ثبت شرکت زنبورداری
برای داشتن یک کسب و کار خوب و رشد اقتصادی جامعه و افزایش تولیدات داخلی افزایش شغل بنابر افزایش جمعیت بسیار با اهمیت است و اگر شما قصد داری که یک تجارت را راه اندازی کنید باید برای قانونی شدن کار خود به ثبت شرکت اقدام کنید
زنبورداری به مجموعه فرآیندهایی گفته می شود که برای نگهداری و تولید زنبورعسل برای جمع آوری فرآورده ها و محصولاتی نظیر عسل، موم و دیگر محصولات مشابه با آن اطلاق می شود. مکانی که زنبورها در آن محافظت و پرورش می یابند، کندو نام دارد که زنبوردار مکلف به محافظت و پرورش مجموعه ی کندوها جهت به دست آوردن فرآورده های مربوط به عسل می باشد. اگر قصد دارید زنبورداری را به عنوان حرفه ی اصلی خود برگزینید و در مناقصات و مزایدات مربوط به این حوزه فعالیت شرکت نمایید و یا اینکه با افراد حقیقی و حقوقی اعم از موسسات و نهادها انعقاد نمایید قبل از هرچیز باید به ثبت شرکت زنبورداری اقدام فرمایید. با توجه به پیچیدگی و زمانبر بودن مراحل ثبت شرکت توصیه می شود با کارشناسان ثبت شرکت موسسه حقوقی تکسفیر در تماس باشد. در زیر خلاصه ای از روند ثبت شرکت زنبورداری توضیح داده می شود
این شرکت ها معمولا به صورت دو نوع سهامی خاص و مسئولیت محدود ثبت می شوندکه در ادامه شرایط ثبت آن بیان می گردد:
شرایط ثبت شرکت زنبورداری سهامی خاص
حداقل دارای 3 نفر عضو (عضو هیئت مدیره) و 2نفر بازرس (که بازرسین نباید از اعضای هیئت مدیره باشند) و همچنین یک نفر به عنوان منشی جلسه باشد .
– حداقل سرمایه مورد نیاز یک میلیون ریال می باشد
– زمان انجام پروسه ثبت به مدت 20 روز کاری می باشد.
– حداقل 35 درصد سرمایه باید نزد بانک به نام شرکت پرداخت شود
مدارک لازم برای ثبت شرکت زنبورداری سهامی خاص
– کپی کارت ملی و شناسنامه (برابر اصل شده)
– اصل گواهی عدم سوء پیشینه
– امضای اقرار نامه
– کپی برابر اصل مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
شرایط ثبت شرکت زنبورداری با مسئولیت محدود:
– حداقل دارای 2 عضو باشد
– دارا بودن حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه
– تعهد یا پرداخت کل سرمایه
– انجام پروسه ثبت شرکت بستگی به کارشناسی ارجاع شده توسط اداره ثبت شرکت ها دارد که در صورت تکمیل بودن تمامی مدارک و بدون اشکال بودن کار بین یک هفته تا بیست روز می باشد.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت زنبورداری با مسئولیت محدود
– کپی کارت ملی و شناسنامه (برابر اصل شده)
– اصل گواهی عدم سوء پیشینه
– امضای اقرار نامه
– کپی برابر اصل شده مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
ثبت شرکت در انواع مختلف انجام میشود
ثبت شرکت سهامی
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ثبت شرکت مختلط غیر سهامی
ثبت شرکت تضامنی
ثبت شرکت مختلط سهامی
ثبت شرکت نسبی
ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف
ثبتشرکت سهامی
در واقع شرکت سهامی، شرکت بازرگانی نیز محسوب میشود حتی اگر در آن امور بازرگانی صورت نگیرد. در این نوع شرکتها سرمایه میان شرکا تقسیم میشود و هر یک از شرکا نیز به نسبت سرمایه آورده، در مقابل شرکت مسئولیت دارند. در شرکت سهامی نباید تعداد شرکا کمتر از سه نفر باشد. شرکت سهامی دو نوع میباشد. در نوع اول موسس قسمتی از سرمایه شرکت را بواسطه فروش سهام به مردم تامین مینمایند. به عبارت دیگر سرمایه شرکت از طریق پذیره نویسی کسب میشود و حداقل ۵۱درصد سهام آنان از طریق بورس به عموم مردم واگذار شده باشد. این در حالی است که در نوع دوم که همان شرکتهای سهامی خاص هستند، سرمایه شرکت از طریق موسسین تامین میگردد.
در هنگام تاسیس این نوع شرکت، ذکر واژه «عام» برای شرکتهای سهامی عام و ذکر واژه خاص برای شرکتهای سهامی خاص الزامی است. سرمایه تشکیل این دو نوع شرکت نیز متفاوت میباشد. برای تشکیل شرکت سهامی خاص وجود حداقل ۱۰۰هزار تومان و برای شرکتهای سهامی عام، وجود حداقل ۵۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده است. همچنین در شرکتهای سهامی خاص، تمامی سهام شرکت در دست سهامداران و اعضای هیئت مدیره است که نام آنها در اساسنامه و مدارک شرکت درج میشود و سایرین نیز در صورتی میتوانند از سهام این نوع شرکت برخوردار شوند که با تنظیم صورتجلسه ورود به شرکت و انتقال سهام، بخشی از سهام را از آنِ خود کرده باشند.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
در این نوع شرکت، دو یا چند نفر برای امور تجارتی شرکت را تشکیل میدهند که هر یک از شرکا، بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، تنها به میزان سرمایه خود در شرکت، در مقابل بدهیها و دیون شرکت مسئولیت دارند. در زمان تاسیس این نوع شرکت ذکر عبارت «با مسئولیت محدود» الزامی مباشد در غیر این صورت شرکت به تضامنی تغییر مییابد و در مقابل اشخاص ثالث تابع مقررات شرکت تضامنی میباشد.
هنگام ذکر این نوع شرکت نباید تنها نام یکی از شرکا ذکر شود. در این صورت شریکی که نام وی ذکر شده، در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت دارد. برای تشکیل این نوع شرکت، تمامی سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم میشود. در شرکتنامه نیز باید به صراحت قید شده باشد که سهم الشرکههای غیر نقدی هر کدام از شرکا به چه میزان تقویم شده است.
ثبت شرکت تضامنی
شرکتی که با نام ویژه به منظور امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی شکل میگیرد، شرکت تضامنی نام دارد که در این نوع شرکت، اگر سرمایه شرکت برای پرداخت دیون و بدهیها کافی نباشد، هر یک از شرکا برای پرداخت تمام قروض شرکت مسئولیت دارند و هر قراردادی که بین شرکا بر خلاف این موضوع منعقد شده باشد، در مقابل اشخاص منتفی است. هنگام بیان اسم شرکت تضامنی، باید عبارت «شرکت تضامنی» و حداقل اسم یک نفر از شرکا قید شود. اگر تعداد شرکا زیاد باشد، باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل « … و شرکا» و یا « … و برادران» ذکر گردد
ثبت شرکت مختلط غیر سهامی
شرکتی که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام شکل میگیرد، شرکت مختلط غیرسهامی گفته میشود.
زمانی که شرکتهای سرمایه ای با شرکتهای ضمانتی با یکدیگر ترکیب میشوند، نوع دیگری از شرکت شکل میگیرد که به آن شرکت مختلط غیر سهامی گفته میشود. در این نوع شرکت یک یا چند شریک ضامن و یک یا چند شریک که مسئولیت آنها محدود است، هر دو در شرکت واحدی از سهم برخوردار میشوند. در اسم شرکت نیز باید عبارت «شرکت مختلط» و حداقل نام یکی از شرکای ضامن قید شود.
این نوع شرکت زمانی ایجاد میشود که تاجری احتیاج به پول دارد و نمی خواهد اعتبار دریافت کند، بنابراین چند شریک در شرکت خود وارد میکند، مسئولیت آنها را به میزان سرمایه محدود میسازد و خود نام تعهدات شرکت را بر عهده میگیرد. در شرکت مختلط غیرسهامی، در صورتی که پس از استهلاک سرمایه باز هم چیزی از قروض باقی مانده باشد، شریک یا شرکای ضامن مسئولیت پرداخت آن را بر عهده دارند. به عبارت دیگر، شریک ضامن، مسئولیت تمامی بدهیهایی که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود را بر عهده دارد و شرکایی که مسئولیت محدودی به میزان سرمایه دارند، هیچ مسئولیتی نخواهند داشت.
این نوع شرکت به دو نوع تقسیم میشود :
شرکتهای مختلط سهامی ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت سهامی است که در آن یک یا چند نفر شریک ضامن و دارای سهم الشرکه میباشند. باقیمانده سرمایه، به سهام مساوی تقسیم میشود و مسئولیت شرکا تا میزان همان سرمایه ای که در شرکت دارند، میباشد.
شرکت مختلط غیر سهامی که در آن شرکای ضامن با شرکای با مسئولیت محدود هر دو در کنار یکدیگر قرار میگیرند و شرکای ضامن به طریق شرکت تضامنی و شرکای دیگر به طریق شرکت با مسئولیت محدود، رفتار میکنند.
تفاوت انواع شرکت ها
ثبت شرکت نسبی
شرکتی که به منظور امور تجاری با نام مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت قرار داده اند، شرکت نسبی نام میگیرد. ذکر عبارت «شرکت نسبی» برای نامگذاری شرکت نسبی ضروری میباشد. شرکت نسبی به شرکت مدنی شباهت زیادی دارد چرا که تنها وجه امتیاز آن، فرض شخصیت حقوقی برای شرکت نسبی میباشد.
ثبت شرکت تعاونی
شرکت تعاونی به دو نوع شرکت تعاونی تولیدی و شرکت تعاونی مصرف تقسیم میشود. بطور کلی شرکت تعاونی میان گرهی از افراد که ممکن است با یکدیگر نسبت فامیلی یا آشنایی داشته باشند، شکل میگیرد. در این شرکت شرکا سرمایه خود را برای تولید و فروش اشیا یا اجناس به کار میبرند.
همچنین میتوانید برای درک بهتر تفاوت انواع شرکت ها به این پست ما در مورد ثبت انواع شرکت مراجعه کنید و مطالب جامع تری بدست آورید