ضمانت اجرای کیفری حمایت از ثبت اختراع

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با ضمانت اجرای کیفری حمایت از ثبت اختراع مطالبی را خدمت شما عزیزان مطرح کنیم . کارشناس تکسفیر
default image

ضمانت اجرای کیفری حمایت از ثبت اختراع

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با ضمانت اجرای کیفری حمایت از ثبت اختراع مطالبی را خدمت شما عزیزان مطرح کنیم .

ضمانت اجرای کیفری حمایت از ثبت اختراع :

در این بخش باید بگوییم که بر اساس بند ب ماده 14 قانونی که به تازگی در ایران تصویب شده است ، شخصی که مالک اختراع باشد ، می تواند بر علیه کسی که بدون اجازه او از اختراعش بهره برداری کرده است و به حق و حقوق او تجاوز کرده است ، شکایت کیفری کند .

در صورتی که شکایتی طرح شده باشد ، مسائل کیفری استعمال می شود و در مسائل حقوقی نیز اقامه دعوی اصطلاح می باشد . در نتیجه اگر از کلمه شکایت در ماده مورد نظر استفاده شده باشد یعنی ناظر بر اعلام جرم است و برای وقوع جرم نیز وجود شرایطی مانند : داشتن سوء نیت ضروری می باشد .

حال اگر کلمه شکایت به کار برده نشده باشد ، در این صورت منظور از آن مراجعه به دادگاه و در نهایت اقامه دعوی به صورت حقوقی ، طرح یک شکایت کیفری می باشد . در نتیجه در ماده 14 قانون ذکر شده به همین دلیل از کلمه شکایت استفاده شده است .

برای حمایت کردن از حق مالکیت اختراع در زمینه ضمانت اجرای کیفری ، ماده 61 قانونی که جدیدا در ایران تصویب شده است ، این چنین ذکر می کند که : در صورتی که فردی از روی عمد و با اطلاع کافی ، عملی را انجام دهد که بر اساس ماده های 15 و 28 و 40 نقض حقوق می باشد و یا اینکه بر اساس ماده 47 یک عمل غیر قانونی پنداشته می شود ، به آن شخص مجرم می گویند .

در نتیجه آن شخص باید هم خسارت به وجود آمده را جبران کند و هم جزای نقدی آن را نیز پرداخت کند که معادل ده میلیون ریال تا پنجاه میلیون ریال است ؛ و یا به حبس از 91 روز تا 6 ماه و یا هر دو مجازات محکوم می گردد .

برای اینکه جرم مربوط به ماده 61 تحقق پیدا کند ، باید یکی از اعمال ذکر شده در زیر که همراه با سوء نیت می باشد ، وجود داشته باشد :

1-    در صورتی که بدون اجازه شخصی که مالک اختراع است از اختراع موجود بهره برداری شود . لازم به ذکر است که بهره برداری کردن از اختراع بدون اجازه مالک آن در صورتی که پروانه بهره برداری اجباری بدون مجوز مالک اختراع وجود داشته باشد ، بلا مانع می باشد .

2-    اقداماتی از قبیل : ساخت آن ، صادرات و یا واردات اختراع موجود ، به فروش گذاشتن آن و استفاده از فراورده های آن .

3-    بایگانی و ذخیره کردن اختراع برای به فروش رساندن آن ، استفاده از فراورده آن و به فروش رساندن اختراع .

4-    مورد استفاده قرار دادن تولیدات فرایند موجود و ساخت آن ، صادرات ، فروش و ذخیره سازی برای فروش .

لازم به ذکر است که شکایت های کیفری باید در دادسراهایی که محل وقوع جرم هستند و یا دادسرای محل اقامت آن مطرح گردد .

نظر شما