مسئولیتهای کیفری مدیران و مدیرعامل در شرکت ها

موضوعی که در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با آن صحبت کنیم ، مسئولیتهای کیفری مدیران و مدیرعامل در شرکت ها می باشد .

گاهی اوقات ممکن است مدیران و مدیران عامل شرکت ها ، اعمالی را انجام دهند که دارای جزای عمومی باشد . به عنوان مثال اعمالی از قبیل : کلاهبرداری ، جعل اسناد ، خیانت در امانت و ...

حال در این مقاله می خواهیم به این مسئولیت های کیفری مدیران و مدیران عامل اشاره کنیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم .

مسئولیتهای کیفری مدیران و مدیرعامل در شرکت ها :

1-   بر اساس بند یک ماده 246 در صورت عدم مطالبه به موقع قسمت پرداخت نشده مبلغ اسمی سهام شرکت مورد نظر و یا در صورت عدم دعوت مجمع عمومی برای تقلیل سرمایه شرکت ، مدیران شرکت دارای مسئولیت های کیفری می شوند .

2-   بر اساس بند 2 ماده 246 و ماده 250 ، صادر کردن اوراق قرضه قبل از اینکه تمام سرمایه شرکت پرداخت شود .

3-   بر اساس ماده 251 ، صادر کردن اوراق قرضه بدون اینکه مقررات ماده 56 رعایت گردد .

4-   بر اساس ماده 252 ، عدم قید نکات درج شده در ماده 60 در اوراق قرضه .

5-   بر اساس ماده 255 ، در صورتی که مدیران یک شرکت صورت حاضرین در مجمع عمومی را بر اساس ماده 99 تنظیم نکرده باشند هم دارای مسئولیت های کیفری می شوند .

6-   بر اساس ماده 259 ، در صورتی که مدیران در زمان هایی که باید بازرسین را انتخاب کنند ، به عمد مجمع عمومی صاحبان سهام را دعوت نکنند .

7-   بر اساس ماده 260 ، در صورتی که بازرسین شرکت به صورت عمد در انجام وظایف اخلال ایجاد کنند .

8-   بر اساس ماده 261 ، صدور و انتشار سهام قبل از اینکه افزایش سرمایه به ثبت برسد و یا ثبت افزایش سرمایه بدون اینکه تشریفات لازم برای آن رعایت گردد ، از دیگر مواردی است که دارای مسئولیت های کیفری برای مدیران می باشد .

9-   بر اساس ماده 262 ، سلب کردن حق تقدم از صاحبان سهام در رابطه با سهام جدید و پذیره نویسی ، به غیر از مواردی که در لایحه قانونی در سال 1347 پیش بینی گشته است .

10-    بر اساس ماده 262 ، در صورتی که حقوق مربوط به دارندگان اوراق قرضه که قابل تعویض با سهام شرکت باشد و همچنین اوراق قرضه جدید که قابل تعویض و یا تبدیل به سهام باشد ، رعایت نشود .

11-         بر اساس ماده 263 در صورتی که اطلاعات نادرستی به مجمع عمومی داده شود تا حق تقدم از صاحبان سهام نسبت به پذیره نویسی برای سهام جدید سلب گردد .

12-         در صورت رعایت نکردن مقرراتی که در ماده 264 در رابطه با کاهش سرمایه شرکت آمده است .

13-         همچنین در صورتی که بیش از نیمی از سرمایه شرکت از بین رفته باشد و از مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام تا دو ماه دعوتی به عمل نیاید تا برای انحلال و بقای شرکت تصمیم گیری کنند ، نیز مدیران دچار مسئولیت های کیفری می شوند .

  • نظرات بازدید کنندگان
avatar
محل نظر و سوالات شما...
کاراکتر مجاز است
صبر کنید ... 00:00.