ثبت شرکت

  در واقع کلمه شرکت (company) اصطلاحا یعنی شراکت بین ۲ تا چند نفر که هدف خاصی را دنبال میکنند. این شرکت برای قانونی شدن و برخورداری از حمایت دولت، نیاز به ثبت دارد تا شرکا از شخصیت های حقیقی به یک شخصیت حقوقی تبدیل شوند. شرکت از وجهه های مختلف، معانی متفاوتی دارد؛ از منظر لغوی، شرکت به معنای شریک شدن در مال یا کار است.

از لحاظ حقوقی و قانونی شرکت یک اجتماع افراد حقیقی و یا حقوقی است که بر مبنای یک قرارداد حاصل می شود. در آن قرارداد ذکر می شود که افراد سود حاصل از سرمایه شرکت را بین خود طبق توافق تقسیم می نمایند. منظور از کلمه سود این است که پس از دریافت درآمد شرکت و یا سود ناخالص آن و کسر هزینه های انجام شده از آن مبلغ، مبلغ باقیمانده از سود بین افراد تقسیم می شود. لازم به ذکر است که برای شکل گیری یک شرکت، باید حداقل دو نفر وجود داشته باشند. موسسین و شرکای هر شرکت جهت ایجاد یک شخصیت مستقل حقوقی برای شرکت خود بایستی اقدام به ثبت آن نمایند. البته قابل توجه است که طبق قوانین تمامی شرکت های ایرانی ضروری است.  با این کار تمامی فعالیت های آن شرکت قانونی و به نام شرکت خواهد بود نه فرد خاصی. برای اطلاع از نحوه انجام ثبت شرکت با ما همراه باشید.

 

✴️ طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، شرکت ها در جایگاه افراد یا اشخاص حقوقی قرار می گیرند.

شرایط ثبت شرکت در قانون

📌 شرایط ثبت شرکت 

⚖️ در خصوص ثبت شرکت و ضرورت آن، ماده 195  قانون تجارت را مطالعه می نماییم :

(ثبت کردن هر گونه شرکتی در هر زمینه کاری و حوزه ای، الزام صد در صدی دارد. قوانین ثبت و موارد مرتبط هم تابع قوانین بیان شده در ماده های قانون تجارت می باشد) طبق فرمان داده شده در ماده 2 قانون شرکت ها، تمامی شرکت های ایرانی باید به ثبت برسند.

 

شرایطی که طبق قانون برای ثبت قانونی یک شرکت در نظر گرفته شده است شامل موارد زیر می باشد:

📌 وجود شرکا به منزله تایید قانونی و شرعی شرکت و تعیین سمت هر شخص

برای اینکه یک شرکت توسط اداره ثبت شرکت تایید و ثبت شود، باید اجتماع شرکا به لحاظ تعداد تایید شود؛ همانطور که قبل از این اشاره شد، هر شرکت باید حداقل دارای دو عضو باشد، اما سقف و حداکثر برای تعداد شرکا تنظیم نشده است. اهلیت و مشخصات تمامی افراد و اعضا باید به صورت واضح ذکر شده و به تایید ایشان رسیده باشد.

نکته قابل تامل بعدی تعیین سمت افراد است. در اساس نامه یک شرکت، طبق توافقی که بین افراد تعیین می شود، باید جایگاه و سمت هر شخص مشخض شده باشد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که در تصمیم گیری های بعدی، رای افراد در چه حد مهم تلقی شود. بعد از آنکه اعضا هیئت مدیره انتخاب شدند، تمامی اعضا گرد هم آمده و طی نظر سنجی، اعضا هیئت مدیره مشخص شوند. سپس باید جلسه ای ترتیب داده شود و در آن، دیگر سمت های مهم شرکت به افراد واگذار شود. این سمت ها شامل:

🔸 مدیرعامل شرکت: مدیر عامل شرکت در واقع تمامی امور اجرایی و مدیریتی شرکت را به عهده دارد. به بیان دیگر عملیاتی کردن تصمیمات اتخاذ شده در جلسات و مصوبات شرکت بر عهده مدیر عامل می باشد. در اساسنامه شرکت حدود اختیارات مدیر عامل حتما باید ذکر شود.

🔸 رئیس هیئت مدیره شرکت: رئیس هیئت مدیره شرکت شخصی است که امور مربوط به اداره کردن جلسات و فراخواندن سهام داران و دیگر اعضا را بر عهده دارد. در اساس نامه شرکت حدود اختیارات این سمت هم باید مشخص گردد.

🔸 نائب رئیس هیئت مدیره شرکت: نائب رئیس هیئت مدیره شرکت سمت دیگری است که شخصی که این سمت را بر عهده دارد در واقع یک مسئولیت موقت دارد، در نبود رئیس هیئت مدیره به هر دلیل، این شخص مسئول اداره کردن و انجام دادن امور مربوط به رئیس هیئت مدیره می باشد.

🔸 عضو اصلی هیئت مدیره شرکت: عضو اصلی هیئت مدیره شرکت هم یک مورد دیگر از سمت های افراد در شرکت است. فردی که در این جایگاه قرار دارد، در جلساتی که در شرکت برگذار می شود، حق رای داشته و می تواند در تصمیم گیری های مرتبط با شرکت نظر بدهد.

🔸 عضو علی البدل هیئت مدیره شرکت: عضو اصلی هیئت مدیره شرکت  طبق پیش بینی که در اساس نامه شرکت قید شده، این فرد پیش بینی شده است تا در شرایط لازم، موجودیت حقوقی به او تعلق بگیرد.

 

📌 تمایل به همکاری داشتن شرکا و تایید همه

این مورد نیز لازمه تشکیل شرکت می باشد. این تایید همکاری به این معنی است که تودیع سرمایه به صورت کامل و دقیق انجام شده باشد. این افراد در جلسات حضور به هم رسانده و تمامی موارد را تایید کرده اند.

📌 تودیع دقیق سرمایه شرکت

تودیع سرمایه به معنی تامین کردن و فراهم کردن سرمایه مورد نیاز شرکت است. این سرمایه میتواند در قالب آورده های نقدی و غیر آن باشد که این موارد توسط سهامداران انجام می شود

📌 اشتغال به فعالیت تجاری

اشتغال داشتن شرکا  به معاملات تجاری و فعالیت های اقتصادی که در قانون تجارت بیان شده است، از دیگر ضروریات و شرایط تشکیل یک شرکت می باشد.

📌 تقسیم سود و زیان حاصل از شرکت

این مورد، بحث بسیار مهمی است که جزو شرایط تشکیل شرکت می باشد؛ به این صورت که لازم است تقسیم سود و زیان شرکت بین شرکا انجام گرفته باشد و به تایید همه اعضا باید رسیده باشد.

📌 تهیه تمامی مدارک مورد نیاز و مندرج در قانون و دریافت مجوز های لازم

مدارکی که برای شکل دادن شراکت نیاز است بسته به نوع شرکت متفاوت است، اما موارد آنها اغلب شامل:اظهارنامه، اساسنامه، درخواست‌های کتبی، اعلامیه پذیره‌نویسی و مدارک هویتی و شناسایی تمامی اعضا و موارد دیگر می باشد. در ادامه به مدارک مورد نیاز جهت انجام فرآیند ثبت شرکت اشاره شده است.

لازم به ذکر است که برای برخی فعالیت ها نیاز به مجوز های قانونی و اداری است که باید تمامی آنها اخذ شود.

📌 پرداخت هزینه های لازم برای ثبت قانونی شرکت

هزینه های ثبت شرکت هم باید تمام و کمال پرداخت شوند. با توجه به اینکه روال اداری و کارهای مورد نیاز برای ثبت شرکت ها متفاوت است، قطعا هزینه مورد نیاز برای آنها هم متفاوت خواهد بود.

📌 ثبت امضای الکترونیک

بر اساس قوانین جدید ۱۴۰۳ داشتن امضای الکترونیک برای ثبت شرکت آنلاین یا غیر حضوری اجباری است ، برای ثبت امضای الکترونیک، باید نوع امضای مورد نظر را انتخاب کرده، به مراکز صدور گواهی مراجعه کنید، مدارک مورد نیاز را ارائه دهید، هزینه مربوطه را پرداخت کرده و سپس گواهی امضای الکترونیک را دریافت کنید. اطلاعات بیشتر در مورد انواع امضای الکترونیک، مراحل تهیه و لیست مراکز صدور گواهی در وب سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و همچنین دفاتر خدمات ثبت شرکت موجود است.

📌 عضویت در سامانه ثنا

سامانه ثنا جهت ابلاغیه های قضایی مورد استفاده قرار میگیرد و سازمان ثبت شرکت ها نیز عضویت در این سامانه را یکی از شروط تاسیس شرکت قرار داده است، ثبت نام در سامانه ثنا رایگان است و از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی یا به صورت غیرحضوری در وب سایت sana.adliran.ir امکان پذیر است.

مزایای ثبت شرکت چیست؟

مزایای ثبت شرکت

 

قبل ازاین با الزامات و ضرورت های ثبت شرکت آشنا شدیم. حال باید بدانیم که ثبت هر شرکتی مزایای بسیار ویژه ای برای اعضا، هیئت مدیره و در کل برای آن شرکت یه وجود خواهد آورد و دولت حقوق ویژه ای را برای این شرکت قائل خواهد شد.

⚖️ ثبت کسب و کار به صورت رسمی و در چارچوب قوانین کشور

💰 امکان استفاده از تسهیلات بانکی و مالی

📺 امکان تبلیغات گسترده

🌎 جهانی شدن و عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی کشورهای دیگر

💼 شرکت در مناقصات و مزایدات

📋 امکان بیمه کردن شرکت به عنوان شخص حقوقی مستقل

📝 بهره گیری از فعالیت های دارایی با توجه به نوع فعالیت

💳 افتتاح حساب بانکی تجاری و برخورداری از منابع مالی

🗣️ تسهیل در تنظیم قراردادها و اعتبار بالاتر

🏢 برخورداری از بیمه های تجاری

مهم ترین مزیت تاسیس شرکت این است که شما یک فعالیت رسمی و قانونی خواهید داشت و اعتبار بیشتری هم کسب می کنید. همچنین با ثبت کردن شرکت، تمامی فعالیت ها تحت کنترل قانون قرار گرفته و افراد حقیقی و حقوقی برای شروع یک همکاری جدید تردیدی نخواهند داشت. با ثبت شرکت تمام جزییات آن از جمله میزان سرمایه، میزان سهام و ... به صورت مکتوب و همچنین قانونی در اساسنامه شرکت و مابقی اسناد قید می شود و در صورت بروز هرگونه مشکل بین اعضاء و اشخاص ثالث (مشتری ها)، روند حل اختلاف با سهولت بیشتری همراه است.

معایب ثبت شرکت در ایران

ثبت شرکت در ایران، مانند هر کشور دیگری، مزایا و معایب خاص خود را دارد. برخی از معایب ثبت شرکت در ایران عبارتند از:

بروکراسی و پیچیدگی‌های اداری: فرآیند ثبت شرکت در ایران ممکن است طولانی و پیچیده باشد. نیاز به تکمیل فرم‌ها، مراجعه به سازمان‌های مختلف و دریافت مجوزهای لازم می‌تواند زمان‌بر و گیج‌کننده باشد.

مالیات و هزینه‌های مالی: شرکت‌ها در ایران ملزم به پرداخت مالیات‌های مختلف هستند که می‌تواند به میزان قابل توجهی از سود شرکت بکاهد. علاوه بر مالیات، هزینه‌های دیگری مانند بیمه‌های اجتماعی و مالیات بر ارزش افزوده نیز وجود دارند.

تغییرات قوانین و مقررات: قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کار در ایران ممکن است به طور ناگهانی تغییر کنند. این تغییرات می‌تواند باعث بروز مشکلات و عدم قطعیت برای کسب و کارها شود.

تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی: به دلیل تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی، بسیاری از شرکت‌ها در ایران با مشکلاتی در ارتباط با تجارت بین‌المللی، دسترسی به بانک‌ها و تامین مالی روبرو هستند.

مشکلات ارزی و نوسانات نرخ ارز: نوسانات شدید نرخ ارز و مشکلات مرتبط با انتقال ارز می‌تواند تاثیر منفی بر تجارت و کسب و کارها داشته باشد.

بروکراسی قضایی و حقوقی: حل و فصل اختلافات تجاری و حقوقی در سیستم قضایی ایران ممکن است زمان‌بر و پرهزینه باشد.

رقابت‌پذیری محدود: برخی صنایع و بخش‌های اقتصادی در ایران تحت تاثیر سیاست‌های دولتی و رقابت ناعادلانه قرار دارند که می‌تواند مانع از رشد و توسعه شرکت‌ها شود.

با این وجود، آگاهی از این چالش‌ها و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند به کاهش تاثیرات منفی آنها کمک کند.

 

انواع شرکت در قانون تجارت

انواع شرکت ها

 

شرکت ها برای اینکه تحت یک نظم و دسته بندی قرار گیرند و قوانین برایشان رعایت شود، و علاوه بر آن به سبب اینکه هر کدام دارای قوانین مخصوص به خود می باشند، در دسته های مختلف قرار گرفته اند. در دسته بندی اصلی شرکت های تجاری و غیر تجاری را داریم. هر کدام از اینها دارای قانون مخصوص به خود می باشند.

🏢 شرکت های تجاری هم مانند شرکت های مدنی (یا همان غیر تجاری) سعی در به دست آوردن سود و تقسیم بین اعضای شرکت و کادر مرتبط در مسیر قانونی دارند. در واقع تمامی کسب و کارها با این هدف تشکیل می گردند. این فعالیت ها پیرامون حد و حدود و قوانین امور تجاری و بازرگانی کشوری تشکیل می شود.

 

در مورد انواع شرکت های تجاری می توان به ۸ شکل مختلف اشاره کرد. این موارد به صورت زیر است:

  • شرکت‌ های تجاری سهامی عام
  •  شرکت‌ های تجاری سهامی خاص
  •  شرکت‌ های تجاری با مسئولیت محدود
  •  شرکت‌ های تجاری نسبی
  • شرکت ‌های تجاری تضامنی
  • شرکت‌ های تجاری مختلط سهامی
  • شرکت‌ های تجاری مختلط غیرسهامی
  • شرکت‌ های تجاری تعاونی تولید و مصرف

در ادامه هر کدام را به اختصار توضیح خواهیم داد:

 

✴️ بعضی از مجموعه ها شرکت های سهامی عام و خاص را یک گونه به حساب می آورند، اما به دلیل تفاوت های موجود بهتر است در 8 دسته بندی شرکت های تجاری را بررسی نماییم.

خاص از اعتبار بیشتری برخوردار می باشد و به تبع مراحل ثبت آن نیز دارای پیچیدگی های بیشتری نسبت به شرکت با مسئولیت محدود می باشد که در ادامه توضیح مختصری از هرکدام به تفکیک بیان می شود.

 

شرکت سهامی عام 

🔍 انواعی از شرکت های بازرگانی هستند که سرمایه آن به تعداد مختلفی قسمت به نام سهم قسمت می گردد. قسمتی از این سرمایه کل که موسسان یا توان و یا قصد پرداخت آن را نداشته اند، از طریق فروش سهام به اشخاص مختلف فراهم می گردد. واضح است که مسئولیت و اختیارات سهامداران و حدود ایشان در تصمیم گیری های مربوط به مسائل شرکتی بسته به مبلغ و مقدار سهم آنها از سرمایه کل شرکت می باشد.

✴️ قابل توجه است که عبارت نوع شرکت (شامل موارد گفته شده در بالا و مواردی که در ادامه بیان خواهد شد) باید قبل از نام شرکت و یا بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت و در بعضی موارد به علاوه نام شرکا قید گردد. همچنین این موضوع باید در کلیه اوراق (شامل اساسنامه که سند بسیار مهمی در بین اوراق شرکتی است) و اطلاعیه ها و آگهی هایی که شرکت منتشر می کند، به طور روشن و خوانا و واضح قید گردیده باشد. در موضوع هر شرکت مالزاماتاستفاده نام مخصوص آن را بیان خواهیم کرد.

شرکت‌ سهامی خاص 

 

شرکت سهامی خاص

 

🔍 این نوع از از شرکت ها، شرکت بازرگانی هستند. شباهت های بسیاری بین شرکت های سهامی خاص و سهامی عام وجود دارد. اما این تفاوت هاست که مهم تلقی می شود. در ثبت شرکت سهامی خاص کلیه سرمایه شرکت منحصراً توسط مؤسسین و اعضای اصلی، تأمین شده است. این سرمایه تحت عنوان سهام تقسیم بندی شده و مسئولیت و حدود تصمیم گیری افراد به سهم ایشان در سرمایه اصلی بستگی دارد. تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر بوده ولازم است پیش از نام شرکت یا پس از آن بدون فاصله عبارت «شرکت سهامی خاص»  به شکل واضح و خوانا قید شده باشد.

 شرکت‌ با مسئولیت محدود

 شرکتهای با مسئولیت محدود

 

🔍 در نوع شرکت های تجاری با مسئولیت محدود، شرکت بین چند نفر از افراد موسس (که بدیهی است باید بیش از 2 شخص باشند) براي انجام موارد تجاری و فعالیت های اقتصادی تشکیل شده است. در ثبت شرکت مسئولیت محدود هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه خود را به سهام تقسیم کرده باشند، فقط به میزان سرمایه مشارکت داده شده خود در امور شرکت، مسئول قروض و تعهدات و دیگر موارد مالی و معنوی شرکت می کنند.

در این نمونه هم مانند بقیه موارد باید در نام شرکت عبارت ‹‹ با مسئولیت محدود ›› قبل یا بعد از عنوان شرکت قید شود. همچنین باید در اوراق و آگهی ها و اطلاعیه های مختلف شرکت اعم از رسمی و یا غیر رسمی این موضوع ذکر گردد.

ثبت شرکت مسئولیت محدود چه شرایط و قوانینی دارد؟ با ما در تکسفیر همراه باشید.

شرکت‌ نسبی 

🔍 شرکت های تجاری نسبی از انواع شرکت هایی هستند که برای انجام فعالیت های اقتصادی سودآور، تحت نام مخصوص و مشخصی بین بیش از یک شخص شکل می گیرند. همچنین در شرکت های تجاری نسبی همانند دیگر شرکت ها، مسئولیت و حد و حدود افراد در تصمیم گیری وابسته  به سرمایه ای است که در شرکت قرار داده اند و در آن شریک هستند.

در نام شرکت نسبی الزاما باید عبارت ‹‹ شرکت نسبی ›› و حداقل اسم یکی از شرکا ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت نمی توانست در بر گیرنده اسامی یک یک شرکا باشد (این مورد در صورتی است که تعداد شرکا زیاد باشد)؛ عنوان کردن عبارتی از قبیل « و برادران » و « و شرکا » که نشان دهنده نسبت و ارتباط بین آنهاست، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده ضروری است.

شرکت‌های تضامنی

🔍 شرکت های تضامنی، تحت نام مخصوص، جهت فعالیت های تجاری بین چندین شخص با مسئولیت ضمانت کننده بودن تشکیل می گردد. در این نوع از شراکت، در صورتی که دارایی شرکت و سود حاصله از معاملات و فعالیت های انجام شده در شرکت براي پرداخت تمام قرض های ایجاد شده و هزینه های انجام شده شرکت کافی نباشد؛ هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت خواهد بود.

هر قراري که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد (حتی اگر به عمد و یا غیر در اساسنامه اصلی ذکر شده باشد) در مقابل اشخاص دیگر، به هیچ وجه قابل ارائه به محکمه قانونی نخواهد بود. در این مورد مانند دیگر نمونه های شرکت های تجاری، در نام شرکت تضامنی باید عبارت « شرکت تضامنی » وحداقل نام یک نفر از شرکا ذکر شده باشد.

شرکت‌های تعاونی

🔍 آخرین نوع شرکت های تجاری، شرکت های تجاری تعاونی تولید و مصرف می باشند. در این شرکت ها بین 51 تا 100 درصد سرمایه اصلی و بنیان گذاری شده، توسط اعضایی که در شرکت هستند، به شرکت واگذار می شود. این شرکت ها می توانند در حوزه های مختلف مانند دامداری و کشاورزی، شیلات، صنایع مختلف و ... فعالیت کنند.

 

موسسه چیست

 

تعریف موسسه و شرایط ثبت آن

دقت نمایید که کلیه فعالیت های فرهنگی و آموزشی و همچنین خیریه ها در قالب موسسه به ثبت میرسند که در ادامه مقاله به مسائل ریز مربوط به موسسات میپردازیم

در موسسات تعداد شرکا از دو نفر کمتر و میزان سرمایه آزاد است و همچنین وجود اظهارنامه برای ثبت موسسه ضروری است.

  • مدارک ثبت موسسات غیر تجاری
  • تهیه صورتجلسه موسسان
  • تنظیم اساسنامه و امضای کلیه شرکاء در زیر آن
  • تکمیل فرم تقاضانامه ثبت موسسه غیر تجاری
  • کپی از کارت ملی و شناسنامه کلیه شرکا
  • دریافت مجوز های مربوط  به موضوع فعالیت های موسسه

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

شرکت دانش بنیان

طی سال های اخیر، شرکت هایی به لیست شرکت های قابل ثبت افزوده شده اند که تحت عنوان شرکت های دانش بنیان شناخته شده اند. اینگونه شرکت ها بر پایه علم و دانش و تکنولوژی های روز، تاسیس می شوند. هدف از ثبت شرکت دانش بنیان، در گام اول، رشد علمی و ارتقای رتبه تکنولوژی مجموعه شان است و پس از آن در تلاش اند تا با انجام تحقیقات و ثبت اختراعات شان، درآمدی را هم به دست آورند. این شرکت ها اغلب در حوزه های فناوری اعم از سخت افزار و نرم افزار فعالیت و تولید می کنند. به بیان ساده، این شرکت ها با انجام تحقیقات و یا ایجاد و تولید محصولات بر پایه علم و تکنولوژی، درآمد زایی می کنند و می توان گفت ارتقای مالی و علمی، هدف نهایی این نوع شرکت ها می باشد.

تفاوتی که ثبت شرکت های دانش بنیان با دیگر شرکت ها دارند این است که بعد از ثبت شدن نام شرکت، لازم است نامه ای شامل تقاضا برای تایید دانش بنیان شدن شرکت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال کنند. در صورت دارا بودن شرایط و تکمیل بودن مدارک، نام دانش بنیان به ابتدای شرکت افزوده می گردد.

مدارک ثبت شرکت

برای ثبت شرکت در ایران، به طور کلی به دو دسته مدارک عمومی و اختصاصی نیاز دارید. در اینجا، هر دو دسته مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را به طور کلی توضیح میدهیم.

مدارک عمومی ثبت شرکت

کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه سهامداران و اعضای هیئت مدیره: باید تمامی افراد دخیل در شرکت این مدارک را ارائه دهند.

گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسین: این گواهی باید از پلیس +10 دریافت شود.

تکمیل فرم‌های ثبت شرکت: فرم‌هایی که توسط اداره ثبت شرکت‌ها ارائه می‌شود و باید به دقت پر شده و امضا شود.

مجوز فعالیت: در صورتی که فعالیت شرکت نیاز به مجوز خاصی داشته باشد، ارائه مجوز مربوطه الزامی است.

مدارک اختصاصی ثبت شرکت

مدارک اختصاصی با توجه به نوع آن برای هر شرکت متفاوت است که دو مورد از پر‌‌متقاضی ترین آنها را توضیح میدهیم:

برای شرکت سهامی خاص

اساسنامه شرکت: باید شامل مقررات و قوانین داخلی شرکت باشد و توسط کلیه سهامداران امضا شود.

اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص: باید توسط کلیه سهامداران امضا و به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین: شامل تصمیمات مهم مجمع عمومی مؤسسین و امضا شده توسط سهامداران.

صورتجلسه هیئت مدیره: شامل تصمیمات مهم هیئت مدیره و امضا شده توسط اعضای هیئت مدیره.

گواهی بانکی دال بر پرداخت 35% سرمایه شرکت: نشان می‌دهد که حداقل 35% از سرمایه شرکت در حساب شرکت واریز شده است.

تقاضانامه ثبت شرکت سهامی خاص: باید به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

برای شرکت با مسئولیت محدود

اساسنامه شرکت: شامل مقررات و قوانین داخلی شرکت و امضا شده توسط کلیه شرکا.

شرکت‌نامه: شامل اطلاعات اصلی شرکت و امضا شده توسط کلیه شرکا.

اظهارنامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود: باید توسط کلیه شرکا امضا شود.

صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره: شامل تصمیمات مهم و امضا شده توسط کلیه شرکا و اعضای هیئت مدیره.

تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود: باید به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

مدارک اضافی بسته به نوع شرکت و فعالیت

مدارک مرتبط با نشانی و آدرس شرکت: شامل اجاره‌نامه یا سند مالکیت محل دفتر مرکزی شرکت.
مدارک مرتبط با سرمایه اولیه شرکت: مستنداتی که نشان‌دهنده تامین سرمایه اولیه شرکت است.

توجه داشته باشید که بسته به نوع فعالیت و شرایط خاص، ممکن است نیاز به مدارک دیگری نیز باشد. در صورت نیاز به اطلاعات دقیق‌تر و به‌روزتر، مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و یا مشاوره با کارشناسان حقوقی در موسسات ثبتی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

 

مراحل ثبت شرکت در ۸ مرحله

برای ثبت شرکت در ایران، می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

 

مراحل ثبت شرکت

📌 مرحله اول: انتخاب موضوع شرکت

اولین مرحله ثبت شرکت انتخاب موضوع فعالیت های شرکت است که اصولا شرکا بعد از همفکری و تصمیم گیری آن را تعیین میکنند. افراد لازم است به دقت و با در نظر داشتن نوع کار و فعالیت شرکت خود، آن را انتخاب کنند.

مدیران نمی توانند خارج از موضوعات تعیین شده  فعالیتی فراتر از آن انجام دهند  و دچار مشکل خواهند شد، البته اگر فعالیت شما نیاز به مجوزی از سازمان یا ارگان مریوطه داشته باشد ابتدا باید نسبت به اخذ آن اقدام کنید.

📌 مرحله دوم: انتخاب نام شرکت

دومین و یکی از مهم ترین اقداماتی که برای ثبت شرکت انجام می شود، انتخاب نام مناسب برای شرکت است. انتخاب نام مناسب برای شرکت دارای اهمیت بسیار بالایی است و تاثیر زیادی را بر روی فعالیت شرکت مورد نظر می گذارد. در انتخاب نام مناسب برای شرکت ها قوانینی از سوی دولت تنظیم شده است که در ادامه این مقاله به این قوانین اشاره خواهیم کرد .

📌 مرحله سوم: انتخاب نوع شرکت

نوع شرکت به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله آنها میزان مسئولیت های اعضا یا همینطور تعداد شرکای آن است که شما با مطالعه این مقاله و بررسی تک تک انواع شرکت میتوانید بدون مشکل انتخاب خود را انجام دهید.

📌 مرحله چهارم: تعیین میزان سرمایه شرکت

 دارایی و سرمایه شرکت شما میتواند در اعتبار شرکت شما نقش داشته باشد و شما را در مناقصات و مزایدات موفق تر کند، مهم ترین خصیصه شرکت های تجاری میزان سرمایه آن است. برای مقدار سرمایه میزان حداکثری تعیین نشده است و شرکا در انتخاب میزان آن و درصد های هر شریک اختیار دارند ولی میزان حداقلی سرمایه مشخص شده است که مبلغ آن 1.000.000 ریال می باشد .

📌 مرحله پنجم: تعیین مدت فعالیت شرکت

 مدت فعالیت شرکت را میتوانید بنا به خواسته ی خود انتخاب کنید یعنی میتوانید مثلا زمان فعالیت شرکت را یکساله ببندید و همچنین میتوانید مدت فعالیت را نامحدود انتخاب کنید و سالها از آن استفاده کنید .

باید به این موضوع توجه کنید که در صورتی که زمانی تعیین نگردد، فعالیت نامحدود خواهد بود و همینطور در صورت انتخاب مدت زمان در صورتی که مدت مشخص شده طی شود شرکت به خودی  خود منحل شده و فعال نخواهد بود مگر اینکه قبل از طی شدن مدت زمان آن را تمدید کرده باشید.

📌 مرحله ششم: انتخاب مکان اصلی شرکت

 مکان شرکت و آدرس آن باید به طور دقیق و صحیح مشخص شود،  این مکان جایی است که جلسه مجامع عمومی در آن تشکیل میشود و بازرسان و مدیران به طور مداوم در آن حضور دارند و به فعالیت می پردازند.

📌 مرحله هفتم: تهیه مدارک مورد نیاز

✔️ گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره

✔️ کپی برابر با اصل شده ی مدارک شناسایی اعضاء

✔️ اساسنامه و اظهارنامه متن صورتجلسه امضاء شده توسط سهام داران و اعضاء هیئت مدیره

✔️ این مدارک به صورت کلی بیان شده است و باید با توجه به نوع شرکت خود مدارک مربوط به آن شرکت را تهیه کنید.

 

نکاتی برای انتخاب نام شرکت !

انتخاب نام شرکت

🔸 برای انتخاب نام شرکت افراد باید به موارد مختلفی توجه داشته باشند، برای مثال نامی که برای شرکت انتخاب می شود باید دارای حداقل سه سیلاب باشد. در این خصوص لازم به ذکر است که نام های دو سیلابی که قبلا در اداره ثبت شرکت ها به ثبت نرسیده اند نیز می توانند انتخاب شوند.

🔸 نام شرکت باید دارای معنی در ریشه فارسی باشد و در فرهنگ نامه هایی نظیر دهخدا و معین وجود داشته باشد.

🔸 نامی که برای شرکت انتخاب می شود باید با فعالیت شرکت همخوانی داشته باشد و دارای تضاد با آن نباشد.

🔸 نام هایی از قبیل : تکنیک و کو که ریشه آنها انگلیسی است برای انتخاب نام شرکت قابل ثبت نمی باشند.

🔸 کلمه هایی مانند : بازرگانی ، مهندسی ، خدماتی و امثال آنها برای ثبت کردن نام شرکت قابل ثبت هستند ولی نمی توان از آنها به عنوان سیلاب های خاص نام شرکت استفاده کرد.

🔸 در صورتی که از شماره و اعداد در نام شرکت استفاده شود باید آنها را به صورت حروف استفاده کرد.

🔸 در صورتی که دو کلمه فارسی با هم ادغام شوند ، نباید معنی یک کلمه خارجی را منتقل کنند.

🔸 نام های انتخابی نباید بر خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه باشند.

🔸 استفاده کردن از کلماتی مانند : کانون ، بنیاد ، انجمن و بانک و ... در نام شرکت نیازمند دریافت مجوز از

سوی مراجع ذیصلاح می باشد.

🔸 برای انتخاب نام شرکت نمی توان از کلماتی مانند : ایران ، کشور ، ملی ، ملت و امثال آنها باشد.

🔸 انتخاب عنوان هایی که به تشکیلات دولتی اختصاص دارد، پذیرفته نمی گردد.

🔸 برای انتخاب نام موسسات خیریه و اماکن متبرکه می توان از نام ائمه و پیامبران نیز استفاده کرد.

🔸 برای ثبت شرکت هایی که به صورت مشترک بین شرکت های ایرانی و خارجی هستند ، می توان از نام شرکت خارجی به همراه نام فارسی استفاده نمود.

🔸 لازم به ذکر است که نام های انتخاب شده قابلیت تغییر به غیر را ندارند ، حتی در صورتی که سند رسمی برای آن تعیین شود.

🔸 برای به ثبت رساندن شرکت های تعاونی باید با نام انتخابی از سوی وزارت تعاون تقدیم نامه ای درخواست شود.

🔸 از نام مناطق مختلف ایران در صورتی می توان استفاده نمود که شرکت مورد نظر در همان منطقه وجود داشته باشد.

 

 خرید و فروش شرکت ثبت شده چگونه انجام می شود؟ با ما در تکسفیر همراه باشید.

هزینه ها و تعرفه های ثبت شرکت

با توجه به این حجم از تفاوت هایی که بین شرکت ها وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که یک قیمت برای شرکت های مختلف صادر شود. قطعا به خاطر وجود تفاوت ها بین شرکت های مختلف، (منظور شرکت های شما است نه شرکت های ارائه دهنده ثبت شرکت) هزینه ثبت شرکت متفاوت خواهد بود.

بنابراین این مورد را باید توسط یک شرکت معتبر در این حوزه استعلام گرفت. با بررسی ها و برآورد هایی که انجام می شود، یک مبلغ به شما اعلام خواهد شد.

این مورد طی یک گزارش تمام و کمال شامل تمامی هزینه های مورد نیاز برای شما توسط سازمان ثبت شرکت ها انتقال داده می شود. در گزارش تمامی جزئیات و ریز هزینه ها برای شما مشخص شده است.

لیست هزینه ثبت شرکت وجود دارد که نشان می دهد هر شرکت چه هزینه هایی دارد. اما این لیست شامل تمامی هزینه ها نیست چون هر نوع شرکتی هزینه های مخصوص به خود را دارد. در ادامه این لیست تعرفه ها را بررسی می نماییم. (مبلغ ها به تومان می باشد)

1  هزینه ثبت شرکت تجاری با مسئولیت محدود  1.900.000
2  هزینه ثبت شرکت تجاری سهامی خاص  1.900.000
3  هزینه ثبت شرکت تجاری و خدماتی با هر شاخه ای  1.900.000
4  هزینه ثبت شرکت تجاری  1.900.000
5  هزینه ثبت موسسه آموزشی  2.500.000
6  شرکت پیمانکاری  2.400.000
7  هزینه ثبت موسسه حقوقی  2.600.000
8  هزینه روزنامه رسمی  متغیر
9  هزینه هر یک از صورتجلسات برای انجام تغییرات در شرکت  1.000.000
10  ثبت و اخذ کد اقتصادی شامل حقیقی و حقوقی  1.200.000
11  پیگیری شرکت تعاونی  950.000
12  پیگیری شرکت تضامنی  950.000
13  هزینه ثبت موسسات غیرتجاری  2.900.000

*** در موضوع متغیر بودن هزینه آگهی، با توجه به افزایش روزانه و ماهانه قیمت ثبت آگهی، اشاره می کنیم. اما بسته به نوع روزنامه و معروف بودن آن و همچنین شمار کلمات از قیمت حدود 700 هزار تومان قیمت ثبت آگهی می باشد.

ثبت شرکت در سایت ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir 

 متقاضیان می توانند جهت ثبت شرکت به جای مراجعه ی حضوری به اداره ی کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری از طریق سامانه ی اینترنتیirsherkat.ssaa.ir  اقدام نمایند. برای درج مطالب و ارسال مدارک نیاز به دریافت مشاوره های تخصصی در زمینه  ثبت خواهید داشت از این رو توصیه می شود که از مشاورین مجرب و متخصص  موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر بهره مند شوید.

به لطف سامانه ثبت شرکتها ، بیشتر فعالیت های ثبت شرکت به صورت اینترنتی انجام میشود که ثبت صورت جلسه ی تغییرات شرکت ها نیز شامل این فرآیند شده است. موارد زیر هم به صورت آنلاین برای مراجعه کنندگان در نظر گرفته شده است که شامل:

☑️ آخرین اطلاعات مربوط به چگونگی تنظیم درخواست ها

☑️ آخرین وضعیت صورت جلسه ی ابرازی

☑️ مدارک مورد لزوم بخشنامه ها

☑️ شیوه نامه ی اجرایی ثبت شرکتها

☑️ اطلاع رسانی های آنی

☑️ پیگیری پاسخ درخواست ثبت شرکتها

از طریق سامانه ی فوق به راحتی قابل دسترس است و می توان پیگیری های لازم را جهت چگونگی پیشرفت پرونده حقوقی خود انجام داد.

علاوه بر این، موارد راهنمای انجام فرایند پذیرش درخواست های انواع ثبت تاسیس و تغییر و ...شرکت ها و موسسات غیر تجاری نیز درهمین سامانه ی اینترنتی قابل دسترسی می باشدبرای ثبت شرکت به صورت آنلاین پس از ورود به سامانه ی irsherkat.ssaa.ir به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه کنید. فرمی پیش روی شما ظاهر می شود که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل نمایید. اطلاعات مربوط به متقاضی نخستین موضوعی است که در این فرم ها باید پر شود. در این قسمت نام شخصی که متقاضی تاسیس شرکت یا موسسه است وارد می شود. همچنین باید سمت متقاضی نظر به اینکه اصیل یا وکیل است تعیین شود.

 

اطلاعات متقاضی

 

👈 مرحله دوم درج نام و اطلاعات شخصی است، لذا ابتدا نوع شرکت را انتخاب نمایید. سپس به ترتیب 5 اسم را پیشنهاد دهید.

ثبت نام های درخواستی

 

  با فشردن گام بعدی وارد مرحله سوم خواهید شد👈  

 

مدت و موضوع فعالیت

مشخص کردن نوع فعالیت در کادر مربوطه

☑️ موضوع فعالیت

☑️ نوع فعالیت

☑️ وضعیت مجوز

☑️ مدت فعالیت

☑️ مشخص کردن محدود یا محدود نبودن مدت زمان فعالیت.

در شرح فعالیت نیز اگر در رابطه با موضوع فعالیت نیاز به توضیح باشد توضیحات لازم را وارد نمایید؛ سپس با کلیک بر روی گزینه ی گام بعدی وارد صفحه ی اطلاعات مرکز اصلی شوید.

ثبت اطلاعات مرکز اصلی

ثبت اطلاعات مرکز اصلی

در قسمت اطلاعات مرکز اصلی لازم است تا مشخصات مربوط به :

☑️ کد پستی

☑️ شماره ی تلفن

☑️ نشانی مرکز اصلی

را وارد نمایید، شماره ی دورنگار و نشانی تارنما و پست الکترونیکی یا ایمیل هم باید به صورت دقیق وارد شود، البته اگر این اطلاعات را وارد نکنید مشکلی ایجاد نخواهد شد ولی پیشنهاد میشود تمام اطلاعات را به صورت دقیق و صحیح کامل کنید.

👈 پس از وارد کردن این اطلاعات وارد صفحه ی سرمایه ی شخص حقوقی می شوید ( در این صفحه نوع سرمایه مشخص می شود، از کارشناس ثبت اطلاعات کافی را دریافت کنید، اطلاعاتی مانند سرمایه ی نقدی یا غیر نقدی ،سهام با نام یا بی نام و .. . نیاز به تعیین ارزش ریالی هر سهم نیز می باشد ).

👈 با تکمیل این فرم و با کلیک بر روی گزینه گام بعدی وارد صفحه ی مربوط به اشخاص خواهید شد.

اطلاعات مربوطه در رابطه با اشخاص را وارد نمایید، (افرادی که دارای سمت و یا سهام می باشند) . به طور کلی اشخاص به دو نوع شخص حقیقی و حقوقی تقسیم می شود که با توجه به نوع باید نام آن ها را وارد نمایید.

در قسمت شخص حقیقی لازم است تا اطلاعات شخصی خواسته شده در کادر به صورت کامل وارد شود و اگر نوع شخص حقوقی هم باشد قسمت های مربوطه مانند:

☑️ فارسی

☑️ تابعیت

☑️ شناسه ی ملی

و...

فعال می شود و لازم به ورود اطلاعات است. برای ذخیره اطلاعات وارد شده، دکمه ذخیره را وارد نمایید. اگر دکمه حذف یا انصراف را فشار دهید کلیه اطلاعات و مدارک ارسالی شما حذف خواهند شد.

تعیین سرمایه و سهام

🔍 میزان سرمایه مورد نظر برای تاسیس شرکت و سهام مالیاتی را تعیین نمایید، برای این بخش به یاد داشته باشید که لازم است اطلاعات مربوط به سرمایه و سهام همان شخصی که در صفحه ی اشخاص وارد نمودید را در کادر مربوطه پر کنید. قسمت بعدی برای تعیین سمت شخص در شرکت یا موسسه است که چه مسئولیتی را به عهده دارد. تعیین سمت شامل یکی از موارد مدیر عامل یا رییس هییت مدیره و ... می باشد.

توجه داشته باشید که تاریخ انقضای سمت را مشخص نمایید که این شخص تا چه تاریخی صاحب این سمت می باشد. تاریخ پایان اعتبار سمت با توجه به تاریخ شروع سمت مشخص می شودو وضعیت حق امضا نیز تعیین می کند که شخص جز افراد دارای حق امضا در شرکت است یا خیر.

ورود اطلاعات شعب

🔍 اگر شرکت دارای شعبات دیگری است این قسمت را پر کنید و در قسمت مربوط به سمت ها در شعب سمت شخص و مدت تصدی را تعیین کنید. با ورود به صفحه ی روزنامه، «روز شروع سال مالی»و «ماه شروع سال مالی» را در کادر مربوطه تکمیل نمایید. همچنین در این صفحه اطلاعات روزنامه ی شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه ی شرکت مشخص می گردد.

گزینه "گام بعدی" را انتخاب کنید تا وارد مرحله بعدی شوید، این صفحه اظهارنامه می باشد که لازم است متن اظهار نامه را وارد کنید، ( می توانید متن های قبلی را کپی و در این بخش وارد کنید نیازی به تایپ مستقیم در این بخش نیست ) پس از آن با کلیک بر روی گام بعدی وارد صفحه ی اساسنامه می شوید.

در سامانه ثبت شرکتها  متن اساسنامه نیز مورد نیاز است ، پیش از ثبت نام این متن را آماده کنید .

تهیه اساسنامه شرکت

🔍 شرکت نامه ها و اساسنامه ها، فرم های پیش فرضی دارند که فقط باید آنها را پر کنید و در صورت نیاز اساسنامه های مرتبط با شرکت خود را وارد کنید. در این بخش نیاز به کپی برابر اصل شده ی اساسنامه نیز مورد نیاز است، که در این بخش باید آپلود (بارگذاری) شود.

پس از این بخش، وارد صفحه ارائه مدارک می شوید، در این قسمت، مدارکی را که متقاضی باید ارائه نماید به صورت خودکار نمایش داده خواهد شد.

توجه

متن کامل صورت جلسه باید به صورت کامل در این بخش تایپ شود، در صورتی که متن تایپ شده با متن صورت جلسه اصلی مغایرت داشته باشد با رد پذیرش و عودت اصل صورت جلسه توسط پست رو به رو خواهید شد.

با ورود اطلاعات نهایی در این زمینه، سیستم به صورت خودکار تاییدیه پذیرش را از شما خواستار می شود از این رو نیاز است تا متن را به دقت مطالعه نمایید.

بعد از تایید، با ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکتها و دریافت کد رهگیری، می توانید پیگیری های لازم، در رابطه با روند پیشرفت پرونده و تصمیمات اخذ شده را انجام دهید . مزیت این سیستم پیگیری آنلاین بدون نیاز به مراجعه حضوری به سازمان ثبت شرکت می باشد .

بعد از ثبت نام اینترنتی چه اقداماتی لازم است ؟

📌 با تکمیل اطلاعات مورد نیاز و دریافت تاییدیه پذیرش لازم است تا نسخه های اصلی تمامی صورتجلسات و تمامی موارد ضمیمه شده به آن را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی برای آدرس مورد تایید در تاییدیه پذیرش ارسال نمایید . توجه داشته باشید که ارسال مدارک تنها از طریق پست و بدون نیاز به مراجعه حضوری می باشد. در صورتی که صورت جلسات ارسالی نیاز به رفع نقض باشد، برای شما ارسال می شود و در غیر این صورت اگر مورد تایید باشد، صورتجلسه تایید شده برای صدور آگهی به روزنامه رسمی ارسال می شود. در هر صورت اگر به دلایلی صورت جلسه شما مورد تایید قرار نگیرد، با ارسال دلیل از شما خواسته می شود تا رفع نقص نمایید.

اما به طور کلی در صورت پذیرش، مسئول اداره، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکتها را صادر می کند، با ثبت در دفتر ثبت شرکتها نیاز به ثبت شرکت نامه در دفتر ثبت شرکتها می باشد. باید توجه داشته باشید که ثبت شرکت با ثبت شرکت نامه متفاوت بوده و موارد و مراحل و حتی دفاتر آن متفاوت خواهد بود.

طبق ماده ی 47 قانون ثبت اسناد و املاک، ثبت شرکتنامه باید در دفتر اسناد رسمی انجام شود، در غیر این صورت شرکتنامه در هیچ اداره و دفتری دارای اعتبار نیست.

کلیه امور مربوط به ثبت شرکت نامه از طریق مسئول دفتر انجام می شود که شامل :

☑️ احراز هویت متقاضیان 

☑️ اخذ امضا از متقاضیان در ذیل ثبت در دفتر

☑️ تصدیق متقاضیان تحت عنوان ثبت با سند برابر

☑️ تعیین شماره ی ثبت شرکت

☑️ نوشتن شماره ی ثبت در اظهارنامه و شرکتنامه ی شرکت و اسناد مالکیت اموال متعلق به شرکت

می شود. در پایان این امور اسناد مالکیت به امضای رئیس اداره ثبت می رسد. مسئول ثبت دفتر، تشکیل پرونده داده و در روی آن از لحاظ تکمیل امضا گواهی می نماید. یک نسخه اساسنامه و شرکتنامه و اظهارنامه، تحویل موسسین می گردد.در صورتی که سند مالکیت هم وجود داشته باشد، به مدیران تحویل می گردد و نسخه ی دیگر اظهارنامه و اساسنامه و شرکتنامه و پیش نویس آگهی را که تشکیل پرونده گردیده، جهت تحریر به اتاق تایپ ارسال می دارد.

آخرین اقدام مورد نیاز برای ثبت شرکت، تحریر و صدور آگهی تاسیس شرکت می باشد.

البته لازم است بدانید که علاوه بر ثبت شرکت نیاز به ارائه خلاصه شرکت نامه و منضمات آن برای انتشار می باشد، این قانون در ماده 197 قانون تجارت درج شده است،که صاحبان شرکت موظف هستند که در ماه اول ثبت و تا حداکثر دوماه بعد از آن توسط اداره ثبت در روزنامه رسمی درج شود،  نیز باید انتشار پیدا کند(ماده ی 197 ق.ت)این امر باید در ظرف ماه اول ثبت هر شرکت و توسط اداره ی ثبت در مجله ی رسمی دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت، به خرج خود شرکت انجام گیرد(ماده ی 6 نظامنامه ی قانون تجارت وزارت عدلیه و تبصره ی آن)

منتشر کردن خلاصه ی شرکتنامه

📌 شرکت هایی قصد ثبت شرکت دارند و مراحل آن را توسط موسسه حقوقی و ثبتی به پایان رسانده اند ، باید خلاصه ای از شرکتنامه و منضمات آن را در ظرف ماه اول تشکیل شرکت در روزنامه ی رسمی وزارت دادگستری و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر نماید .

خلاصه شرکت نامه شامل موارد زیر خواهد بود :

1-شماره ثبت ( شماره ای که برای شرکت ثبت شده به صورت اختصاصی تحویل گرفته اید ) و تاریخ ثبت شرکت و محل دقیق شرکت ،با تعیین نام و نوع آن و موضوع شرکت

2-میزان سرمایه شرکت (مقادیر پرداختی و متعهد شده باید مشخص شود )

3-ذکر اسامی مدیر یا مدیران ( سهامداران و شرکا)

4-اگر شرکت دارای تاریخ انقضا ( تاریخ شروع فعالیت و پایان آن برای مدت محدود ) دارد قید شود .

5-موارد قید شده برای شرکت های تضامنی ، باید به همراه اسامی ضامنین باشد ( اسامی تمامی ضامنین و شرکا باید قید شود )

سایر موارد را می توانید با دریافت اطلاعات و مشاوره از کارشناس ثبت به عمل برسانید. ثبت شرکت یک امر تخصصی و بسیار حساس به موارد و مذاکرات است از این جهت نیاز است تا شما با مراجعه به یک مرکز معتبر و رسمی این اقدام را انجام دهید.

 

مدت زمان ثبت شرکت

مدت زمان ثبت شرکت در ایران ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، اما به طور کلی مراحل ثبت شرکت می‌تواند بین 10 تا 30 روز کاری طول بکشد. عواملی که می‌توانند بر مدت زمان ثبت شرکت تأثیر بگذارند عبارتند از:

تکمیل بودن مدارک: اگر مدارک به طور کامل و صحیح تهیه شده باشند، فرآیند ثبت سریع‌تر انجام می‌شود. نقص در مدارک می‌تواند باعث تأخیر در فرآیند ثبت شود.

نوع شرکت: نوع شرکت (سهامی خاص، مسئولیت محدود و غیره) نیز می‌تواند بر مدت زمان ثبت تأثیر بگذارد. برخی انواع شرکت‌ها ممکن است نیاز به مراحل و بررسی‌های بیشتری داشته باشند.

تایید نام شرکت: فرآیند تایید نام شرکت ممکن است چند روز طول بکشد. در صورت رد شدن نام‌های پیشنهادی، نیاز به ارائه نام‌های جدید و انتظار برای تایید آنها می‌تواند باعث تأخیر شود.

بررسی و تایید مدارک توسط اداره ثبت شرکت‌ها: بررسی مدارک توسط اداره ثبت شرکت‌ها ممکن است چند روز تا چند هفته زمان ببرد. این مدت زمان بسته به حجم کاری اداره ثبت و میزان درخواست‌های موجود ممکن است متفاوت باشد.

انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار: پس از ثبت شرکت، آگهی ثبت شرکت باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود که این نیز چند روز زمان می‌برد.

با این حال، می‌توان گفت که با آماده‌سازی دقیق و کامل مدارک و پیگیری مستمر، فرآیند ثبت شرکت در ایران می‌تواند در مدت زمان 10 تا 30 روز کاری به انجام برسد.

ثبت شرکت رایگان

📝 ثبت شرکت رایگان به این معنی است که شما از مشاوره تخصصی موسسات حقوقی ثبت شرکت استفاده نکنید و شخص خودتان برای تنظیم کردن و آماده کردن موارد موجود و مورد نیاز برای ثبت شرکت (اعم از صورت جلسات و مجوز ها و غیره و غیره)اقدام کنید. منظور از ثبت شرکت رایگان این نیست که شما هیچ هزینه ای پرداخت نکنید، بلکه شما تنها هزینه های مربوط به مشاوره و موارد مشابه را پرداخت نخواهید کرد. همانطور که پیش از این گفته شد، ثبت شرکت هزینه های مصوبی دارد که این اعداد هر ساله با ضریبی خاص رشد و افزایش دارند. بنابراین شما صرفا هزینه های دولتی و قانونی ثبت شرکت بر اساس تعرفه های رسمی را پرداخت می نمایید. برای انجام این امر لازم است به سایت اداره کل ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید. این سایت، تنها سایت رسمی و قانونی ثبت شرکت رایگان است.

⚠️ اما چند توصیه مهم ... حتما مراقب سایت های کلاهبرداری باشید ... توجه داشته باشید که موسسه حقوقی تکسفیر زیر نظر مستقیم سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران اداره می شود.

نحوه ثبت شرکت در ایران 

✔️ همه اشخاص حقیقی و حقوقی چه ایرانی و چه خارجی (افراد خارجی در صورت داشتن و ارائه دادن اصل پاسپورت و ترجمه و دریافت کد فراگیر ایرانی) امکان ثبت شرکت در کشور جمهوری اسلامی ایران را دارند. اشخاص حقوقی نیز می‌توانند با ارائه مدارک شرکت و مدارک هویتی نمایندگان آن شرکت خود را به ثبت برسانند.

✔️ اعضای هیئت مدیره نباید سوء پیشینه کیفری داشته یا دارنده یک شغل دولتی باشند.

✔️ اعضای هیئت مدیره یک شرکت می توانند در شرکت های خصوصی، عضو هیئت مدیره آن مجموعه باشند.

✔️ توجه داشته باشید که مدیرعامل یک شرکت به هیچ عنوان نمی تواند در دو شرکت به صورت همزمان سمت مدیریت عاملی را داشته باشد. این موضوع در شرکت های خصوصی و عمومی تفاوتی نمی کند.

✔️ انتخاب شریک موضوع مهمی است؛ طبق قوانین موجود در حوزه تجارت، شما به هیچ عنوان نمی توانید به تنهایی به تاسیس یک شرکت بپردازید، پس با دقت بسیار و حساسیت بالا و بررسی موارد مختلف شریک مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

✔️ موضوع فعالیت و حوزه کاری شرکت هم باید با دقت انتخاب شود. چرا که با انتخاب آن، مشخص می شود که فعالیت شرکت شما، به اخذ مجوز های گوناگون و موافقت نامه های مختلف نیازمند می باشد یا خیر. در صورتی که به این موضوع کم توجهی کنید، ممکن است فرایند ثبت شرکتتان بیش از حد به طول بیانجامد و همچنین در صورت کامل نبودن مدارک، پرونده شما بازگشت بخورد که هر دوی این موارد باعث هدر رفتن وقت و سرمایه شما خواهد شد.

 

 

 

اقداماتی که پس از ثبت شرکت انجام می شود

 

اقدامات لازم پس از ثبت شرکت 

پس از اینکه شرکت خود را به ثبت رساندید، نیاز است تا یکسری از اقدامات و مواردی را به انجام برسانید. مواردی هم وجود دارند که در انجام آنها ضرورتی به لحاظ قانونی وجود ندارد اما انجام دادن آنها بسیار به نفع شما و شرکت شما خواهد بود. در ادامه این موارد را به صورت خلاصه بررسی خواهیم کرد.

✔️ پلمپ کردن دفاتر تجاری شرکت اعم از تمامی دفاتر روزنامه و همچنین دفاتر کل

✔️ تشکیل دادن یک پرونده دارایی برای شرکت

✔️ دریافت کد اقتصادی از سازمان مربوطه

✔️ دریافت کد کارگاهی از سازمان بیمه تأمین اجتماعی برای فعالیت های خاص شرکت

✴️ توجه داشته باشید که انجام ندادن این موارد جریمه های قانونی و سنگین و پیگیری های قانونی را در پی خواهد داشت.

موارد اختیاری پس از ثبت شرکت

🔸 طراحی و ثبت لوگوی شرکت و نام تجاری شرکت (برند)

🔸 اخذ کردن کارت بازرگانی در صورت نیاز شرکت و فعالیت داشتن آن در فعالیت های بین المللی شامل صادرات و واردات کالا و غیره

🔸 تهیه کردن یک نرم افزار و برنامه حسابداری و مالی ویژه و مخصوص شرکت و همچنین استخدام یک حسابدار ماهر

🔸 تهیه سربرگ و کارت ویزیت و اوراق مورد نیاز اداری جهت امور مختلف(سه برگی، دو برگی و ...)

🔸 طراحی سایت به نام شرکت

🔸 افتتاح حساب بانکی و اخذ دسته‌ چک مختص و به نام شرکت

اخذ کارت بازرگانی شرکت

کارت بازرگانی همانطور که از نام آن بر می آید، یک گواهینامه یا مدرکی است که ثابت می کند یک شرکت، اجازه انجام فعالیت های اقتصادی در سطوح بین المللی را داشته باشد. این کارت باید توسط مجموعه های مختلفی تایید شود تا برای شرکت شما صادر گردد.

✴️ نکته مهم که باید بدانید این است که یک کارت بازگانی، حداکثر یک سال دارای اعتبار است. این مورد به خاطر سیاست های اتخاذ شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر سازمان های مربوطه قرارداده شده است.

اخذ کد اقتصادی شرکت

کد اقتصادی، کدی است که توسط اداره امور مالیاتی جمهوری اسلامی ایران، به افرادی که تقاضا برای ثبت شرکت داده باشند و این تقاضا پذیرفته شده باشد، داده می شود. این افراد می توانند در حوزه های مختلفی فعالیت داشته باشند؛ برای مثال فعالیت های تجاری بین المللی، مونتاژ، پخش قطعات و موارد دیگر ... .این کد باید به الزام پس از ثبت دریافت شود.

✴️ از الزامات اتخاذ کد اقتصادی، نیاز به آن برای دریافت کارت بازرگانی است.

بنر ثبت شرکت

ثبت تغییرات شرکت شامل چه مواردی می شود؟

🔍 هر شرکتی پس از ثبت ممکن است که پس از ثبت و آغاز به فعالیت و یا پس از مدتی از ثبت و فعالیت، تصمیم داشته باشد تا تغییراتی در اوراق، سهام، سمت ها، نام برند و ... در شرکت اعمال کند.

این تغییرات می تواند شامل تغییرات حجم سرمایه و آورده های غیر نقدی، تغییر نام و برند شرکت، تغییر محل و آدرس و دیگر جزئیات شرکت، تغییر تعداد شرکا،جا به جایی سمت اعضا و شرکا و موارد بسیار دیگر باشد. همه این تصمیمات جدید و تغییرات مورد نظر باید طی مراحل قانونی انجام شود.

و سپس به اطلاع اداره ثبت شرکت ها برسد. انجام این تغییرات شرکت بدون ثبت رسمی و تایید اداره ثبت، وجاهت قانونی ندارند. این به این معنی است که افراد و قوانین و موارد قبلی تماما رسمیت دارند و در صورت اتفاقات مختلف، موارد قبلی مسئول خواهند بود.

پس از ثبت شرکت اگر اعضای شرکت تصمیم به تغییراتی در فعالیت ها و یا مفاد اساسنامه از جمله تغییر تعداد اعضا ، نام شرکت ، موضوع فعالیت و همینطور تغییر درصد سهام نمایند لازم است مجمعی تشکیل دهند . کلیه اعضای هیئت مدیره و سهام دارن شرکت بعد از تشکیل مجمع  تصمیمات را تصویب و ارسال میکنند و بعد تایید آن توسط اداره ثبت شرکت ها میبایست آگهی رسمی آن منتشر شود که تغییرات جنبه قانونی نیز پیدا کند که در این صورت است که کلیه تغییرات ثبت میشود.

انحلال شرکت ثبت شده

🔍 برخی شرکت ها ممکن است به دلایلی شخصی و یا دلایل اختیاری و یا اجباری تصمیم بگیرند یا ناچار شوند تا به فعالیت تجاری خود پایان داده و منحل شوند. زمانی که تصمیمی بر انحلال شرکت صورت می گیرد، باید روال و پروسه ای طی شده تا بعد از آن انحلال شرکت صورت می پذیرد.

خلاصه این روال به این صورت است که شما باید مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت ارسال کنید تا انحلال شرکت ثبت شود. پس از ان دیگر هزینه ای به عنوان مالیت از شما دریافت نخواهد گردید. پس از تایید شدن مدارک برای انحلال، باید آگهی در سایت خبری رسمی قرار بگیرد.

قابل ذکر است که برای انحلال یک شرکت تمام  شرکا می بایست صورت جلسه مخصوص انحلال شرکت را امضا کنند، پس از ۵ روز که از امضای صورت جلسه گذشت، مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها تحویل دهید.

در انحلال شرکت شخصی را به عنوان مدیر تصفیه باید معرفی کنید. این شخص به مدت ۱۰سال در قبال بدهی­ها، طلب­ها، مالیات­های مستقیم و غیرمستقیم و سایر امور شرکت که هنوز تمام نشده مسئول است.

ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت چگونه است؟

مطابق با ماده ۲ آئین قانون تجارت کشوری، موضوع شعبه داخلی به این صورت بیان میشود:

شعبه شرکت داخلی،‌ در واقع یک بخش اضافه و فرعی از شرکت اصلی محسوب میشود.  اختیارات و محدودیت های آن توسط شرکت اصلی تعیین می شود. فعالیت های شعبه، باید در راستا و حوزه فعالیت شرکت اصلی باشد.

به زبان ساده یک شعبه ، شرکت واقعی محسوب نمی شود، بلکه تنها و تنها یکی از واحد های آن محسوب می شود و تماماً تحت نظر شرکت اداره و در نظر گرفته می شود. شعبه های داخلی باید در منطقه ای به جز منطقه اصلی که شرکت اولیه در آن قرار دارد، احداث  گردد.

سامانه پیگیری مراحل ثبت شرکتها

برای استعلام ثبت شرکت، مانند گذشته نیاز نیست که به روش حضوری مراجعه نمایید. امروزه تنها با اتصال به اینترنت از طریق سامانه رسمی اداره ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی https://ilenc.ssaa.ir  و قسمت پیگیری درخواست و با وارد کردن شماره پیگیری که در زمان درخواست دادن اولیه برای ثبت آن کد پیگیری را دریافت کرده اید، می توانید از شرایط و روند درخواست خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که در صورتی که این کد را فراموش کرده باشید و یا آن را به هر دلیلی گم کرده باشید، می توانید از قسمت (شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام)، پس از پاسخ چند سوال و درج اطلاعاتی از خود و پرونده تان، رمز عبور را از طریق پیامک بازیابی نمایید.

مشاوره رایگان ثبت شرکت

صاحبان مشاغل و افرادی که قصد به ثبت رساندن شرکت خود و یا مجموعه کاری خود را دارند، در صورتی که قبل از به ثبت رساندن نام شرکت خود، اطلاعات مورد نیاز درباره ثبت شرکت شامل مجوز های لازم، مدارک مورد نیاز، دسته بندی ها، حوزه های کاری، هزینه ها، روال اداری و خیلی از موارد دیگر اطلاعات کافی را نداشته باشند، به احتمال بسیار زیاد به علت تا حدودی پیچیده بودن پروسه و روال ثبت، دچار سردرگمی شده و وقت و هزینه خود را هدر می دهند و ممکن است دچار ضرر و زیان های مختلفی شوند.

اما در صورتی که این افراد با مشاور ثبتی شرکت و افراد آشنا به روال کاری صحبت کنند و از ایشان مشاوره بگیرند، در طی این مراحل دچار هیچ گونه مشکلی نشده و می توانند تمامی مراحل اداری و پروسه ی ثبت شرکت را به خوبی و بدون هیچ گونه سردرگمی انجام دهند.

 

نتیجه گیری

 اولین قدم برای گسترش تجارت و کسب و کار هر فرد، ثبت شرکت خود و تبدیل شدن به یک شخصیت حقوقی است. برای انجام این کار افراد به دو شکل حضوری و اینترنتی میتوانند با توجه به مدارک لازمه گفته شده، اقدام بکنند؛ ولی از آن جایی که یک کار پر خطر به دلیل وجود قوانین پیچیده محسوب میشود؛ بهتر است از مشاورینحقوقی و تجربه آن ها بهره ببرند. تیم تکسفیر با داشتن مشاورین مجرب و با تجربه آماده خدمت رسانی به شما در زمینه های ثبت و اخذ مجوز های لازمه برای تاسیس شرکت و گسترش آن است. در این مقاله با ریز بینی تمام، اطلاعات کافی درمورد مدارک، هزینه، انواع شرکت ها و... برای شما فراهم شده است.

 

 

برای دانلود فایل راهنمای ثبت شرکت pdf کلیک کنید.

سوالات متداول ثبت شرکت

چه نوع شرکتی مورد نیاز من است؟
برای اینکه بدانید چه نوع شرکتی مورد نیاز شماست باید به فعالیت شرکت و اهدافی که در آینده برای شرکت قصد اقدام دارید و همچنین تعداد شرکا و میزان مسئولیتی که میتونین متقبل بشین مورد بررسی قرار بگیرد و مشاوره های لازم با شما انجام شود تا بهترین انتخاب رو در تعیین نوع شرکت مدنظرتون انجام بدهید.
میزان زمان لازم برای اتمام مراحل ثبت شرکت؟
بعد مدت زمان ۱۰ تا ۱۵ روز کاری برای ارسال مدارک و تایید کارشناس ، شرکت شما ثبت شده و با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها میتوانید شماره ثبت و شناسه ملی آن را دریافت نمایید.
هزینه ثبت شرکت دقیقا چقدر است؟
ثبت یک شرکت پروسه ای کاملا حقوقی می باشد که برای انجام آن نیازمند صرف هزینه های قانونی که در قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است می باشد.
هزینه ها شامل حق الزحمه کارشناس ثبت بابت تنظیم اساسنامه ، اظهارنامه ،شرکتنامه و سایر اوراق ثبتی شرکت ، هزینه پستی ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها ، حق الوکاله وکیل برای انجام کارهای حقوقی در اداره ثبت شرکت ها ،واریزی های اداره ثبت جهت ابطال تمبر با توجه به سرمایه اعلام شده ی شرکت و در پایان روزنامه رسمی شرکت و روزنامه کثیر الانتشار شرکت می باشد.
که هرکدام از آن ها با توجه به نوع روزنامه ی پیش بینی شده در اساسنامه و تعداد کلمات آن هزینه های متفاوتی دارد که برای استعلام آن میتوان با وارد کردن شماره مکانیزه آگهی مورد نظر در سایت روزنامه رسمی از قیمت دقیق آن اطلاع پیدا کرد که اشتباه در پرداخت هرکدام از مراحل ذکر شده باعث مرجوع شدن پرونده و اتلاف زمان می شود که بهتر است برای پرداخت آن با کارشناسان ثبت که در این زمینه تخصص کافی دارند مشورت نمایید.
برای ثبت شرکت چه باید کرد؟
دو راه برای این عمل وجود دارد : یا طبق راهنمای این مقاله خود اقدام کنید و یا تمام مراحل ثبت شرکت را به عهده کارشناسان ثبتی ما بگذارید و به آسانی شماره ثبت و شناسه ملی شرکت خود را در مدت چند روز دریافت کنید.
برای ثبت شرکت نیاز به دفترهست؟
خیر شما میتوانید برای این عمل آدرس محل سکونت را به اداره ثبت بفرستید.
چه نامی برای شرکت قابل تایید است؟
انتخاب نام شرکت برای شروع کار ثبت شرکت کاریست که باید با دقت نظر و حساسیت های خاص خود انجام شود. برای انتخاب نام شرکت پیشنهاد میکنیم که حداقل اسم موردنظرتان از سه کلمه یا سه سیلاب تشکیل شده باشد چون اسامی تک سیلابی و یا دوسیلابی قبلا به ثبت رسیده اند. شما میتونید یکی از سیلاب های اسم شرکت را متناسب با موضوع فعالیت خود انتخاب کنید و سیلاب های دیگر را از اسامی دیگر کمک بگیرید.
اسم شرکت هایی که قبلا ثبت شدند یا حتی شرکت هایی که منحل شدند را نمیتوانید به عنوان اسم شرکت انتخاب کنید.برای انتخاب نام شرکت از اسامی انتخاب کنید که به ثبت نرسیده باشند یا در لغتنامه دهخدا و یا سایر لغتنامه ها درج شده باشد. چراکه اسامی باید دارای ریشه کاملا فارسی باشند تا توسط کارشناسان اداره ثبت مورد تائید واقع گردد.
اگر میخواهید از اسامی شهدا، ایثارگران و یا مناطق جغرافیایی خاصی در نام شرکت استفاده کنید باید قبل از آن مجوزهای مربوطه آن را از ارگان های مربوطه دریافت کرده باشد. در ادامه نکات مهم انتخاب نام شرکت را در اختیارتان قرار میدهیم تا با مطالعه آن تعیین نام دقیق تری را بتوانید انجام دهید.
برای اتباع خارجی امکان ثبت شرکت یا برند وجود دارد؟
بله همه ی اتباع خارجه میتوانند اقدام به ثبت شرکت یا برند به نام خود نمایند .
پیش از این محدودیت هایی برای شرکای خارجی وجود داشت که اتباع خارجی در شرکت فقط میتوانستند حداکثر 49 درصد سهام شرکت را دارا باشند اما بعد از آن بخشنامه هایی صادر گردید که ثبت شرکت شرکای خارجی را آسان تر کرد و اختیارات بیشتری به آن ها داد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.اما امروزه در راستای حمایت از سرمایه گذارای خارجی ، محدودیتی جهت ثبت شرکت برای سهامداران خارجی وجود ندارد. یعنی سهامداران و اعضای شرکت ها اگر تبعه ی خارجی باشند میتوانند صد در صد سهام یک شرکت را بدون حضور سهامداران ایرانی داشته باشند.
استناد ماده قانونی آن هم ماده 34 آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاران می باشد. بعد از ثبت شرکت کلیه سهامداران خارجی می توانند به نام شرکت ثبت شده ی خود اقدام به خرید زمین کنند ، ثبت برند نمایند و یا هر اقدامی که مستلزم گسترش فعالیت های شرکت می شود نمایند.
لازم به ذکر است تبعه خارجه قبل از اقدام به ثبت شرکت به نام خود باید اقدام به اخذ کد فراگیر اختصاصی با استفاده از پاسپورت شخصی نمایند. کدفراگیر به منزله ی کدملی برای تبعه محسوب می شود که با استفاده از آن میتوان کلیه کارهای ثبتی شرکت و بعد از آن اقدامات مربوطه به دارایی شرکت را با استفاده از آن انجام داد. روند ثبت شرکت و برند برای تبعه خارجه روند تخصصی بوده که شما میتوانید با مشورت با کارشناسان ثبتی موسسه تکسفیر و در کوتاه ترین زمان به اهداف تجاری خود دست پیدا کنید.
مالیات شرکت ثبت شده چقدر است؟
مالیات شرکت هم با توجه به عملکرد شرکت نسبت به سودخالص هرساله شرکت توسط ممیز دارایی تعیین میگردد.
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که من شرکت خودم رو ثبت کردم ولی با اون فعالیتی نداشتم و یا شرکتم رو ثبت کردم ولی فعلا قصد انجام کار با شرکت خود را برای چند سال ندارم مالیات شرکت من به چه صورت تعیین میشود؟
در جواب پرسش شما باید عرض کنم که همه شرکتها چه شرکت هایی که فعالیت دارند و چه شرکت هایی که فعالیت خاصی انجام نمیدهند و کارکردی ندارند مکلف به انجام پلمپ هرساله دفاتر مالیاتی و همچنین ارسال اظهارنامه عدم عملکرد شرکت حداکثر تا 4 ماه بعد از سال مالی شرکت باید تکمیل گردد. که عدم انجام هرکدام از موارد فوق مشمول قانون فرار مالیاتی و جریمه مالیاتی می گردد.

 برای ثبت شرکت تماس بگیرید

  • 35 نفر نظر داده اند
avatar
محل نظر و سوالات شما...
کاراکتر مجاز است
صبر کنید ... 00:00.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    رزا · 5 ماه قبل
    سلام. وقت بخیر. آیا شرکتی که سال ها پیش در موضوات مدیریت ، برنامه ریزی ، آموزشی و صادرات و واردات تاسیس شده است، می تواند بحث جهانگردی را به اسانامه آن اضافه کند؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 5 ماه قبل
      بله، در اکثر موارد، شرکتی که سال‌ها پیش در موضوعات مختلفی تأسیس شده است، در صورتی که مجوزات مورد نیاز را داشته باشد، می‌تواند موضوعات گردشگری یا جهانگردی را به اساسنامه خود اضافه کند.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علی آریامهر · 1 سال قبل
    سلام و درود. آیا در ایران میتوان کاری مثل LLC را در قالب ثبت شرکت انجام داد یا خیر؟ ممنون میشم جواب بدید. برای موارد مالیاتی نیاز دارم.
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 5 ماه قبل
      خیر، معادل دقیقی برای LLC در سازمان ثبت شرکتها در ایران وجود ندارد.

      LLC یا Limited Liability Company، نوعی شرکت در برخی از کشورها مانند ایالات متحده است که در آن تعهدات صاحبان سهام به میزان سرمایه گذاری آنها در شرکت محدود می شود.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    رمضانی · 1 سال قبل
    سلام نام شرکت را بعد از ثبت میشه تغییر داد؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 1 سال قبل
      بله، امکان تغییر نام شرکت پس از ثبت وجود دارد، اما برای این کار باید به دفتر امور تجاری مراجعه کرد و مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و درخواست تغییر نام را ارائه داد.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علیار · 1 سال قبل
    آیا می‌توان یک شرکت را با دو نام تجاری ثبت کرد؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 1 سال قبل
      خیر در ایران، هر شرکت تنها یک شناسه ملی دارند و امکان ثبت یک شرکت تحت دو نام تجاری متفاوت در کشور ما وجود ندارد. با این حال، می‌توانید برای هر نام تجاری جداگانه، مجوز تاسیس و ثبت شرکت دریافت کنید و به عنوان یک شرکت مستقل فعالیت کنید. همچنین می‌توانید از نام تجاری برای فعالیت‌های مختلف شرکت استفاده کنید، اما باید توجه داشته باشید که شرکت تحت یک نام تجاری در حقوقی که به دیگران نسبت داده می‌شود، مسئولیت قانونی دارد و از این جهت باید برای هر فعالیت مختلف مجوز تاسیس و ثبت شرکت دریافت شود.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    مهندس حاج حمیدنمکی ا · 1 سال قبل
    باسلام.برای ثبت شرکت وبرای تمدیدآن لازم است برای تمدیددوباره متشکر
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 1 سال قبل
      سلام اگر منظور شما این هست که نیاز به تمدید دارید، باید خدمت شما بگوییم که خیر نیازی به تمدید شرکت ثبت شده نیست.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    مهدیه صفا · 1 سال قبل
    سلام تصمیم به ثبت شرکتی داریم که قبلا ثبت و منحل شده است ، میخواستم بدونم آیا این امکان وجود دارد؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 1 سال قبل
      سلام تقریبا میشه گفت خیر انجام چنین عملی که شرکتی که قبلا منحل شده را احیا کنید پروسه و فعالیت های زیادی لازم دارد و منوط به دستور و اجازه قاضی دادگاه می شود.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    حامد دمیرچی · 2 سال قبل
    عرض سلام و خسته نباشید

    برای ثبت شرکتی در زمینه تولیدی نان های صنعتی نیاز به مجوز های خاصی هم هست یا فقط ثبت کردن شرکت کفایت میکند؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام دوست عزیز در زمینه فعالیت شما بله برای تولید نان های صنعتی شما نیاز به کسب مجوز های مربوطه از سازمان غذا و دارو و اداره بهداشت دارید ، برای راهنمایی کامل تر و اخذ این مجوز ها و ثبت کردن شرکت مناسب، با مجموعه تماس بگیرید تا توسط کارشناس ما کامل راهنمایی بشید.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علی نجفی · 2 سال قبل
    سلام برای دریافت نمایندگی سرویس های خدمات اینترنت آیا نیاز به ثبت شرکت هست یا خیر؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام بله اکثر سرویس دهنده ها برای اعطای نمایندگی رسمی ، شرط داشتن شرکت را دارند و همینطور اگر نیاز به صدور فاکتور های رسمی برای مشتری های حقوقی باشه باید شرکت شما از قبل ثبت شده باشد.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    محسن مظاهری · 2 سال قبل
    سلام ما فعالیت های تاسیساتی ساختمانی انجام میدهیم و نیاز داریم این شرکت رو ثبت کنیم چه نوع شرکتی با چه میزان سرمایه باید در نظر بگیریم تا در مناقصات مشکلی نداشته باشیم؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام برای شرکت در مناقصات ، شرکت های سهامی خاص اولویت بیشتری دارند و هرچقدر سرمایه اولیه شرکت را بیشتر باشد این یعنی شرکت شما شرایط مالی قابل قبولی دارد و برای اعتبار شرکت شما هم بهتر است.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علیجانی · 2 سال قبل
    سلام برای کار بسته بندی حبوبات نیاز داریم تا شرکت ثبت کنیم برای این فعالیت چه نوع شرکتی پیشنهاد میکنید؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام اگر تعداد شرکای زیاد دارید و نیاز است آورده های مالی بصورت سهام تقسیم بندی شود، شرکت سهامی خاص بهترین انتخاب است ولی اگر نهایتا تا دو نفر شریک هستید پیشنهاد ما به شما ثبت شرکت مسئولیت محدود است.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علی کریمیان · 2 سال قبل
    سلام دو سال پیش ما شرکتی در شهرستان ثبت کردیم آیا میتونیم این شرکت رو به تهران منتقل کنیم؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام بله زمانی که شرکتی به ثبت میرسد این امکان وجود دارد که تغییراتی مثل آدرس و نام و ... را در قالب ثبت تغییرات شرکت انجام دهید.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    محمد · 2 سال قبل
    اگر شخصی سوء پیشینه داشته باشد می تواند شرکت ثبت کند ؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      بله چنین شخصی می تواند شرکت ثبت نماید ولی نمی تواند عضو هیئت مدیره شود و یا سمت مدیرعامل یا بازرس را داشته باشد.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    حامد وکیلی · 2 سال قبل
    سلام برای ثبت شرکت نیاز به مدرک لیسانس یا بالاتر هست یا خیر؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      بصورت کلی برای ثبت شرکتها نیاز به مدرک تحصیلی ندارید ولی در حوزه های فنی و مهندسی، بیمه ، گردشگری، نرم افزار ، طراحی سایت و مترجمی نیاز است تا یکی از اعضا دارای مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر مرتبط با فعالیت باشند.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    پویا الهی · 2 سال قبل
    سلام من میتوانم موضوع فعالیت شرکت را تغییر دهم و یا یک موضوع جدیدی به آن اضافه کنم؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      بله در هر زمانی که مدیران شرکت این نیاز را در شرکت احساس کنند که لازم باشد موضوع شرکت تغییر یافته و یا بنا به هر دلیلی موضوع جدیدی به اساسنامه ی شرکت اضافه گردد باید با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده با حضور کلیه ی سهام داران و ثبت آن در اداره ی ثبت شرکتها نسبت به تغییر موضوع و یا الحاق به موضوع فعالیت شرکت خود اقدام نمایند.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    ehsan · 2 سال قبل
    سلام برای شرکت دتبلیغاتی به مجوز خاصی هم هست یا فقط ثبت شرکت کفایت میکنه؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      با توجه به فعالیتی که انجام میدید ممکن است نیاز به مجوز وزارت ارشاد هم داشته باشید.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    علی آزادی · 2 سال قبل
    سلام برای فعالیت های ساختمانی و عمرانی چه شرکتی برایم مناسب است که برای تاسیس اقدام کنم؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام پیشنهاد ما به شما شرکت مسئولیت محدود است
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    محمد · 2 سال قبل
    سلام بنده کارمند دولتی هستم و قصد ثبت کردن شرکت دارم آیا این امکان برای من وجود دارد؟
    • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
      avatar
      موسسه تکسفیر · 2 سال قبل
      سلام قبل از ثبت این موضوع را باید در نظر بگیرید که کارمندان دولتی حق مدیریت شرکت ندارند ولی به عنوان اعضای دیگر میتونید شرکت خود را ثبت کنید و فعالیت کنید.
  • نظر شما بعد از تایید منتشر می شود
    avatar
    سخنور · 1 سال قبل
    سلام میشه لطفا پاسخ بدید که آیا می‌توانم دو یا چند شرکت را با هم ترکیب کنم؟