ادبیات تحقیق در نام تجاری

ادبیات تحقیق در نام تجاری موضوعی است که می خواهیم به توضیح آن بپردازیم . قبل از تصویب قانون 1386 در قوانین داخلی از نام تجاری تعریف قانونی ارائه داده… کارشناس تکسفیر
default image

ادبیات تحقیق در نام تجاری

ادبیات تحقیق در نام تجاری موضوعی است که می خواهیم به توضیح آن بپردازیم .

قبل از تصویب قانون 1386 در قوانین داخلی از نام تجاری تعریف قانونی ارائه داده نشده است و تشخیص برداشت آن به عرف محول گردیده است که با ذکر برخی از تعاریف به نقد آنها خواهیم پرداخت .

1-   نام تجاری عنوانی است که شهرت تاجر حاکی از آن می باشد و او خود را با آن نام معرفی می کند . این عنوان ممکن است نام خانوادگی تاجر باشد و یا یک عنوان فانتزی باشد .

در این تعریف اشاره ای به بعد مادی نشده است و فقط شخص تاجر می تواند از آن برخوردار باشد .

2-   به عنوانی گفته می شود که تاجر به وسیله آن به تجارت می پردازد و در صورتی که به ثبت برسد توسط قانون مورد حمایت قرار می گیرد . قسمت آخر این تعریف با ماده 8 کنوانسیون پاریس در تعارض است ، زیرا اصل اختیاری بودن ثبت اسم و قسمت مربوط به عرف معیار تشخیص قابلیت حمایت آن محسوب می گردد . همچنین بر اساس این تعریف نیازی نیست که نام تاجری متمایز کننده یک تاجر از تاجر های دیگر باشد که این امر قابل قبول نیست . در این تعریف فقط اشخاص تاجر می توانند از نام تجاری برخوردار باشند .

3-   نامی که تاجر به وسیله آن به تجارت می پردازد و موسسه و شرکت او به این نام شناخته می شود ، ممکن است در اثر تلاش مسمتمر از معروفیت برخوردار گردد و جز حق پیشه و کارمایه بازرگانی محسوب می شود که اگر به ثبت برسد از سوی قانون مورد حمایت قرار می گیرد . مطابق با این تعریف هم ثبت نام شرط حمایت می باشد که باز هم با مفاد ماده 8 کنوانسیون پاریس مغایرت دارد . وجه تمایز آن برای تاجر از تجار نادیده گرفته می شود .

4-   نام شرکت و موسسه که برای شناسایی موسسه اختیار می شود : در این تعریف منظور از موسسه عواملی است که توسط تاجر اداره می شود و تعریف هم شامل تاجر حقیقی می شود و هم تاجر حقوقی . اما این تعریف نسبت به تعاریف دیگر نقص های زیادی دارد . به صورتی که منشا حمایت در آن مشخص نشده است و ماهیت مادی و مالی آن نادیده گرفته شده است و دارنده آن نیز می تواند تاجر و یا غیر تاجر باشد .

5-   کلماتی که با معنی و مفهوم خاص توسط اشخاص برای تجارتخانه خود انتخاب می شود : کاستی های موجود در این تعریف نیز با توجه به توضیحات ذکر شده در فوق مشخص می باشد .

6-   عنوانی می باشد که تاجر تحت آن کار خود را ادامه می دهد . نام تاجر معرفی کننده مال التجاره او می باشد و چنانچه بستگی به امر تجارتی می یابد که در حقیقت با حقی که تاجر به حفظ مشتری های خود پیدا می کند مشتبه می گردد . در این تعریف مهم ترین ویژگی نام تجاری مبنی بر متمایز کننده بودن تاجر از تجار دیگر مغفول واقع شده است .

نظر شما