آیا اطلاعاتی در مورد شرکت های دانش بنیان دارید؟ آیا از شرایط ثبت شرکت دانش بنیان اطلاع دارید؟ آیا تاکنون اقدام به ثبت شرکت دانش بنیان نموده اید؟
امروزه با توجه به گسترش فعالیت های تولیدی، افراد به منظور ثبت مالکیت خود برای کالایی که تولید می کنند یا فعالیتی که انجام می دهند، نیاز به ثبت شرکت دارند. با ثبت شرکت در واقع مالکیت افراد توسط سطوح قانونی مورد تایید قرار می گیرد و هر گونه اشکال با استفاده از دستگاه های دولتی قابل حل خواهد بود.
از طرفی ثبت شرکت سبب افزایش اعتبار آن میگردد و همین امر سبب افزایش جذب مشتری می شود.
یکی از انواع شرکت ها، شرکت های دانش بنیان می باشد. ثبت شرکت دانش بنیان هم دارای ضرورت هایی چه بسا بالاتر از انواع دیگر می باشد و باید در انجام تمامی مراحل ثبت آن نهایت دقت اعمال شود. به همین منظور پیش از هرگونه اقدام نسبت به ثبت شرکت دانش بنیان، لازم است آگاهی کافی در این زمینه را کسب نمایید.
در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در زمینه ضرورت ثبت شرکت دانش بنیان، نحوه ثبت شرکت دانش بنیان، مراحل ثبت شرکت دانش بنیان و… را در اختیار شما قرار دهیم؛ پس اگر در آینده ای نزدیک یا دور قصد تاسیس شرکت دانش بنیان را دارید، با ما همراه باشید.
منظور از شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت دانش بنیان به منظور هماهنگی علم و ثروت ایجاد شده است. در شرکت های دانش بنیان با استفاده از اصول علمی به تولید کالا یا خدمات می پردازند. شرکت های دانش بنیان در گروه شرکت های خصوصی با تعاونی قرار می گیرند.
در این گروه از شرکت ها از نتایج تحقیقات انجام گرفته استفاده می نمایند و با استفاده از سرمایه مالی در زمینه عملی ساختن آن گام بر می دارند. هدف از تاسیس این شرکت ها به کار گرفتن نوآوری های موجود در زمینه افزایش کیفیت تولید کالا می باشد.
شرکت های دانش بنیان بر پایه اصول علمی ایجاد شده اند و برنامه ریزی ها و صرف هزینه مالی بر مبنای همین اصول انجام می گیرد.
فواید ثبت شرکت دانش بنیان
شرکت دانش بنیان نیاز های اساسی یک جامعه را برطرف میسازد به طور نمونه اختراع یک داروی ضد سرطان و اختراع ترکیباتی که مشکلات کشاورزان را حل کند میتواند بسیار مورد نیاز قشر جامعه باشد .ثبت شرکت دانش بنیان میتواند برای شما فواید و مزایای بیشماری داشته باشد زیرا که شما به طور قانونی ایده ها ،خلاقیت ها و اختراعات خود را به سرانجام میرسانید سود دهی و کار آفرینی میکنید و به جامعه ی خود خدمت میکنید شما با آسودگی خاطر و فکر باز میتوانید به صورت قانونی فعالیت کنید و به هیچ وجه نگران سودجویی سوء استفاده کنندگان نباشید موسسه ی حقوقی و ثبتی تکسفیر با تجربه و توان خود میتواند شما را به نحو احسنت به موفقیت برساند
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان چیست ؟
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان هم مانند تمامی شرکت های موجود باید الزاماتی فراهم شود. با توجه به این شرایط، مجوز مورد نظر به منظور ثبت شرکت دانش بنیان صادر می گردد.
از جمله مهمترین این شرایط، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
فناوری لازم برای تولید
همانطور که میدانید شرکت های دانش بنیان با هدف تحقق نتایج تحقیقات علمی به وجود آمده است. این فرایند مطمئنا نسبت به تولید یک محصول ساده پیچیده تر خواهد بود و به همان نسبت نیازمند استفاده از فناوری های بالاتری در این زمینه می باشد.
فرایند تولید محصول در شرکت های دانش بنیان در مراحل فنی باید پیچیدگی های مخصوص به خود را داشته باشد تا مانعی برای کپی کردن طرح توسط شرکت های دیگر باشد.
همچنین به صورتی طراحی شده باشد که انجام آن نیازمند افراد با تجربه باشد و سبب به وجود آمدن ویژگی های جدید و پیچیده در تولیدات گردد. با توجه به موارد ذکر شده میزان فناوری لازم به منظور کسب مجوز جهت ثبت شرکت دانش بنیان باید در سطح بالا و متوسط رو به بالا باشد.
تولید محصول
یکی از اصول لازم به منظور کسب مجوز لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان، تولید محصول می باشد. اگر هدف از ثبت شرکت دانش بنیان تولید کالای خاصی می باشد، باید این نکته را در نظر بگیرید که پیش از انجام مراحل ثبت شرکت دانش بنیان، کالای مورد نظر و نهایی حتما باید تولید شده باشد.
در غیر این صورت دست کم کالا باید در حال بررسی های نهایی و انجام آزمایش های مخصوص خود باشد و تا حدودی مجوز های لازم را کسب نموده باشد تا سند فروش به آن تعلق گیرد.
طراحی محصولات در چارچوب تحقیق و گسترش
در شرکت های دانش بنیان فعالیت طراحی محصولات نقش اصلی در دریافت مجوز لازم را دارد. در فرآیند طراحی باید دقت نمود که اصول مختلفی که سبب می شود این فرآیند در چارچوب تحقیق و گسترش قرار گیرد؛ رعایت شود.
طراحی زیر سیستم اصلی، یکپارچه سازی و فرایند تولید کالا و خدمت، از جمله مهمترین اصول طراحی نمودن در چارچوب تحقیق و گسترش می باشند و میزان رعایت این اصول سبب می شود کالای مورد نظر در دسته بندی متفاوتی از تولیدات شرکت دانش بنیان قرار گیرند.
عدم کپی برداری در تولید محصول
فعالیت های انجام شده به منظور ثبت شرکت دانش بنیان باید بر پایه نوآوری باشد و هیچ گونه آثار کپی برداری از سایر تولیدات در آن مشاهده نشود. یکی از اصلی ترین ضرورت ها در تولیدات شرکت دانش بنیان جدید بودن آن می باشد و ابداع و طراحی محصول اولین گام در آن می باشد.
طراحی محصول با استفاده از خلاقیت
در تولید محصولات به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، باید حتما اصل خلاقیت به منظور ایجاد محصولی با کیفیت و متفاوت رعایت شود. از طرفی خلاقیت در طراحی محصولات سبب می شود امکان کپی برداری از محصولات کاهش یابد و همچنین فرایند تولید و استفاده از محصولات با کیفیت بالاتری انجام شود.
وجود ابهام در فرایند تولید کالا
همانطور که گفته شد در تولید محصولات دانش بنیان باید فرایند تولید و طراحی به صورتی باشد که سایر شرکت ها توانایی ایده برداری از آن را نداشته باشند و افرادی مجرب به منظور پیشبرد تولید محصول احتیاج باشند.
در نتیجه یکی از اصول اساسی به منظور ثبت شرکت دانش بنیان وجود ابهامات ظاهری در پیشبرد فرایند تولید و طراحی محصولات باشد. این ابهامات به گونه ای مانند مانعی برای کپی برداری از محصولات به حساب می آیند.
نظم موجود در فرایند تولید کالا
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان تمامی مراحل تولید کالا باید در چارچوب خاصی انجام گیرد و نظام مندی مخصوص به خود را داشته باشد. طراحی هر بخش از کالا و پیشبرد هر مرحله باید بر اساس اصول خاص و مشخصی انجام شود.
رعایت اصول حقوقی در شرکت
سرمایه اصلی به منظور ثبت شرکت داشت بنیان مبالغ بالای مالی یا امکانات پیشرفته نمی باشد. باید گفت سرمایه اصلی در شرکت دانش بنیان اطلاعات می باشد. شرکت های دانش بنیان بر پایه نوآوری و خلاقیت در طراحی کالا ها فعالیت می نمایند و در واقع همین اطلاعات جزو مواردی از شرکت می باشد که دارای امتیاز معنوی می باشد.
در نتیجه از اصلی ترین مسائل حقوقی که در ثبت شرکت دانش بنیان باید رعایت شود، حفظ چارچوب های محرمانه اطلاعات می باشد و از درج این اطلاعات به هر نحو باید پیگیری شود تا زمینه برای سو استفاده و کپی برداری برای شرکت های دیگر فراهم نشود.
هدف از ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت های دانش بنیان هم مانند بسیاری دیگر از شرکت ها بر محور اهداف خاصی تاسیس می شوند و در همان مراحل ابتدایی ثبت شرکت دانش بنیان، باید هدف شرکت مشخص باشد. اهداف ثبت شرکت دانش بنیان شامل موارد زیر می باشد:
- بهره مند شدن از استعداد ها و علم افراد مجرب به بهترین صورت در زمینه بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه
- افزایش میزان توانایی موسسات علمی و دانشگاهی در زمینه تولید محصولاتی با کیفیت در جامعه
- به نتایج حاصل از تحقیقات علمی جامه عمل پوشانده شود و به صورت کاربردی از موارد نامبرده در جامعه استفاده شود.
- ایجاد بستر مناسب برای فعالیت افراد با علم و سواد در زمینه رفع نیازهای افراد جامعه به وسیله خلاقیت و توانایی بالای آن ها
- تقویت روحیه محققان در زمینه انجام تحقیقات و طراحی های کاربردی به منظور استفاده بهینه از آن ها در جامعه
ضرورت ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
دانش اقتصاد در دو گروه اقتصاد فیزیکی و معلوماتی تقسیم بندی می شود. باید گفت امروزه اقتصاد فیزیکی که همان فرایند کسب درآمد به دنبال تولید کالا به صورت کاملا ملموس می باشد تا حدی به انزوا کشیده شده است و حتی خود را به اقتصاد معلوماتی داده است.
به منظور پیشرفت اقتصاد معلوماتی باید تا حد زیادی زمینه برای بیان ایده ها و نظرات مختلف و عملی نمودن آن، در جهت بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه فراهم شود.
یکی از بارزترین گونه های عملی شدن اقتصاد معلوماتی، فعالیت و ثبت شرکت دانش بنیان می باشد. شرکت های دانش بنیان یکی از بهترین قدم ها در زمینه پیشرفت هر چه بهتر جامعه می باشند و می توانند با روش های نوین و به وسیله خلاقیت و فناوری های موجود، علاوه بر ایجاد درآمد مستقیم، سبب تحولی نوین در جامعه شوند.
از طرفی ثبت شرکت دانش بنیان شامل حمایت های مالی و دولتی خاصی می شود و از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- عدم پرداخت مالیات ها و هزینه های گمرک برای شرکت
- دریافت تخفیفات بالا در زمینه استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی
- کاهش هزینه حق بیمه
- وام هایی که به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد.
هم چنین ثبت شرکت دانش بنیان زمینه برای استفاده بهینه و صحیح از نتایج تحقیقات علمی و ایده های افراد مجرب در این زمینه را فراهم می آورد و با استفاده از این شرکت ها می توان گام بزرگی در زمینه نمایش کارآمد بودن تحقیقات علمی انجام داد.
ثبت شرکت داشت بنیان باعث ایجاد مالکیت معنوی و قانونی افراد نسبت به ایده ها و طراحی های آن ها می شود و با استفاده از این فرآیند، حق کپی برداری از طرح ها تنها محدود به صاحبان طرح می شود.
چه افرادی واجد شرایط ثبت شرکت داشت بنیان هستند ؟
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان باید افرادی تحت عنوان هیئت مدیره شرکت تعیین شوند و به این منظور بیش از نیمی از افراد باید دارای شرایط خاصی باشند. از جمله مهمترین این شرایط می توان به این موارد اشاره نمود:
- دست کم مدرک کارشناسی را اخذ نموده باشند.
- دارای رزومه کاری فعال در شرکت های دانش بنیان باشند و حداقل سه سال سابقه فعالیت در این نوع شرکت ها را داشته باشند.
- دست کم یک مورد ثبت اختراع در سطح جهانی یا کشوری در رزومه ایشان موجود باشد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
- مدارکی تحت عنوان رزومه شرکت که نمایان کننده فعالیت علمی افراد و تاسیس کنندگان شرکت باشد.
- رونوشت از اظهارنامه مالیاتی که به سازمان مربوطه ارسال شده است.
- لیست بیمه شرکت
- صورت عملکرد شرکت در زمینه حقوق افراد
- رونوشتی مبنی بر نداشتن هیچ گونه سوء پیشینه هیات مدیره شرکت
- تنظیم یک اساسنامه برای شرکت
- دریافت مجوز های لازم از اداره تعاون
- مدارک شناسایی تمام افراد
- مدارک تحصیلی تمام افراد
- ارائه رونوشت از اساسنامه شرکت
- ارائه رزومه هیات مدیره شرکت
- تنظیم یک طرح توجیهی برای معرفی شرکت دانش بنیان
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
- در اولین گام به منظور ثبت شرکت دانش بنیان باید حیطه فعالیت شرکت مشخص شود. به این منظور باید زمینه فعالیت شرکت را از گروه های زیر انتخاب نمایید.
- انجام تحقیقات مفید
- فعالیت در زمینه انجام تحقیقات مفید به منظور ایده پردازی جهت حل مسائل مختلف در جامعه
- فعالیت در زمینه استفاده از فناوری های موجود به منظور تولید کالا های مدرن و کارآمد
- فعالیت در زمینه نظارت بر انجام صحیح فرایند تحقیقات
- فعالیت در زمینه افزایش کارآفرینی
- فعالیت در زمینه بهبود کیفیت تولید وسایل جدید
- ایجاد زمینه برای بهبود تولیدات و ورود به بازار جهانی
- بهبود و تقویت فعالیت های تحقیقاتی و انجام آن ها در سطوح مختلف جغرافیایی
- پس از تعیین حیطه فعالیت شرکت، اولین گام به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، تاسیس یک شرکت خصوصی یا تعاونی می باشد.
- معین کردن میزان سرمایه اولیه به منظور ثبت شرکت
- زمان مورد نظر جهت فعالیت شرکت باید مشخص شود.
- آدرس و نشانی محل اصلی فعالیت شرکت مشخص شود.
- تمامی اسناد و مدارک مورد نیاز به منظور ثبت شرکت فراهم شود.
- اقدامات لازم در زمینه انتخاب نامی مناسب برای شرکت انجام گیرد و از تکراری نبودن نام مورد نظر به وسیله سامانه های موجود اطمینان حاصل شود.
- درخواست های لازم به صورت مجازی در اداره ثبت شرکت ها تنظیم شود و مدارک مورد نیاز آپلود شود.
- پس از تایید نهایی به منظور ثبت شرکت، مدارک لازم از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.
- پس از تایید نهایی لازم است هزینه های مربوطه در اداره ثبت شرکت ها پرداخت شود.
- در نهایت لازم است دو آگهی در روزنامه قانونی کشور مبنی بر معرفی شرکت تاسیس شده، چاپ شود.
- تا این مرحله، فرایند ثبت یک شرکت تعاونی یا خصوصی را طی نمودن آید و لازم است درخواستی مبنی بر تبدیل این شرکت به شرکت دانش بنیان را در سایت http://www.daneshbonyan.ir ثبت نمایید.
- پس از ثبت درخواست توجیهی شرکت در سایت نامبرده و ارائه مدارک و اسناد مورد نیاز، شرکت مورد نظر از لحاظ مواد مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
- اگر شرکتی دارای تمامی مواد موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان باشد، توسط ادارات مربوطه مورد تایید قرار می گیرند و به صندوق نوآوری ارجاع داده می شوند.
- ارائه مدارک و طرح های مورد نظر شرکت به صندوق نامبرده سبب می شود شرکت از تسهیلات مربوطه بهره مند شود.
- شرکت ها پس از تایید ابتدایی توسط اداره مربوطه باید طرح های خود یا برنامه ریزی شرکت منوط به تولید محصولات را باید در سایت مربوط به شرکت های دانش بنیان بارگذاری نماید.
- پس از بررسی های مجدد انجام شده بر اساس قوانین موجود، شرکت می تواند برای یک مدت محدود از مزایای ثبت شرکت دانش بنیان بهره مند شود.
- در نهایت بررسی های نهایی در زمینه ثبت شرکت دانش بنیان انجام خواهد شد و اطلاعات مربوط به شرکت و هیات مدیره آن توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در سامانه مربوطه ثبت خواهد شد.
- در این مرحله فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان به پایان رسیده است.
نحوه درج درخواست ثبت شرکت دانش بنیان در سایت مربوطه
- به منظور ثبت شرکت دانش بنیان باید در ابتدای امر در سایت ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ثبت نام شود.
- پیش از ثبت نام مطالبی تحت عنوان قوانین و تعهدات سایت ارائه می شود که پس از مطالعه باید تایید و پذیرفته شود.
- در این مرحله در پنجره باز شده باید اسم سرمت، شناسه ملی شرکت و آدرس پست الکترونیک تاسیس کننده شرکت درج شود.
- لینک فعال سازی به منظور ورود به سامانه یه ایمیل وارد شده ارسال می شود.
- پس از انجام فرایند ثبت نام و ورود اطلاعات، یک ایمیل دیگر که دارای کد کاربری شرکت می باشد ارسال میگردد.
- افراد در مدت زمان ۳۰۰ دقیقه باید با استفاده از نام کاربری موجود وارد سایت نامبرده شوند و پس از وارد نمودن اطلاعات خواسته شده به ذخیره اطلاعات بپردازند.
- سپس باید به آپلود تصاویر خواسته شده در سایت بپردازند. از جمله مدارک لازم می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- تصویر آگهی چاپ شده در روزنامه
- صورت نهایی لیست بیمه شرکت
- مدرکی مبنی بر میزان دستمزد افراد
- تصویر اظهارنامه نهایی مالیاتی
- در مرحله بعد باید اطلاعات لازم جهت کامل کردن فرم مورد نظر به منظور بررسی نمودن فناوری طرح دانش بنیان تکمیل شود. در این بخش باید تمامی اطلاعات در زمینه های مختلف در سایت ذکر شود. این اطلاعات شامل این موارد می باشد:
- اسم انتخاب شده برای شرکت
- نوع فعالیت شرکت
- کد ثبت شرکت
- نشانی سایت شرکت
- دو شماره ثابت و همراه برای شرکت
- در مرحله بعد باید نسبت به تکمیل فرمی با نام صنعت و فناوری اقدامات لازم انجام شود. اطلاعات خواسته شده در این فرم شامل موارد زیر می باشد:
- اسم انتخاب شده برای محصول تولید شده
- اطلاعات کافی در زمینه نحوه عملکرد و کاربرد محصول
- اطلاعاتی مربوط به مالکیت معنوی محصول مورد نظر
- مدت زمان مورد نیاز برای ساخت کالا طراحی شده
- پس از تکمیل فرم های نامبرده، باید یکی از گزینه های ذکر شده در مورد جایگاه محصول را انتخاب نمایید و توضیحات لازم در زمینه علت قرار گرفتن محسوب در این جایگاه بیان شود. محصول می تواند در هر یک از مراحل زیر قرار داشته باشد:
- تحقیقات ابتدایی
- تحقیقات تکمیلی
- نمونه ساخته شده در کارگاه
- نمونه در دست آزمایش
- نمونه موجود به صورت صنعتی
- پس از طی نمودن این مراحل، دبیر کارگروه مربوطه، اطلاعات ثبت شده را برای کارگزاران سایت ارسال می نماید.
- پس از بررسی موارد توسط کارگزاران، درخواست به دبیرخانه ارجاع داده می شود و به منظور اخذ تصمیم نهایی به کمیته کارشناسی ارسال می شود.
- اگر تمامی مدارک و درخواست ها در این مرحله مورد تایید قرار گیرد، ثبت شرکت دانش بنیان به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت.
تدوین طرح توجیهی به منظور ثبت شرکت دانش بنیان
به منظور ثبت شرکت داشت بنیان یکی از اساسی ترین مدارک مورد نیاز تدوین یک طرح توجیهی به منظور معرفی شرکت و فعالیت های آن می باشد. طرح توجیهی در واقع اولین آشنایی کمیته و کارشناسان مربوطه با فعالیت ها و طرح های مورد نظر می باشد و نقش اساسی در کسب مجوز های لازم را دارد.
به همین دلیل باید در نگارش طرح مورد نظر نهایت دقت انجام شود و تمامی اطلاعات و اعداد و ارقام بر اساس واقعیت و منطق ذکر شود. از جمله موارد مورد نیاز جهت نگارش طرح توجیهی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اطلاعات مربوط به مالک طرح
اطلاعات مربوط به مالک طرح در واقع تمامی اطلاعات فردی است که مسئولیت اجرای طرح را به عهده دارد. شخص نامبرده نسبت به تمامی موارد در زمینه هزینه ها و انجام فرایند های اداری به منظور انجام طرح مسئولیت دارد.
اطلاعات مربوط به طرح
در این بخش باید تمامی اطلاعات مربوط به طرح، نوع فعالیت، دلیل اهمیت کار و… بیان شود. در این بخش علاوه بر موارد نامبرده باید اطلاعاتی در زمینه نحوه تولید و مواد مورد نیاز به منظور تولید باید ارائه شود و از طرفی در نهایت چگونگی تولید سرمایه به وسیله طرح نامبرده باید ذکر شود.
تصویر تمامی تاییدیه های قانونی
یکی دیگر از بخش های تکمیل طرح توجیهی به منظور ثبت شرکت دانش بنیان ارائه تصاویری از تمامی مجوزهای دریافت شده از سازمان ها و ادارات مختلف می باشد. این تصاویر باید در سایت مربوطه بارگذاری شود.
اطلاعات کالای تولید شده
در این بخش باید تمامی توضیحات در زمینه کالای طراحی و تولید شده را ذکر نماید. در این بخش باید تمامی وجوه خلاقیت های به کار رفته در سایت بیان شود و با استفاده از بیان فواید تولید محصول و برتری های آن نسبت به سایر کالا ها، کارشناسان کمیته های مربوطه را در زمینه تولید محصول ترغیب نماید.
محاسبه هزینه مورد نیاز برای تولید محصول
در این بخش باید میزان هزینه مورد نیاز برای اجرای طرح و تولید محصول را با استفاده از موارد تعیین شده و قانونی محاسبه و ذکر نمایید. تمامی هزینه های مربوطه در حیطه های زیر قرار میگیرد:
- هزینه حفظ و تعمیر نمودن وسایل
- میزان سرمایه مورد نیاز برای پیشبرد طرح
- هزینه لازم برای جابهجایی
- هزینه مورد نیاز برای مستهلک شدن منابع مورد استفاده به منظور پیشبرد طرح
- هزینه های غیرمترقبه
- میزان سرمایه کلی مورد نیاز به منظور پیشبرد طرح
- میزان هزینه نهایی کالا تولید شده
- محاسبه میزان فایده و ضرر در پایان طرح
چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم ؟
شرکت دانش بنیان خود را در موسسه ی حقوقی و ثبتی تکسفیر به ثبت برسانید یک شرکت دانش بنیان در زمینه ی تولید کالا فعالیت نمی کند در این شرکتها افراد تحصیلکرده ای هستند که اطلاعاتی را تولید می کنند و با همان اطلاعات درآمدزایی میکنند. این نوع شرکتها قصد دارند تا علم ، ثروت ، اختراع و نوآوری ها، اقتصاد های بر پایه ی دانش را توسعه و رونق بخشند .
هنگامی که شما ایده ای کارآمد در سر دارید و میخواهید اقدام به اختراع کنید باید اقدام به ثبت شرکت دانش بنیان کنید
طرح صنعتی و مالکیت معنوی محصولات برای شرکت دانش بنیان بسیار حائز اهمیت هستند
هنگامی که به وسیله ی دانش خود شروع به اختراع یک محصول میکنید و این محصول یک محصول کاربردی و مورد نیاز قشر جامعه باشد و یا یک خدمت جدید باشد،و یا یک نرمافزار مورد نیاز جامعه باشد را تولید میکنید و با تولیدات زیاد و ابوه این محصول را به جامعه ارئه میدهید باید برای قانونی شدن فعالیت خود یک شرکت دانش بنیان را به ثبت برسانید و هم سود اقتصادی را تجربه کنید و هم نیاز افراد جامعه را برطرف کرده اید.
هزینه ثبت شرکت دانش بیان
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، تنها مبلغ قابل پرداخت هزینه لازم برای انجام فرایند های قانونی شرکت و چاپ آگهی در روزنامه می باشد. در ادامه فرایند ثبت شرکت دانش بنیان، افراد هیچ هزینه ای پرداخت نمی نمایند. با توجه به ضرورت حمایت از شرکت های دانش بنیان به منظور توسعه نوآوری و خلاقیت در تولیدات، موسسان شرکت موظف به پرداخت هیچ هزینه ای در این زمینه نمی باشند.
هزینه مورد نیاز به منظور ثبت شرکت تعاونی جهت پیشبرد فرایند ثبت شرکت دانش بنیان شامل موارد زیر می باشد:
- سرمایه اولیه ثبت شرکت تعاونی که مبلغ دست کم یک میلیون و نهصد هزار تومان می باشد.
- هزینه مورد نیاز برای ارائه مدارک و اسناد که صد و پنجاه و پنج هزار تومان است.
- هزینه مورد نیاز به منظور ثبت اطلاعات در سامانه مربوطه که مبلغ صد و هفتاد و پنج هزار تومان می باشد.
- هزینه لازم برای ارائه اظهارنامه در اداره نامبرده که مبلغ چهل هزار تومان می باشد.
- هزینه ارائه نمودن برند مورد نظر شرکت در اداره مربوطه که شامل دویست و چهل هزار تومان می باشد.
- هزینه موردنیاز به منظور ارسال برند مربوطه به اداره پست که دویست و هفتاد هزار تومان می باشد.
- مبلغ مورد نیاز جهت انتخاب اسم برای شرکت پنجاه هزار تومان می باشد.
- هزینه لازم جهت دریافت پاکت سی هزار تومان می باشد.
- به منظور پرداخت حق وکالت مبلغ چهارصد هزار تومان باید واریز شود.
- ثبت هر بار آگهی در روزنامه، نیازمند پرداخت دویست و سی هزار تومان می باشد.
- در صورت انجام فرایند ثبت شرکت به وسیله موسسه خاص مبلغی حدود سیصد هزار تومان به حساب موسسه باید واریز شود.
انواع شرکتهای دانش بنیان
1- نوعی از شرکت دانش بنیان هستند که تنها اعضای هیات علمی میتوانند مالک آن باشند.
2- نوعی از شرکتها نیز هستند که دانشگاه ها هم در آنها مالکیت دارند.
سوالات متداول ثبت شرکت دانش بنیان
آیا به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، ابتدای کار ثبت شرکت در انواع مختلف اجباری است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، ابتدای کار باید نوع دیگری از شرکت همچون شرکت تعاونی یا شرکت خصوصی ثبت شود و پس از طی نمودن مراحل ثبت شرکت، مراحل تبدیل شرکت نامبرده به شرکت دانش بنیان باید انجام شود.
انجام این امر الزامی می باشد و بدون طی نمودن مراحل ثبت شرکت نمی توان درخواست ثبت شرکت دانش بنیان را داد و به همان صورت نمی توان از مزایای مربوط به ثبت شرکت دانش بنیان بهره مند شد.
ثبت شرکت دانش بنیان توسط اشخاص حقیقی ممکن است؟
ثبت شرکت دانش بنیان فرایندی می باشد که در آن، ابتدای امر باید یک شرکت تعاونی یا خصوصی به منظور تولید کالا و محصولات تاسیس شود. پس از طی نمودن مراحل ثبت شرکت نامبرده، درخواست تبدیل شرکت ثبت شده به شرکت دانش بنیان درج می شود و پس از بررسی های انجام شده در صورت تایید، ثبت شرکت دانش بنیان انجام میگیرد.
به منظور درج درخواست ثبت شرکت دانش بنیان در سایت مربوطه، حتما باید ثبت درخواست به وسیله شناسه ملی و نام شرکت موجود انجام گیرد. با توجه به این موضوع ثبت شرکت دانش بنیان تنها باید توسط اشخاص حقوقی انجام شود و پیشبرد آن به وسیله اشخاص حقیقی ممکن نیست.
منظور از رابط در فرایند ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
در فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان، پس از تکمیل تمامی اطلاعات لازم و بارگذاری تمامی تصاویر و اسناد موجود، درخواست ثبت شده به کمیته کارشناسی سایت مربوطه ارجاع داده می شود.
به منظور پیگیری درخواست ثبت شده، فردی از دبیرخانه سازمان به عنوان رابط در نظر گرفته می شود که راه ارتباطی افراد با کمیته کارشناسی می باشد و افراد به راحتی می توانند از نحوه پیشرفت روند درخواست خود به وسیله این شخص مطلع شوند.
ثبت شرکت دانش بنیان تا چند سال معتبر می باشد؟
ثبت شرکت دانش بنیان دارای انواع مختلفی می باشد و در گونه های مختلف، مدت اعتبار بین ۲ تا ۳ سال متغیر می باشد. پس از طی شدن زمان تعیین شده باید موسسان شرکت نسبت به درخواست تمدید ثبت شرکت دانش بنیان اقدام نمایند و تمامی مراحل لازم را انجام دهند.
آیا مدرک تحصیلی اعضای هیات مدیره در ثبت شرکت دانش بنیان موثر است ؟
در ثبت شرکت دانش بنیان باید دقت شود که مدرک تحصیلی بیش از نیمی از افراد باید کارشناسی باشد. از طرفی اگر مدرک افراد هیات مدیره بالاتر از کارشناسی باشد؛ می تواند تاثیر مثبتی در دریافت مجوز ثبت شرکت داشت بنیان داشته باشد اما این امر همیشگی و ثابت نمی باشد.
آیا پس از ثبت شرکت دانش بنیان، نیاز به دریافت تاییدیه مکتوب می باشد؟
پس از ثبت شرکت دانش بنیان، نیاز به دریافت گواهی مکتوب نمی باشد و افراد می توانند با مراجعه به سایت مربوطه فرم تاییدیه ثبت شرکت دانش بنیان را دریافت نمایند.
مراحل ثبت نام شرکتها برای دانش بنیان شدن چیست؟
پاسخ: در ابتدا شرکت می بایست به سایت www.daneshbonyan.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه آئیننامهها و قوانین و در صورت دارا بودن شرایط مندرج در آئین نامه در قسمت «مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجراء»، در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان (http://www.reg.daneshbonyan.ir) ثبت نام نمایند.
براي تاسيس يک شرکت یا موسسه دانش بنيان، چه باید کرد؟
پاسخ: شرکت ها و موسسات باید بصورت عادي در اداره کل ثبت شرکتهاي سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند و در هنگام ثبت، هيچ تفاوتي بين شرکتها وجود ندارد.
شرکتهاي متقاضي پس از توليد کالاها و خدمات دانش بنيان يا ارايه نمونه آزمایشگاهی (براي شرکتهاي نوپا)، بر مبناي آييننامه مصوب کارگروه، ارزيابي شده و براي يک مدت محدود ميتوانند از تسهيلات و مزاياي قانون استفاده کنند و براي تمديد زمان استفاده از مزاياي قانون، بايد دوباره ارزيابي شوند.
آیا می توان از ابتدا شرکت را به عنوان شرکت و یا موسسه دانش بنیان در اداره کل ثبت شرکتها سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت نمود؟
پاسخ: خیر، ثبت شرکتها و موسسات دانش بنیان همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود و شرکت متقاضی پس از ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها، وارد فرآیند ارزیابی شرکتها میشود.
شركت دانش بنيان به چه شركتي گفته ميشود؟
پاسخ: شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرمافزارهای مربوط تشکیل میشود و بر اساس معیارهای مورد نظر آییننامه، به تایید کارگروه میرسد.
آیا ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه امکانپذیر است؟
پاسخ: خیر، لازم است فرد ابتدا به صورت حقوقی شرکت یا موسسهای را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برساند و بعد از اخذ شناسه ملی شرکت نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکتهای دانش بنیان جهت ارزیابی اقدام نماید.
شناسه ملي اشخاص حقوقي را چگونه ميتوان پيدا نمود؟
پاسخ: متقاضيان ميتوانند به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور با آدرس (http://www.ilenc.ir) مراجعه نمايند و با جستجوي اسم شركت يا موسسه، شناسه ملي اشخاص حقوقي را دريافت و در سامانه وارد نماييد.
آیا یک تیم شامل چند نفر از افراد متخصص (هسته فناور یا واحد فناور) که در یک مرکز رشد مستقر است، مشمول استفاده از مزایای قانون میشود؟
پاسخ: قانون مختص به حمایت از شرکتهای ثبت شده رسمی است و هسته فناور یا واحد فناور، پس از ثبت رسمی حقوقی میتواند بلافاصله تقاضا داده و ارزیابی شود. لذا قبل از ثبت رسمی شرکت، امکان ارایه تقاضا و استفاده از حمایتهای قانون وجود ندارد.
شرکت چه کسی را به عنوان رابط در سامانه ثبت کند و اگر شرکت اقدام به ثبت نام اولیه نموده باشد، اما بعد از پنج ساعت ایمیل فعالسازی به رابط و یا مدیرعامل ارسال نگردد، چه اقدامی باید صورت پذیرد؟
پاسخ: رابط شرکت شخصی است که برقراری ارتباط از جانب دبیرخانه کارگروه با ایشان به راحتی امکانپذیر باشد و از کلیه اطلاعات و فرآیندهای شرکت مطلع باشد. همچنین اگر رابط شرکت اقدام به ثبت نام اولیه نمود و پس از پنج ساعت ایمیل فعالسازی برای وی ارسال نگردید، لازم است که دوباره اقدام به ثبت نام نماید
آیا شرکتی که قسمتی از سهام آن متعلق به شخص حقیقی با تابعیت غیرایرانی باشد میتواند از حمایتهای قانونی مربوط به شرکتهای دانش بنیان استفاده نماید؟
پاسخ: بله، این شرکتها هیچ ممانعتی برای ثبت نام و استفاده از حمایتها و تسهیلات قانونی شرکتهای دانش بنیان ندارند.
آیا دانشگاهها امکان مشارکت در تأسیس و اداره شرکتهای دانش بنیان را دارند؟
پاسخ: بر اساس ماده 43 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 4/12/93، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (دولتی و غیردولتی) مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتهای دانشبنیان که حداکثر چهل و نه درصد (49%) سهام آن متعلق به دانشگاهها،
مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیأتعلمی و دانشجویان و سایر سهامداران بخش خصوصی است، نتایج تحقیقات اعضای هیأتعلمی و دانشجویان خود را تجاریسازی نمایند.
آيا شركتهاي دولتي يا متعلق به بخش عمومي هم حق استفاده از حمايتهاي قانون دانش بنيان را دارند؟
پاسخ: شرکتهای دولتی، مؤسسات ونهادهای عمومی غیر دولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که بیش از پنجاه درصد (50%) از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد، مشمول حمایتهای این قانون نیستند.
فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی چیست؟
1 – شهرداریها و شرکتهای تابعه آنان مادام که بیش از 50 درصد سهام و سرمایه آنان متعلق به شهرداریها باشد. 2 -بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی
3 – هلال احمر
4 – کمیته امداد امام
5 – بنیاد شهید انقلاب اسلامی
6 – بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
7 – کمیته ملی المپیک ایران
8 – بنیاد 15 خرداد
9 – سازمان تبلیغات اسلامی
10 – سازمان تأمین اجتماعی
11 – فدراسیون های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران
12 – مؤسسههای جهاد نصر، جهاد استقلال و جهاد توسعه زیر نظر جهاد سازندگی
13- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
14-کتابخانه حضرت آیتالله مرعشی نجفی (قم)
15- جهاد دانشگاهی
16- بنیاد امور بیماریهای خاص
17- سازمان دانشآموزی
18- صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر
19- صندوق تأمین خسارتهای بدنی
آيا انجام فرايند ارزيابي و تأييد صلاحيت شركتها، مستلزم پرداخت هزينه است؟
پاسخ:خیر، با توجه به لزوم حمایت از شرکتهای دانش بنیان، همه هزینههای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین میشود و شرکتهای متقاضی هیچ هزینهای را به کارگزاران ارزیابی پرداخت نمیکنند.
اگر عنوان دانشبنيان در نام ثبتي يا اساسنامه شركت وجود داشت، آيا شركت دانشبنيان محسوب ميشود و ميتواند از حمايتهاي مندرج در قانون استفاده كند؟
پاسخ: خير. لازم است همه شركتهاي متقاضي حمايتها، اطلاعات خود را در اين سامانه وارد كرده و بر اساس اين فرايندها ارزيابي شوند و شرکتهایی هم که در نام ثبتی یا اساسنامه خود، عنوان دانشبنیان دارند، باید مشابه سایر شرکتها بر اساس آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان ارزیابی شوند.
آیا شرکتهایی که عضو مراکز رشد و یا پارکهای فناوری هستند جزو شرکتهای دانش بنیان مشمول مزایای ماده (3) قانون هستند؟
پاسخ: شرکتهای مستقر در پارکهای فناوری و یا مراکز رشد بایستی همانند دیگر شرکتها در سامانه ثبت نام نموده و مراحل ارزیابی را طی نمایند
آیا واحدهای تحقیق و توسعه فعال در یک شرکت خصوصی می توانند در قالب یک شرکت دانش بنیان مستقل شود؟
پاسخ: شرکتهای بزرگی که معیارهای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و یا شرکتهای دانش بنیان دارای فعالیت صنعتی را ندارند می توانند با تبدیل واحد تحقیق و توسعه خود به یک شرکت مستقل در صورتی که در راستای فهرست کالاهای دانش بنیان اعلام شده توسط کارگروه فعالیت کنند به صورت مجزا در سامانه ثبت نام نموده و فرآیند ارزیابی همانند دیگر شرکتها برای آنها نیز صورت پذیرد.
در صورتی که محصول شرکت که در فهرست کالا/خدمات دانش بنیان مصوب قرار دارد در حد طرح و مستندات باشد می تواند در سامانه ثبت درخواست نماید؟
پاسخ: خیر، شرکتهای نوپا باید کالاها و خدمات دانشبنیان را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با هدف تولید و فروش) ساخته و ارائه نمایند.
در صورتی که شرکت متقاضی تغییر نام داده باشد، به هنگام ثبت نام در سامانه دانش بنیان چه اقدامی را باید انجام دهد؟
پاسخ: در صورت تغییر نام، شرکت باید آگهی تغییرات را ضمیمه مدارک کند. در صورتی که بعد از وارد شدن به پروسه ثبت نام، نام شرکت تغییر کند باید آگهی تغییر نام برای دفتر امور شرکتها و موسسات دانش بنیان فکس گردد (تلفکس: 88623593)، در غیر اینصورت مسئولیت این امر به عهده شرکت میباشد.
آیا بیمه افراد در خارج از محل شرکت متقاضی هم قابل قبول است؟
پاسخ: برای احراز شرط 3 نفر بیمه شده در6 ماه اخیر، بیمه کارکنان باید در شرکت متقاضی درخواست دانش بنیان انجام شده باشد.
1-21.شرط سقف 3 سال برای شرکتهای نوپا تاریخ ثبت شرکت ملاک هست یا تاریخ شروع فعالیت؟
پاسخ: تاریخ ثبت شرکت در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ملاک ارزیابی می باشد.
آیا شرکتهای متقاضی در هنگام ثبت نام باید در پارک علم و فناوری مستقر باشند؟
پاسخ: خیر- شرکتها در هنگام ثبت نام الزاماً نباید در پارک علم و فناوری مستقر باشند.
نتیجه گیری
در نهایت با توجه به اهمیت استفاده از فناوری و خلاقیت در زمینه بهبود کیفیت تولید کالا ها، روز به روز ثبت شرکت دانش بنیان از اهمیت بالاتری برخوردار می شود. ثبت شرکت دانش بنیان زمینه برای استفاده بهینه از نتایج تحقیقات علمی در زمینه افزایش کیفیت زندگی افراد را فراهم می آورد و از طرفی سبب ترغیب افراد به منظور انجام تحقیقات بیشتری می گردد.
همچنین استفاده از خلاقیت افراد مجرب در شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید کالا، سبب بهبود عملکرد تولیدات داخلی می گردد و همین امر زمینه برای پیشرفت هر چه بیشتر اقتصاد کشور را فراهم می آورد.
با توجه به ضرورت ثبت شرکت دانش بنیان، افراد دارای شرایط مخصوص باید در ابتدای امر نسبت به مراحل فرایند نامبرده آگاهی پیدا کنند و نسبت به انجام مراحل نامبرده با نهایت دقت اقدامات لازم را انجام دهند.
در نهایت پس از ثبت شرکت دانش بنیان، افراد می توانند از حمایت های قانونی و دولتی در زمینه عملی نمودن طراحی و اختراعات خود استفاده نمایند و به تولید محصولاتی مفید و مناسب بپردازند.