نحوه محاسبه سهم اتاق بازرگانی در اظهارنامه موضوع مورد نظر ما در این مقاله است که قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم .
سهم اتاق بازرگانی چیست ؟
سهم اتاق بازرگانی عبارت است از سه هزارم درآمدی که مشمول مالیات مندرج در برگ تشخیص و یا قطعی مودی به عنوان سهم سه در هزار اتاق محاسبه و اخذ می شود .
شرکت ها و اشخاصی که در یک دوره مالی مورد نظر فعالیت نداشته باشند و مراتبی که مبنی بر عدم فعالیت آنها باشد توسط حوزه مالیاتی اعلام گردد ، در این صورت از پرداخت سهم سه در هزار معاف می شوند .
نحوه محاسبه یک در هزار عبارت است از یک در هزار فروش کالا و خدمات می باشد که در سال 91 و 92 شصت درصد از این مبلغ بخشوده شده است .
بر اساس بند 13 در خصوص سهم سه در هزار اتاق بازرگانی با استناد به بند 22 ماده 148 قانون مالیات های مستقیم ، یک در هزار فروش که نوعی حق عضویت می باشد ، یک هزینه قابل قبول است اما سه در هزار فروش با استناد به بند 7 ماده 148 هزینه قابل قبول نمی باشد و در زمان ارائه اظهارنامه عملکرد ماده 110 ق م م به ماخذ درامد مشمول مالیات محاسبه می گردد که یک مبلغ قطعی نمی باشد و بعد از رسیدگی این عدد که تابع درامد مشمول مالیات می باشد ، ممکن است بیشتر گردد .
نحوه محاسبه سهم اتاق بازرگانی در اظهارنامه :
فرمول محاسبه یک در هزار و نحوه محاسبه و پرداخت سه هزارم سهم اتاق بازرگانی برای تمدید کارت بازرگانی از مبلغ درج شده در برگه درآمد مشمول مالیاتی فرد مالیات دهنده ، مقدار سه هزارم از آن به عنوان سهم سه در هزار اتاق بازرگانی محاسبه و دریافت می شود .
همچنین اگر اشخاص و شرکت ها در دوره مالی مربوطه فعالیت تجاری نداشته باشند و حوزه مالیاتی مربوطه ، مراتب عدم فعالیت آنها را تایید کرده باشد ، در این صورت از پرداخت سهم سه در هزار مستثنی خواهند شد .
معیار محاسبه سه در هزار بر اساس سه در هزار درآمد مشمول مالیات محاسبه می شود و ملاک محاسبه یک در هزار بر اساس یک در هزار فروش کالا و خدمات می باشد .
لازم به ذکر است که 60 درصد از مبلغ یک در هزار در سال 91 و 92 بخشوده شده است .
بند 13 در خصوص سهم سه در هزار اتاق بازرگانی :
با استناد به بند 22 ماده 148 قانون مالیات های مستقیم ، یک در هزار فروش به عنوان حق عضویت پذیرفته می شود که یک هزینه قابل قبول است .
با استناد به بند 7 ماده 148 سه در هزار فروش هزینه قابل قبولی نمی باشد و در هنگام ارائه اظهارنامه عملکرد موضوع ماده 110 ق م م به عنوان یک منبع درامد مشمول مالیات محاسبه می شود که این مبلغ یک مبلغ نهایی نیست و ممکن است بعد از رسیدگی ، این مبلغ که تابع درامد مشمول مالیات می باشد ، تغییر کند و یا کمتر و یا بیشتر شود .