شاید احساس می کنید زمان تغییر فرا رسیده است یا شاید می خواهید مطمئن شوید که نام کسب و کار شما منعکس کننده تغییراتی است که قبلاً در کسب و کار کوچک خود ایجاد کرده اید. دلایل زیادی برای در نظر گرفتن تغییر نام شرکت وجود دارد. قبل از شروع فرآیند، بهتر است چند سوال از خود بپرسید. امیدوارید با تغییر نام شرکت خود چه کاری انجام دهید؟ آیا برای تغییر نام کسب و کار خود در کارت های ویزیت، تابلوها و حساب های بانکی آماده هستید؟ تغییر نام قانونی نهاد تجاری شما زمان و هزینه می برد، بنابراین به بررسی همه گزینه های شما کمک می کند.
اگر نام تجاری شرکت شما دیگر کار نمی کند، می توانید آن را در چند مرحله آسان تغییر دهید. مانند هر چیز دیگری در جهان، نام تجاری گاهی اوقات نیاز به تغییر دارد. نام یا برند تجاری که در زمان تشکیل شرکت برایتان عالی به نظر می رسید ممکن است دیگر احساس خوبی به شما ندهد. ممکن است نام متعلق به یکی از شرکای تجاری باشد که شرکت را ترک کرده است. ممکن است این برند تجاری بازتابی از محصولات فعلی شما نباشد. یا شاید شما فقط نام دیگری را ترجیح می دهید. به هر دلیلی، میتوانید به راحتی نام شرکت خود را با ارسال مدارک به آژانس دولتی کشور خود که به پرونده های تجاری رسیدگی می کند، تغییر دهید.
سخت ترین و زمان برترین بخش تغییر نام شرکت، تغییر نام در تمام حساب های تجاری، قراردادها و مواد بازاریابی شما است.
بسیاری از صاحبان کسبوکار هنگام شروع کار نمیدانند برندشان چیست، بنابراین نامی را برای اهداف عملی انتخاب میکنند. با این حال، با پیشرفت کسب و کار شما، می توانید با برندسازی خود استراتژیک تر باشید. این ممکن است شامل تغییر نام شرکت شما باشد، به خصوص اگر در ابتدا چیزی عمومی یا غیر توصیفی را دنبال می کردید.
انتخاب نام تجاری که با برند شما همسو باشد و به راحتی به خاطر بسپارید، احتمالا در بین مشتریان شما طنین انداز خواهد شد. به علاوه، به شما کمک می کند تا در بین رقبای مختلف خود متمایز شوید.
برای یک تجارت غیرعادی نیست که در طول عمر خود دچار بحران هویت شود. وقتی این اتفاق میافتد، بسیاری از شرکتها تصمیم میگیرند با تغییر نام تجاری خود را دوباره اختراع کنند.
برای مثال، ممکن است متوجه شوید که در بخشی از بازار که هرگز قصد هدف گذاری آن را نداشتید، محبوب شده اید. تغییر نام شرکت به شما امکان می دهد هویت خود را مجدداً تعریف کنید و یک پایگاه مشتری جدید - یا توسعه یافته - را هدف قرار دهید. با انجام این کار، ممکن است مزایای بلندمدتی برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد.
برای ایجاد شهرت به عنوان یک کسب و کار و به رسمیت شناختن نام از پایگاه مشتریان هدف خود زمان می برد. به همین دلیل، تغییر نام شما می تواند مشتریان فعلی شما را گیج کند و پیشرفتی که کرده اید را خنثی کند.
حتی اگر به وضوح اعلام کنید که کسب و کار شما در حال تغییر نام تجاری است، بعید است که همه اخبار را بشنوند. شما باید آماده باشید که حداقل چند مشتری گیج را پس از تغییر نام خود از دست بدهید. در واقع، برخی ممکن است تصور کنند که کسب و کار شما بسته شده است، زمانی که دیگر نمی توانند نام اصلی شما را در رسانه های اجتماعی و سایر سیستم عامل ها پیدا کنند.
شما همچنین باید هر چیزی را که دارای نام تجاری قدیمی شما باشد، به روز کنید، مانند:
به روز رسانی سیستم ها و سفارش مواد جدید نه تنها گران است، بلکه می تواند هفته ها یا حتی ماه ها شما را به عقب براند. قبل از تغییر نام، سعی کنید مناطقی را که تحت تأثیر قرار میگیرند شناسایی کنید و یک برنامه واضح تهیه کنید. حتی یک نادیده گرفتن می تواند پیامدهای گسترده ای داشته باشد.
قبل از اقدام به تغییر نام شرکت، عاقلانه است که مطمئن شوید نام تجاری جدید در شرکت دیگری استفاده نمی شود. در اکثر کشورها، می توانید استعلام برند را به صورت آنلاین در وب سایت یا سایر آژانس های تشکیل پرونده تجاری انجام دهید. شما باید نامی را انتخاب کنید که با نام های هر شرکت دیگری در کشور شما متفاوت باشد. برای تغییر نام شرکت مراحلی که باید انجام دهید در ادامه آمده است.
صاحبان یا اعضای شرکت شما باید تغییر نام را به طور رسمی تأیید کنند. توافقنامه عملیاتی شرکت خود را بررسی کنید تا ببینید سهامداران چگونه در مورد مسائل مهم تصمیم می گیرند. ممکن است از شما خواسته شود که یک جلسه رسمی از اعضا داشته باشید، یا ممکن است بتوانید به توافق غیر رسمی تری برسید. یک قطعنامه برای تأیید تغییر نام بنویسید و آن را با سوابق رسمی خود نگه دارید.
اصول سازمان خود را برای تغییر نام شرکت اصلاح کنید. برای تغییر نام شرکت، باید مقالاتی که منتشر کردید را اصلاح کنید. هر کشور فرم اصلاحی خاص خود را دارد.
می توانید با آژانس بایگانی کسب و کار تماس بگیرید یا تغییر نام را در وب سایت جستجو کنید تا دریابید که از کدام فرم باید استفاده کنید.
قراردادهای عملیاتی خود را اصلاح کنید. همچنین باید قرارداد عملیات داخلی شرکت خود را اصلاح کنید تا نام جدید شرکت را منعکس کند.
به سازمان های مالیاتی و صدور مجوز اطلاع دهید
اگر مجوزهای تجاری دارید، باید به آژانس هایی که این مجوزها را صادر کرده اند اطلاع دهید تا بتوانند سوابق خود را به روز کنند. ممکن است لازم باشد یک گواهی از مکانی که تغییر نام را تأیید می کند به آنها نشان دهید.
نام حساب های تجاری را تغییر دهید
شما باید نام شرکت خود را در حساب بانکی کسب و کار خود تغییر دهید و چک ها و کارت های اعتباری جدید سفارش دهید. علاوه بر این، باید به افرادی که به طور منظم با آنها تجارت می کنید، از جمله فروشندگان، تامین کنندگان، صاحبخانه ها، وام دهندگان و نمایندگان بیمه اطلاع دهید.
در برخی موارد، ممکن است لازم باشد قراردادها را اصلاح کنید تا نام تجاری جدید خود را منعکس کنید. اگر از صورتحسابها، فرمهای برآورد، سفارش های خرید یا هر نوع قرارداد فرمی استفاده میکنید، مطمئن شوید که این فرم ها را تغییر داده اید تا نام کسب وکار جدید شما را نشان دهد.
چندین مرحله وجود دارد که بهتر است قبل از شروع پرونده سازی انجام دهید. ابتدا، بهتر است یک استعلام برند انجام دهید تا مطمئن شوید نامی که می خواهید استفاده کنید در دسترس است. بسته به قوانین ایالت خود، ممکن است نتوانید نامی را انتخاب کنید که قبلاً در شرکت دیگری ثبت شده است.
در مرحله بعد، به اسناد تشکیل سازمان خود نگاهی بیندازید. قرارداد عملیاتی شرکت شما ممکن است حاوی قوانینی در مورد تغییر نام شخص حقوقی باشد. در برخی موارد، تایید اعضای شرکت برای تغییر نام ضروری است. اعضای شرکت ممکن است در هنگام تغییر نام سازمان از حق رای برخوردار باشند.
اگر برای تغییر نام به تأیید اعضای شرکت نیاز دارید، مطمئن شوید که یک قطعنامه کتبی تهیه کرده و آن را برای سوابق خود نگه دارید. اگر قرارداد عملیاتی شرکت شما حاوی قوانینی برای تغییر نام سازمان شما نیست، به دنبال قوانین کشوری یا محلی باشید که ممکن است اعمال شود.
بیشتر بخوانید: محاسبه صورت سود و زیان شرکت
هنگامی که تصمیمتان قطعی شد و یا توافقی از اعضای شرکت دریافت کردید، سی روز فرصت دارید تا اسناد اداری را به آژانس دولتی مربوطه ارسال کنید. کشور باید اصلاحیه اساسنامه شما را تأیید کند تا از نام جدید به عنوان نام تجاری قانونی شما استفاده شود.
مراحل تغییر نام شرکت به شرح زیر است:
هنگامی که با تغییر نام شما موافقت شد، باید نام شرکت جدید خود را به سازمان های مالیاتی، شرکت ها و افراد مربوطه اطلاع دهید. بسته به شرایط شما، ممکن است مجبور شوید پس از تغییر نام شرکت خود، یک EIN (شماره شناسایی کارفرما) جدید دریافت کنید.
اطمینان از آگاهی مشتریان از تغییر نام شما بسیار ضروری است. به این ترتیب، اگرچه شما نام جدیدی را ثبت کرده اید، اما آنها متوجه می شوند که هنوز با همان شرکت و تجارت سابق در حال ارتباط و تعامل هستند. علاوه بر اطلاع رسانی به مشتریان درمورد تغییر نام شرکت، باید تابلوها و کارت جدیدی را طراحی کنید. برای به روز رسانی لوگو و وب سایتی که دارید نیز باید آماده شوید. بسیاری از صاحبان شرکتها و مشاغل دارای مجوز تجاری برای کسب و کار خود هستند. این مجوز به آنها اجازه می دهد در منطقه خود شروع به کار کنند. اگر نام شرکت خود را تغییر دادید، باید به مقاماتی که مجوز شما را صادر کردند در مورد تغییر نام اطلاع رسانی کنید.
همچنین باید بانکها را از تغییر نام مطلع کنید تا بتوانند سوابق شما و حساب تجاری شما را به روز کنند. در برخی موارد، باید هر گونه قراردادی را که نام تجاری قدیمیتان بر روی آن است، اصلاح و به روز کنید.
ممکن است مجبور شوید گواهی اصلاحیه خود را ارائه بدهید تا نام تجاری جدید خود را نشان دهید.
بیشتر بخوانید: خرید و فروش شرکت ثبت شده
نام یک شرکت سهامی خاص ممکن است به دلایلی از جمله تغییر هدف کسب و کار، تغییر مدیریت، تغییر نام تجاری و غیره نیاز به تغییر نام شرکت سهامی خاص در هر زمان با تایید سهامداران و وزارت امور شرکت ها داشته باشد.
نامی که توسط یک شرکت سهامی خاص در حین تأسیس پذیرفته شده است، می تواند بعدا تغییر یابد. برای تغییر نام شرکت سهامی خاص، موافقت سهامداران طی مصوبه ویژه و تاییدیه وزارت امور شرکت ها الزامی است. تغییر نام شرکت سهامی خاص هیچگونه تأثیری بر شخصیت حقوقی آن شرکت ندارد. تغییر نام شرکت یک شرکت یا یک نهاد جدید ایجاد نمی کند. بنابراین، تغییر نام شرکت نباید:
حتما بخوانید: ثبت شرکت سهامی خاص
مرحله 1: تصمیم گیری هیئت مدیره
یک جلسه هیئت مدیره باید تشکیل شود تا تصمیمی برای تغییر نام شرکت تصویب شود و به یک مدیر یا دبیر شرکت اجازه داده شود تا برای اطمینان از در دسترس بودن نام پیشنهادی به وزارت امور شرکت ها درخواست دهد. در همین جلسه هیئت مدیره می توان تصمیم به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده برای تغییر نام شرکت و تغییر اساسنامه و اساسنامه نیز اتخاذ کرد.
مرحله 2: نام شرکت را بررسی کنید
هنگامی که قطعنامه ای برای اطمینان از در دسترس بودن نام شرکت پیشنهادی به تصویب رسید، شخص مجاز می تواند درخواست تغییر نام را ارائه دهد. رویه درخواست نام مشابه روشی است که در هنگام ثبت یک شرکت سهامی خاص انجام می شود.
مرحله 3: تصویب قطعنامه ویژه برای تغییر نام شرکت
پس از تایید نام، شرکت باید یک مجمع عمومی فوق العاده برگزار کند و تصمیم خاصی برای تغییر نام شرکت و تغییرات متعاقب آن در اساسنامه اتخاذ کند.
مرحله 4: درخواست برای تایید تغییر نام شرکت
پس از تصویب مصوبه ویژه تغییر نام شرکت، مصوبه ویژه و درخواست تایید تغییر نام شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود. درخواست تغییر نام شرکت باید در فرم مربوطه به همراه هزینه مورد نیاز ارائه شود.
مرحله 5: صدور گواهی شرکت جدید
در صورتی که اداره ثبت شرکت ها از درخواست تغییر نام شرکت راضی باشد، اداره ثبت گواهی تاسیس جدید را صادر می کند. ذکر این نکته ضروری است که گفته می شود تغییر نام شرکت به صورت کامل و موثر در صدور گواهی تاسیس جدید توسط اداره ثبت شرکت ها می باشد.
حتما بخوانید: ثبت شرکت مسئولیت محدود
انتخاب نام مناسب برای کسب و کار یکی از مهمترین و سخت ترین قسمت های یک کسب و کار است. از آنجایی که نام کسب و کار بر روی تمامی مدارک و حساب تجاری شما خواهد بود و در هر مکان مرتبط با کسب و کار نشان داده می شود، مهم است که نامی بیابید که اولین تصور مثبت، جذاب و واضح ایجاد کند.
طبق قانون شرکت ها، هیچ شرکتی نباید با نام نامطلوب ثبت شود. نام پیشنهادی برای یک شرکت در صورتی نامطلوب تلقی می شود که با نام یک شرکت موجود یا تایید شده توسط ثبت کننده، مشابه باشد. یک نام تجاری ثبت شده علاوه بر این، نام هایی که مغایر با مفاد نشان ها و نامهایی که حاوی توهین یا کلمات یا عباراتی هستند که عموما برای هر بخشی از مردم توهینآمیز است نیز نامطلوب تلقی میشوند و مجاز نیستند.
سوالات متداول:
چه مراحلی برای تغییر نام شرکت وجود دارد؟ مراحل تغییر نام شرکت شامل بایگانی مواد اصلاحی، پرداخت هزینه تشکیل پرونده، اصلاح توافقنامه عملیاتی، اطلاع رسانی به سازمانهای مالیاتی و اطلاع رسانی به مشتریان، فروشندگان و شرکتها میشود.
چگونه مطمئن شویم که تمامی اقدامات لازم پس از تغییر نام شرکت انجام شده است؟ پس از تایید نام شرکت، باید نام شرکت جدید خود را به سازمانهای مالیاتی، شرکتها و افراد مربوطه اطلاع دهید. همچنین، باید تمامی مشتریان و فرهنگیهای مرتبط با کسب و کار را از تغییر نام مطلع کنید.
چه مدارکی برای تغییر نام شرکت لازم است؟ مدارک مورد نیاز شامل ارائه صورت جلسه، کپی مدارک شناسایی تمامی اعضا و سهامداران شرکت، تصویر آگهی تاسیس و روزنامه رسمی، و آخرین تغییرات اعمال شده در شرکت است.
آیا تغییر نام شرکت سهامی خاص نیاز به تصویب وزارت امور شرکتها دارد؟ بله، تغییر نام شرکت سهامی خاص نیاز به تصویب وزارت امور شرکتها و موافقت سهامداران بر اساس مصوبه ویژه دارد.