساسنامه نیز مورد نیاز است ، پیش از ثبت نام این متن را آماده کنید.
تهیه اساسنامه شرکت
شرکت نامه ها و اساسنامه ها، فرم های پیش فرضی دارند که فقط باید آنها را پر کنید و در صورت نیاز اساسنامه های مرتبط با شرکت خود را وارد کنید. در این بخش نیاز به کپی برابر اصل شده ی اساسنامه نیز مورد نیاز است، که در این بخش باید آپلود (بارگذاری) شود.
پس از این بخش، وارد صفحه ارائه مدارک می شوید، در این قسمت، مدارکی را که متقاضی باید ارائه نماید به صورت خودکار نمایش داده خواهد شد.
با ورود اطلاعات نهایی در این زمینه، سیستم به صورت خودکار تاییدیه پذیرش را از شما خواستار می شود از این رو نیاز است تا متن را به دقت مطالعه نمایید.
بعد از تایید، با ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکتها و دریافت کد رهگیری، می توانید پیگیری های لازم، در رابطه با روند پیشرفت پرونده و تصمیمات اخذ شده را انجام دهید . مزیت این سیستم پیگیری آنلاین بدون نیاز به مراجعه حضوری به سازمان ثبت شرکت می باشد .
برای دانلود فایل راهنمای ثبت شرکت pdf کلیک کنید.
سوالات متداول ثبت شرکت
سوالات متداول