انواع ادغام شرکت های تجارتی

 

همان طور که در مقاله قبلی ذکر شد ادغام در لغت به معنای در هم آمیختن است و منظور از ادغام شرکت ها ترکیب و تجمیع آنها می باشد به طوری که ماهیت شرکت های ادغام شده از بین رفته و ماهیت جدیدی به شکل یک شرکت جدید به وجود می آید .

از نظر حقوقی ادغام به دو دسته تقسیم می شود :

1-    ادغام ساده : ادغام ساده به این شکل می باشد که در آن شرکت های تجاری کوچک جذب شرکت های تجاری بزرگ تر می شوند که این نوع شرکت ها دارای سرمایه و امکانات بیشتری هستند . در ادغام ساده شرکت های ادغام شده منحل می شوند و دارایی ها و بدهی های آنها به شرکت دیگری منتقل می شوند اما با این وجود شرکت ها نام و هویت خود را حفظ می کند.

2-    ادغام ترکیبی : این نوع از ادغام نیز به این معنا می باشد که شرکت های تجاری به صورت دو یا چند گانه گرد هم جمع شوند و یک شرکت تجاری جدید را تشکیل دهند که نکته قابل توجه در این نوع از ادغام این است که شخصیت حقوقی شرکت های موجود از بین می رود و منحل می گردد .

در قسمت فوق انواع ادغام از نظر حقوقی بیان شد حال به بررسی انواع ادغام در جایگاه دیگر می پردازیم :

انواع ادغام در این قسمت به 4 دسته تقسیم می شود :

1-    ادغام افقی : در این نوع از ادغام شرکت هایی که محصولات مشابه دارند با هم ترکیب شده و ادغام می شوند به طوری که زمینه فعالیت هر دو شرکت مشابه می باشد . مثلا شرکتی که تولید لوازم برقی دارد با شرکت دیگری که آن هم تولیدات لوازم برقی دارد ادغام شود که به این نوع ادغام – ادغام افقی می گویند .

2-    ادغام عمودی : منظور از ادغام عمودی این است که دو شرکتی که هر دو در عرصه صنعتی یکسان باشند و یا زنجیره ارزش گذاری یکسانی داشته باشند باهم ترکیب شوند ولی هر کدام از آنها در مرحله متفاوتی از هم دیگر قرار گرفته باشند مثلا یک فروشگاه مواد غذایی یک کارخانه تولید کننده مواد غذایی را در بر بگیرد .

3-    ادغام متجانس : در این نوع از ادغام شرکت ها به مشتری های یکسان در یک نوع خاص از صنعت خدمات عرضه می کنند در حالی که محصولات و خدماتی متفاوت را دارند که محصولاتی که آنها عرضه می کنند امکان دارد که تکمیل کننده هم باشند (منظور محصولاتی است که با هم مورد استفاده هستند اما یکسان نیستند.) مثلا شرکتی که دستگاه دیجیتال عرضه میدهد با شرکتی که تلویزیون ارائه می دهد ترکیب شود .

4-    ادغام نامتجانس : در این نوع از ادغام شرکت هایی که زمینه فعالیت آنها کاملا با یکدیگر متفاوت است باهم ادغام می شوند که در این نوع از ادغام احتمال شکست برای موسسین شرکت ها کاهش می یابد و باعث ایجاد تنوع در محصولات و وارد شدن به عرصه های دیگر می شود .

یکی دیگر از انواع ادغام , ادغام در شرکت های تعاونی است که در ادامه مقاله به بیان آن می پردازیم :

شرکت های تعاونی این امکان را دارند تا با در نظر گرفتن قوانین و مقررات مربوط به هر تعاونی و یا شرکتی با آنها ادغام شوند اما در صورتی که هدف و عملیات مشترک بین آنها وجود داشته باشد همچنین از شرایط مهمی که برای ادغام شرکت های تعاونی با یکدیگر وجود دارد این است که مجموع زیان انباشته آنها نباید از مجموع سرمایه های ذخیره شده انها بیشتر باشد .

در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا انواع ادغام شرکت های تجاری را به صورت واضح توضیح دهیم . امید بر آن داریم که مطالب ذکر شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد . در مقالات بعدی نیز مراحل و اثرات ادغام شرکت های تجارتی را بیان خواهیم کرد . لازم به ذکر است که اگر چنانچه در رابطه با ادغام شرکت های تجارتی نیاز به راهنمایی داشته باشید می توانید با موسسه حقوقی تکسفیر تماس حاصل فرمایید تا همکاران ما شما را در این امر یاری کنند .

  • نظرات بازدید کنندگان
avatar
محل نظر و سوالات شما...
کاراکتر مجاز است
صبر کنید ... 00:00.