برای تاسیس مرکز ترک اعتیاد، آموزشگاه زبان، مراکز خیریه، انجمن علمی و پژوهشی، کانون فرهنگی و هنری و ... نیازی نیست که یک شرکت تجاری ثبت نمایید.
برای چنین اموری که فعالیت تجاری و بازرگانی محسوب نمی شوند، می توانید مبادرت به ثبت موسسه غیرتجاری نمایید.
اگر با موسسات غیرتجاری آشنایی نداشته باشید، سوالاتی از قبیل موسسه چیست؟ ویژگی های موسسات غیرتجاری چه هستند؟ مدارک ثبت موسسه غیرتجاری چیست؟ میزان سرمایه در ثبت موسسه چقدر است؟ و ... برایتان پیش می آید.
با تکسفیر همراه باشید تا پاسخ سوالات خود در زمینه ی ثبت موسسه را در این مقاله بیابید.
موسسه چیست؟
نهادهایی که هدف از تشکیل آنها، مقاصد تجاری نیست و به آنها انجمن، بنگاه، کانون و عناوینی از این قبیل می گویند و فعالیت هایی در زمینه ی علمی، پژوهشی، خیریه و ... انجام می دهند موسسه گفته می شود.
موسسات برای اینکه بتوانند شخصیت حقوقی بیابند همچون انواع شرکت ها باید در سامانه ثبت اسناد واملاک کشور- ثبت شرکت، به ثبت برسند و انجام کلیه ی مراحل ثبت شرکتها برای ثبت موسسات غیرتجاری نیز صدق می کند.
انواع موسسات غیرتجاری:
موسسات غیرتجاری خود به دو دسته ی موسسات غیرانتفاعی و موسسات انتفاعی تقسیم می شوند.
موسسات غیرانتفاعی:
نام دیگر موسسات غیرانتفاعی، موسسات ناسودبر است که اعضای آن قصد دریافت هیچ سود مالی از تشکیل آن ندارند.
این موسسات با مقاصد مالی شکل نمی گیرند و هدف از تشکیل آنها پشتیبانی از، گروهی از مردم یا موضوع خاصی می باشد.
موسسات غیر انتفاعی در حوزه های محیط زیست، بشردوستانه، نیکوکاری، ورزش، مسائل سیاسی و مذهبی و ... به فعالیت می پردازند.
موسسات انتفاعی:
موسساتی همچون آموزشگاه های کنکور، مراکز علمی و پژوهشی و .... که کسب درآمد می کنند و سود حاصل از انجام فعالیتشان را بین اعضا تقسیم می کنند، موسسات انتفاعی می گویند.
اعضای موسسات انتفاعی کسب درآمد برایشان مهم است ولی امکان انجام فعالیت های تجاری و بازرگانی برای کسب درآمد را ندارند و از راه انجام فعالیت در حوزه ی خودشان به درآمد دست می یابند.
خصوصیات موسسات غیرتجاری:
مدارک لازم جهت ثبت موسسه غیرتجاری:
میزان سرمایه در ثبت موسسه:
در قانون حداکثر میزان سرمایه برای ثبت موسسه غیرتجاری اعلام نشده است ولی حداقل میزان سرمایه در ثبت موسسه مبلغ 100,000 تومان معادل یک میلیون ریال می باشد.