جواز تاسیس استخراج ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال یا Cryptocurrencyیک واحد پولی است که به صورت رمز نگاری شده و غیر ملموس می باشد و به آن پول الکترونیکی هم گفته می شود . این ارزهای دیجیتال فقط به صورت انلاین قابل معامله هستند و نمی توان آنها را نقد کرد . همچنان لازم به ذکر است که این ارزهای دیجیتال در دو نوع متمرکز و غیر متمرکز موجود می باشند .

ارزهای دیجیتال بیشتر از سی سال است که قدمت دارند که ارز دیجیتال بیت کوین یکی از آنها می باشد ولی قدمت این نوع ارز کمتر از ده سال می باشد .

در ادامه مقاله به بررسی جواز تاسیس مربوط به استخراج ارز دیجیتال توسط دستگاه ماینر می پردازیم .

با دریافت مجوز از وزارت صنعت و معدن و تجارت , می توان فراورده های رمزنگاری شده رمز ارزها را استخراج کرد و در صورت دریافت این جواز , انجام این کار مجاز و امکان پذیر می باشد .

بررسی 10 مورد از قوانین حاکم بر صدور جواز تاسیس استخراج رمز ارز توسط ماینر:

ماده 1 : امکان صدور این جواز برای چند شخص حقیقی و یا حقوقی امکان پذیر نمی باشد .

ماده 2 : صدور این جواز برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی خارجی در صورت رعایت ضوابط و مقررات مجاز می باشد .

ماده 3 : اعتبار این جواز به مدت 12 ماه می باشد و در صورتی که گزارشی مبنی بر پیشرفت فیزیکی طرح ارائه داده شود و مورد تایید سازمان مربوطه قرار بگیرد , در این صورت جواز برای دوره ای دیگر تمدید می گردد . همچنین در صورت پیشرفت های دیگر به صورت مجدد نیز مورد تمدید واقع می شود .

ماده 4 : مکانی که واحد استخراج کننده رمز ارز در آن مستقر می گردد مشمول ضوابط و مقررات واحد های صنعتی می باشد و باید دارای کاربری صنعتی باشد . همچنین لازم به ذکر است که مکان استقرار این واحد های استخراج کننده رمز ارز در موارد ذکر شده فاقد محدودیت محدوده می باشند : محدوده 120 کیلومتری تهران و 50 کیلومتری اصفهان و 30کیلومتری مراکز سایر استان ها .

ماده 5 : تامین زیر ساخت های لازم برای استخراج رمز ارز از قبیل : آب و برق و گاز و اینترنت بر عهده دارنده جواز تاسیس می باشد . لازم به ذکر است که توان برق مصرفی موجود برای استخراج این رمز ارز حداقل به میزان 30 کیلو وات است و برای تجهیزات با توان کمتر , صدور مجوز مجاز نمی باشد . همچنین تامین برق مورد نیاز از طریق شبکه سراسری برق کشور و یا تولید برق به صورت خصوصی از طریق انرژی تجدید پذیر و نیروگاه های اختصاصی و ... امکان پذیر است .

ماده 6 : اگر سرمایه گذار امکانات مورد نیاز از قبیل : تجهیزات و ساختمان و آب و زمین را فراهم کند و بعد درخواست صدور جواز تاسیس بدهد و اقدمات صورت گرفته مطابق با قوانین و مقررات باشد در این صورت صدور جواز امکان پذیر می باشد .

ماده 7 : در مناطق آزاد تجاری و صنعتی , صدور مجوز با تفویض وزارت , توسط سازمان مسئول منطقه انجام می شود .

ماده 8 : پس از اینکه متقاضی درخواست خود را به ثبت رساند و اطلاعات مورد نظر را به وزارت نیرو ارسال کرد , می تواند از طریق سامانه امکان تامین برق از شبکه سراسری را استعلام کند . لازم به ذکر است که اگر وزارت نیرو در مدت دو هفته هیچ پاسخی ندهد به معنای موافقتش با امکان تامین برق از شبکه سراسری می باشد .

ماده 9 : در صورتی که نام دارنده جواز تغییر کند باید روزنامه رسمی برای شخص حقوقی ارائه شود و گواهی دفاتر اسناد رسمی ارائه شود .

ماده 10 : بعد از اینکه مراحل احداث و راه اندازی واحد مورد نظر پایان یابد و ظرفیت سنجی و بازدید توسط سازمان مربوطه انجام شود و شرایط درج شده در جواز تاسیس رعایت گردد در این صورت پروانه بهره برداری برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی صادر می گردد .

عمل استخراج رمز ارزها که به عمل ماینینگ نیز مطرح شده است و توسط دستگاه های ماینر انجام میشود به تازگی در اواخر سال 98 مشمول قوانین کشوری قرار گرفته  و با داشتن شرایظ لازم جواز تاسیس آن صادر میگردد.

  • نظرات بازدید کنندگان
avatar
محل نظر و سوالات شما...
کاراکتر مجاز است
صبر کنید ... 00:00.