اگر شما شرکت پیمانکاری را ثبت کرده اید و قصد دارید برای کسب گواهینامه صلاحیت (رتبه بندی پیمانکاری) اقدام نمایید. با ما همراه باشید تا شما را با رتبه بندی پیمانکاران آشنا کنیم.
پیمانکار:
به شخص یا شرکتی (شخص حقیقی یا حقوقی) که با شخص یا شرکت دیگر به منظور انجام فعالیتهای عمرانی یا پروژه ای قراردادی را منعقد می کند و موظف به انجام کارهای خاصی می شود پیمانکار گفته می شود.
فعالیتهای اجرایی پیمانکار منوط به مواردی می باشد که در پیمان (قرارداد) ذکر شده است.
رتبه بندی پیمانکاران:
پیمانکاران به منظور تعیین صلاحیت برای اجرای پروژه های عظیم مورد رتبه بندی قرار می گیرند تا کارفرماها با اطمینان خاطر کارشان را به آنها واگذار کنند.
در دو صورت پیمانکاران نیاز به رتبه بندی دارند:
قبل از اقدام برای رتبه بندی شرکت های پیمانکاری باید شرکت را در سامانه ثبت شرکتها ثبت نمایید سپس برای رتبه بندی آن اقدام کنید.
شرکتهای پیمانکاری اصولا از نوع مسئولیت محدود یا سهامی خاص هستند.
ثبت شرکتهای سهامی خاص به دلیل اعتباری که برای سازمان های دولتی دارند و می توانند در مزایده ها و مناقصه ها شرکت داشته باشند برای پیمانکاران مناسب تر است.
مزیت های رتبه بندی پیمانکاران:
گرید شرکتهای پیمانکاری از 1 تا 5 مشخص می شود که بالاترین رتبه مربوط به گرید یک و پایین ترین رتبه مربوط به گرید پنج می باشد.
صدور گرید بندی 5، 4، 3 بر عهده ی استانداری ها و صدور گرید بندی 2، 1 بر عهده ی معاونت برنامه ریزی می باشد.
معیار رتبه بندی پیمانکاران:
رتبه بندی پیمانکاران برای اشخاص حقیقی (شخص) و برای اشخاص حقوقی (شرکت های ثبت شده) انجام می شود.
پیمانکارانی که ملیت ایرانی دارند و در ایران قصد فعالیت دارند، پیمانکارانی که تابعیت خارجی دارند و در ایران قصد فعالیت دارند، پیمانکارانی که قصد فعالیت در خارج از مرزهای ایران را دارند ولی از تسهیلات و حمایت های دولتی استفاده خواهند کرد به کسب گواهینامه صلاحیت (رتبه بندی) نیاز دارند.
مدارک رتبه بندی پیمانکاران:
اخذ گواهینامه تشخیص صلاحیت یا رتبه بندی پیمانکاران از طریق اعلام تقاضا در سامانه جامع هوشمند ساجات انجام می گیرد.
کلیه افراد حقیقی و حقوقی که تمایل دارند مراحل رتبه بندی پیمانکاری برای آنها با سرعت بالا و هزینه ی مناسبی انجام شود می توانند از مشاوره کارشناسان موسسه حقوقی تکسفیر بهره مند شوند.